Евакуират остров Хатерас заради бурята Артър

Властите в САЩ предупредиха за опасност от човешки жертви
Обновена: 3 юли 2014 13:07 | 3 юли 2014 08:58, Александър Попов
4
Евакуират остров Хатерас заради бурята Артър
Снимка: Reuters

Американските власти обявиха евакуация на жителите на остров Хатерас край Атлантическото крайбрежие на щата Северна Каролина заради приближаването на тропическата буря Артър, предаде Асошиейтед прес.

Островът е популярна туристическа дестинация. На местните жители и гостите е препоръчано да го напуснат колкото се може по-бързо още днес, за да бъдат избегнати човешки жертви.

По протежение на цялата многокилометрова верига от т.нар. Външни плитчини - дълга пясъчна ивица, ограждаща няколко огромни лагуни по крайбрежието, се очакват резки пориви на вятъра със скорост над 110 км/ч и проливни дъждове. Много вероятно е да бъде залята популярната сред туристите магистрала номер 12, свързваща
плитчините с материка, и то в навечерието на първия уикенд на юли - началото на туристическия сезон, съвпадащо и с националния празник на САЩ на 4 юли - Деня на независимостта.

Според метеоролозите Артър, първата за този сезон тропическа буря, в момента се намира на около 650 км югозападно от Хатерас и се очаква да връхлети Външните плитчини утре сутрин, като набере сила и стане ураган от най-ниската първа категория.

Синоптиците вече изчисляват предполагаемото трасе на движението му на север и са издадени предупреждения за вероятната опасност в почти целия североизток на САЩ - чак до Бостън, щата Масачузетс, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
няма да им се раСмине, нека и те да захапят дървото, няма само ние да го ядеме заради тях.
3
2
 
1
 
! Отговори
морски преди 9 години
Нека ги отнесе тия варвари!
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ С ГЕЙ ПАРАДИТЕ И ЩЕ ЗАПОЧНАТ КАМЪНИ ДА ПАДАТ ОТ НЕБЕТО.
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
gorkite hora. dano im se rasmine.

Спонсорирани публикации