Русия започна военни учения успоредно с маневри на НАТО

Силите от едната и другата страна са съпоставими, казаха от Москва
Обновена: 10 юни 2014 14:12 | 10 юни 2014 08:32, Елка Василева
156
Русия започна военни учения успоредно с маневри на НАТО
Снимка: архив, Reuters

Учения на Балтийския флот, въздушно-десантните войски и военновъздушните сили на Русия започнаха в Калининградска област под ръководството на командващия войските на Западния военен окръг, заявиха от министерството на отбраната, цитирано от ИТАР-ТАСС.

"Ученията се провеждат едновременно със започналите в Европа международни учения "Саблен удар 2014" и "Балтопс 2014", казаха от министерството.

Още по темата
"Количеството на включените в ученията в Калининградска област сили и средства на министерството на отбраната на Русия е съпоставимо с количеството на личния състав, въоръжението и военната техника, задействани в пограничните учения, провеждани от страна на НАТО", се казва в изявлението.

В руските учения участват корабни формирования, подразделения на въздушно-десантните войски и морската пехота, съединения на противовъздушната отбрана, изтребители-бомбардировачи "Су-34", вертолети "Ми-24" и бомбардировачи "Ту-22М3", уточни министерството.

Маневрите на НАТО "Саблен удар 2014" се провеждат в Литва, Латвия и Естония от 9 до 20 юни, а "Балтопс 2014" - в Балтийско море от 6 до 21 юни, отбелязва ИТАР-ТАСС.

В маневрите в балтийските държави участват десет страни членки, съобщи Франс прес. Това са едни от големите подобни учения след анексирането на Крим от Русия, отбелязва агенцията. Близо 4700 войници и 800 военни автомобили от Великобритания, Канада, САЩ, Финландия и Полша участват в ученията, провеждащи се край латвийската столица Рига, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
3
 
! Отговори
Браво преди 9 години
Барабар петко с мъжете.
17
7
 
11
 
! Отговори
do 17 преди 9 години
това в мАсковский кАмсамолец ли го прочете ?! Руско радио и руски вестник са най-точните източници на информация ша знайш ;))
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен17 е много *** и глупав. Освен това и неосведомен..
15
3
 
5
 
! Отговори
Шой Гу преди 9 години
Тъй и тъй са закарали войски, да вземат да се сбият направо.
14
3
 
19
 
! Отговори
Манаф Анадолски преди 9 години
ЕС имали развита армия хахаха за справка вчерашната катастрофа на Еврофаитър в испания , третия подобен за 2 години , и се оказа ,че същия проблем имали в англия и германия и т.н.
13
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПЪЛНО Е С ЧЕРВЕНИ БЕЛОГВАРДЕЙЦИ ВЪВ ФОРУМИТЕ......АХ КОЛКО СТЕ ЖАЛКИ, РЕКЛАМИРАЙКИ БЛЯДСКАТА АРМИЯ
12
3
 
23
 
! Отговори
11 преди 9 години
Кофти ситуация.До наивника 8: Технологично са относително изравнени, но задкормилните устройства от едната страна стремглаво затъпяха в последното десетилетие от компютърни симулации и официално налагана ***.
11
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
17- ТИ Е МНОГО ПРАВ!
10
21
 
10
 
! Отговори
ДО 9 И 11 преди 9 години
Значи викате, че хамериканците дават по 10 000 000 000 000 долара годишно за въоръжаване и то отива зян, возят си се на самолети от 1980 г. и били изостанали от руснаците??? Бреййй много се краде в тази Хамерика, нищо ново не направили за 30 години, а руснаците с 20 пъти по-малък бюджет дърпат ли дърпат и създали междузвездни войски.......хаххаххаа. Хамериканците какви оръжия имат не знаете и може само да си фантазирате, а това че си изсипват старите бослуци в регионалните конфликти е друга бира
9
23
 
10
 
! Отговори
руски преди 9 години
ей някви хора в форума като прочетат статия за великата червена армия и получават безкрайна ерекция, то не беше възхваляване, то не беше сравнение, то не беше патос... Напред другарю ПУтин, напред
8
0
 
23
 
! Отговори
dam преди 9 години
ще се мятат скоро това е ясно. Само дано алчността и безумието им не стигне до там, че да пуснат ядрените
7
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не забравяйте космическите войски на Русия.това е нещо страшно.
6
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спор няма, че НАТО и най-вече САЩ са много напред във военните технологии, но това не значи че Русия са назад.Достатъчно е да се спомене Ц-400. Комплекс, който няма аналог във света и САЩ като го чуят и скриват самолетите...За това, с което накараха моряците на Доналд Кук да им се присере и да си подават оставките масово дори няма да споменаваме. Руснаците може гладни да ходят, но без оръжия няма да се оставят.
5
6
 
31
 
! Отговори
към 8 преди 9 години
"Су-34" и "Ту-22М3" на техническо ниво от преди 30 години.Тези твърдения са абсолютни глупости.
4
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"...и имат технологично най-развитата армия в света!"Сподели ми последните достижения във военната технология. Невидими самолети, които капят като зрели круши? Умни бомби, които си объркват прицела от микровълнови печки? Или митологични оръжия от психодиспансерите?
3
57
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците много са си повярвали! ЕС и САЩ произвеждат 50% от БВП на света и имат технологично най-развитата армия в света! Русия в същото време произвежда 3% от БВП на света и има армия на техническо ниво от преди 30 години!Няма никаква база за сравнение!
2
7
 
29
 
! Отговори
Скапан Свят преди 9 години
Айде ***(сащ и русия) запалете война ненормалници прости майка ви да е... Ненормална... Хора ли искате да убивате??? Стига с тия глупости един път се живее...
1
57
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е същия наглец , като брат му от БГ серГЕЙ.

Спонсорирани публикации