Осъдената на смърт суданка родила с окови на краката

Светът възмутен от варварството
Обновена: 30 май 2014 13:34 | 30 май 2014 08:57, Александър Попов
52
Осъдената на смърт суданка родила с окови на краката
Снимка: Reuters

Възмущението по света нарасна, след като стана ясно, че суданката, осъдена на смърт заради религията си, е била принудена да роди в затвора без да й свалят белезниците от краката, пише британският вестник "Таймс", цитиран от БТА.

Судан беше обвинен, че се връща към Средновековието, след като се разпространиха новините за ситуацията на Мериам Ибрахим.

Тя е родила в килия в затвор близо до столицата Хартум, след като е държана окована там близо два месеца. Пазачите отказали да й свалят оковите дори по време на раждането, отбелязва британското издание. Детето, кръстено Мая, ще остане с нея до екзекуцията й след две години.

Бащата на момиченцето, Даниел Уани, е трябвало да се обърне към адвокат, за да получи достъп до затвора, отбелязва друг британски вестник - "Дейли мейл". Той е американски гражданин, християнин, и Мериам е приела християнската религия, след като сключила брак с него.

Тъй като отказва да се отрече от новата си религия, жената ще бъде екзекутирана за вероотстъпничество след две години, припомня "Дейли мейл".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Анна преди 9 години
До Неолиберал Прочетох 2 пъти написаното и се надявам, че се "***" с ЕС и тяхната прекалена толерантност към цялата тази ***, дето заля Европа в последните години, а не че говориш сериозно... Ако е така, то се опасявам,че не всички ще разберат коментара ти и затова зададох този въпрос.
37
0
 
1
 
! Отговори
BOI преди 9 години
TOZI ,,ALLAX,,MIE PROSTITE MOZATSI...........
36
0
 
4
 
! Отговори
Сулю преди 9 години
Европа на тактика даржави да блокира парите като Судан,че да станет нормални законите им.А виде сте зели на Сирия да спирате парите,дето Европа и Америка платиха на терористите от Ад Каида да я сринат със земята.
35
0
 
9
 
! Отговори
BulgariaForward преди 9 години
Международната общност трябва да се намеси !!! Немислимо за такова нещо да бъде екзекутиран човек !!! Ако това стане, все едно, че не съществува тази Международната общност.One has to walks the talk !!!
34
6
 
3
 
! Отговори
Стрелко преди 9 години
Някой само от сопа разбират .Колкото и да мразя фашистите и Хитлер, все се питам като гледам как все повече затъваме в изпражненията:Какво щеше да бъде, ако фашистите спечелиха войната ?Първите 100 години щеше да има жестока чистка .Но след това щеше да има ред и развита икономика, медицина, промишленост .Нямаше да се раждат инвалиди и недоразвити деца.Бракове помежду различни раси щеше да бъде забранено .Сега се женят и детето има и от двете раси болести .
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МАЙМУНИ !!!
32
1
 
4
 
! Отговори
, преди 9 години
Нали"възмутения свят"не е този,който подкрепя усилията на наемни канибали,главорези,терористи и предатели на Сирия предлагащи да продадат Сирийските Голански възвишения на ционисткия режим за военна помощ ,нито "възмутения свят"не е този,който подкрепя терористичния преврат в Украйна и геноцида срещу етническите руснаци изгаряни живи,прострелвани със снайпери(по Сирийски сценарий),тероризирани от наемници биещи се с Десния сектор срещу етническите руснаци,чиято щаб квартира на Десен сектор се премести в Днепропетровск.
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименСудан беше обвинен, че се връща към СредновековиетоКак да се връща като не го е напускал никога
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
37,Кой кого не е напуснал, та напуснатият да може да се върне някъде?
29
0
 
6
 
! Отговори
думи нямам преди 9 години
Как да се връща, като той не го е напускал.
28
0
 
12
 
! Отговори
изродски народ преди 9 години
Добре какво мамината си прави тя в Судан, след като се е оженила за американец и е приела неговата религия. То е ясно, че тея *** няма да я чакат с цветя и рози.
27
1
 
18
 
! Отговори
майка преди 9 години
В КОЙ ВЕК ЖИВЕЕМ,ДО КОГА С ТОЗИ ФАНАТИЗЪМ
26
2
 
42
 
! Отговори
Лала преди 9 години
Няма нищо по-мръсно и фанатично от мюсюлманска религия!Свят в които жената е покрита от горе до долу и използвана като *** за размножаване само защото мюсюлманинът мъж не е научен да контролира нагона. Мисли се за честен докато изнасилва и убива християни само защото му е внушено че ако не си покрит и мюсюлманин си го търсиш! Религия без интелект пълна с примитивност ! Колко е жалко да си мюсюлманин!
25
0
 
16
 
! Отговори
стефчо преди 9 години
от религията по-голяма простотия няма,все едно живеем в 12 век......осъзнайте се бе хора не са тъмните векове със 100 % неграмотни хора,без ток,вода и вярващи че има таласъми по тъмно....
24
1
 
17
 
! Отговори
преди 9 години
До Анонименне нападат, защото не им изнася или там няма петрол. На тях не им пука за хората...
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ами ето повод америка да нападне и завземе судан,нали те все си търсят причини за воини ето така е тая, нападат окупират судан и освобождават жената
22
1
 
30
 
! Отговори
do Чичо ръц преди 9 години
Световните войни на религиозен принцип ли са се случвали бе невежа такава?Сталин е бил антихристянин.Мазнел се е на мюсюлманите.Хитлер е бил сектант нещо като сатанист.Тия ли *** наричаш христяни?Варварска религия е защото изисква от хората да бъдат машини за убиване в името на това да правят секс с 40 девственици очакващи сексуалните желания на загорелият джихадист.Тия психопати дето вият алах акбар и се взривяват убивайки невинни какви са ?Средновековието е било отдавна.Настоящето е сега.
21
0
 
2
 
! Отговори
До 27 преди 9 години
До БАЧКАТОРОстави го #24, кой го знае какъв е и за какво се бори.
20
1
 
23
 
! Отговори
Ico преди 9 години
Добре бе толератност, грешно разчитане на корана, хора всякакви ясно. Ама в крайна сметка като теглиш чертата - не всеки мюслиманин е терорист но всеки терорист е мюслиманин!?!? Та кому е нужно?? Пълен бан на тея религи, в кое време живеем ?!?!?
19
0
 
17
 
! Отговори
ТОДОР ЖИВКОВ преди 9 години
До мюслиманин ***