Боян Боев: Ще преразгледаме условията в лицензиите на ЕРП-тата

Удачно е такова преразглеждане да се прави поне на 2-3 години, смята председателят на ДКЕВР
Обновена: 5 юни 2014 14:20 | 5 юни 2014 14:04,
2
 Боян Боев: Ще преразгледаме условията в лицензиите на ЕРП-тата
Снимка: БТА

Условията, заложени в лицензиите на електроразпределителните дружества, ще бъдат преразгледани, заяви пред Investor.bg председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Боян Боев.

Той коментира, че такова преразглеждане никога не е правено, а резултатите от одитите на дружествата са показали, че някои от текстовете противоречат на законодателството, противоречат и помежду си.

"За мен е удачно такова преразглеждане да се прави поне на 2-3 години", допълни Боев.

Преразглеждането ще бъде направено с представителите на трите електроразпределителни дружества, допълни още председателят на енергийния регулатор. Боев каза, че в момента експертите на Комисията изготвят актовете за нарушенията, констатирани в одита. След това те ще бъдат изпратени на ЕРП-тата.

Припомняме, че преди седмици ДКЕВР представи доклад от проверката на цялостната дейност на трите електроразпределителни дружества за периода 2008 - 2012 година. Установени бяха към 3 хиляди нарушения за трите дружества. Те са свързани основно с по-високи от предварително определените приходи за дружествата, икономии от разходите и технически нарушения, свързани с лошо качество на предоставяната услуга, както и нередности при промяната на измервателните уреди (електромерите на клиентите).

Още новини за икономиката на България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: ДКЕВРБоян Боев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не, няма да им вземат лицензите това си беше политически балон.Дружествата не са нарушили основното си задължение а то е да доставят напрежение до крайните потребители. Могат да ги глобят заради другите нарушения, като това да създават собствени фирми и да им дават да вършат неща присъщи на тях самите на цени много по високи от нормалните, могат и заради лошото качество на услугата в малките населени места, могат да ги гонят и за консултантските услуги на високи цени. Могат ама надали!

Спонсорирани публикации