Квебек разреши евтаназията

Тя ще може да се прилага при неизлечимо болни пациенти
Обновена: 6 юни 2014 13:56 | 6 юни 2014 09:05, Александър Попов
8
Квебек разреши евтаназията
Снимка: Reuters

Националното събрание на канадската провинция Квебек прие закон, даващ право на неизлечимо болни пациенти да изберат да умрат, съобщава ДПА. Законът беше приет 94 срещу 22 гласа, според канадския телевизионен канал СиБиСи.

Проектозаконът, който е първият от този род в Канада, определя условията, при които неизлечимо болни жители на провинцията могат да поискат медицинска помощ, за да сложат край на живота си.

Едно от основните условия е "неизлечимо заболяване, което причинява непоносимо страдание", пише БТА.

Критици на законопроекта казват, че е неправилно да се даде на когото и да било правото да убие друг човек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: канадаевтаназияКвебек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
До философите долу преди 9 години
Ако някой си мисли че се прави това с добри намерения много се лъже! Идеална вратичка за търговията с органи, отърваване от неудобни политически опоненти и много много други екстри. На кой му дреме за обикновените бедни и болни хорица кажете ми? А да и както каза Финансовия пънкар да се отърват и от пенсионерите, че ядат пари- срам че тези хора са работили за държавата си по 40 год., а и вие ще дойдете на тяхното и за вас така ще говорят!
5
0
 
1
 
! Отговори
до 5 и 6 преди 9 години
Какво му обяснявате на този едеот,не виждате ли,че е *** като партиен секретар!?
4
0
 
2
 
! Отговори
do 4 преди 9 години
Един прикован на легло човек, който може само да си мърда очите и да си отваря устата КАКВО ВИЖДА ОТ ЖИВОТА?!?! Има много такива, които искат просто да се приключи. До тоалетна не могат да ходят. Цял живот са на памперси по малка и голяма нужда. Хранят ги в устата. Не става дума за 90 годишни старци, а за 40 годишни, които са парализирани. След като няма лечение и те трябва да прекарат следващите 40 години от живота си по този начин, какво си мислиш, че ще изберат?
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 4 Когато изтърпиш *** да свърши от рак след няколко месеца безсмислени мъки, тогава можеш да си отваряш лай*яната уста.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съргей като неизлечим *** ще е първи, още днес!
1
2
 
4
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
Направо ако е удобно да се насърчават тези процедури защото ние държим пенсионните фондове!Плащаме милиарди на хора които се мъчат да живеят ...да не ни вкарват в излишни разходи!