ЧЕЗ твърди: Не нарушаваме правата на клиентите

Проверените от ДКЕВР електромери не били представителна извадка
Обновена: 15 май 2014 14:33 | 15 май 2014 13:27, Веселина Йорданова
15
ЧЕЗ твърди: Не нарушаваме правата на клиентите
Снимка: архив, БулФото

ЧЕЗ възрази срещу констатациите на енергийния регулатор ДКЕВР за нарушения при подмяна на електромери за периода 2008-2012 г.

Общото съотношение на специално избраните от проверяващите 1088 констативни протоколи спрямо общо подменените от дружеството за периода на регулаторния одит над 1,5 милиона електромера е много малък – 0.07%. Това не би могло да бъде представителна извадка, посочват от компанията.

Още по темата
От ЧЕЗ заявяват, че всяка година подменят над 350 000 електромера. През 2013 г. са били подменени 358 000, а през 2014 г. се планира да бъдат подмени 380 000.

ЧЕЗ Разпределение България не нарушава правата на клиентите. Нарушение на техните права не е отчетено и в нито една от констатациите на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, касаещи подмяната на електромери, категорични са от ръководството на дружеството.

В съобщението се посочва още, че констатираните в доклада на регулатора от регулаторния одит не са документални пропуски или неточности, и не се отнасят за липсата на подписи на свидетели, а само за липса на подписи от страна на собственика на имота или ползвателите му.

Като нарушение е отчетен фактът, че протоколите са били подписани от близки на собственика, роднини наематели или домоуправител.

По време на регулаторния одит, осъществен в началото на 2014 г., са проверени стотици комплекти, всеки от които с по 25 броя издадени констативни протоколи за подмяна на електромери.

От всички прегледани протоколи от проверяващите са избрани само такива, на които има положен само един подпис. Този подпис не е изследван по време на одита дали е на ползвателя в конкретния имот, дали е на домоуправителя или на роднина на собственика, посочват още от ЧЕЗ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: ЧЕЗДКЕВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ами аз съм един от тия дето електромера ми е сменен без мое знание а на колегата за апартамент дето никой не живее и чез са спряли тока март месец получи сметка за април 52 лева. Та честито на печелившите. Мошенници са та дрънкат. Да се махат. И да ме лъжат други по добре българи да са и печалбите да си остават тук а не да ходят на майната си
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Делът на ЕРП-тата е само към 8% от общата цена на тока /казано от енергетик, а не от мен/. На фона на тези милиони някой може ли да сметне колко са останалите 92% и с колко са ни ощетили производители и други от хранилката :)))))) Това, че ЕРП-тата манипулирали електромери си е вица на годината :)))))) и си е патент на българи и *** ;)
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво, това се казва офанзива - всички комундери са се събрали под статията за ЧЕЗ да плюват мръсните западни капиталисти. Ама нали не си мислите, че като ги изгоните, токът ще стане без пари и ще настъпи свобода, равенство и братство. Молете се само до Електроразпределението да не са докапат родните мутри-мафиоти, че тогава Д. да ви е яко.
11
3
 
5
 
! Отговори
Суека преди 10 години
Кога капиталист кожудер особено в България си е признавал за измамите !? Това е някакъв филм да си признаят вината !
10
2
 
6
 
! Отговори
dokladal преди 10 години
петре докладал - бегай бърже, че само да те гепне, *** че ти цепне, некой селанин як!
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тея сега да не обвиняват че ДКЕВР лъже,егати наглеците.Ми като не им харесва ейго къде е Терминал 2.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама тия още ли се обесняват,айде стягайте куфарите че път ви чака!
7
2
 
14
 
! Отговори
Мавродиев преди 10 години
Ама друг път, на вилата имам 150 волта напрежение от 30 години. По времето на ЧЕЗ не се промени нищо! Един пирон не са забили. Все едно съм през 50-та година със старото напрежение. Но пък сметките идват редовно.
6
3
 
7
 
! Отговори
Илия преди 10 години
Внимание.Гледайте цифрите на електромерите , ако забележите че няма промяна, значи електромера ви е развален.ЧЕЗ използва много хитро този трик. Правят се на ударени и не сменят електромера.От тук нататък почват да си измислят "виртуално" потребление в графата Корекция.Нямам проблем с цената но с тези "дребни номера" тази компания си губи реномето.
5
7
 
6
 
! Отговори
до 4 преди 10 години
червените опорни точки в действие. само дето публикуваха цялата кореспонденция, не само това извадено от бесепето и червените ви лъжи пак лъснаха
4
2
 
8
 
! Отговори
Името на престъпника преди 10 години
Агенция .... публикува позивна на Иво Прокопиев, разпратена до подчинените му медии с нареждане как да бъдат защитавани трите ЕРП-та, срещу които ДКЕВР започна процедура за отнемане на лицензите. Прокопиев инструктира подчинените си как да защитават енергийните дружества и как да задействат пропагандната машина в полза на техен интерес, за да не се стига до отнемане на лицензите им.
3
3
 
8
 
! Отговори
Ботев преди 10 години
Как да не нарушавате?Вие сте монопол, и ако беше Левски жив наказанието ви щеше да е Глоба изземване на имуществото и силен шут че да отекне в Цяла ЕВРОПА !А на тия подписали договора Смър. , Смъ.т, и само СМ.РТ !
2
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"ЧЕЗ твърди: Не нарушаваме правата на клиентите"А източените милиони от обществени поръчки дадани на "Наши" хора, ама те са с благословията на българската МАФИЯ и не са нарушение??
1
4
 
12
 
! Отговори
Дракона преди 10 години
спокойно Чезове, *** сега ви плашат че да се радват бабите и да се сетите че трябва повече парички да снасяте в червените касички за да не ви закачат