Белгийският принц Амедео се ожени за италианска аристократка

Кралската сватба беше в Рим, в античния квартал Трастевере
6 юли 2014 17:05,
13
Белгийският принц Амедео се ожени за италианска аристократка
Снимка: БТА

Белгийският принц Амедео, който е шести по линия за наследяване на престола, се ожени за Елизабета Мария Росбох фон Волкенщайн в една от най-старите италиански църкви в античния  квартал Трастевере на Рим, съобщи в. "Мейл он сънди".

Двамата са завършили университет във Великобритания, а сега живеят в Ню Йорк. Връзката им е от около седем години.

Принц Амедео е на 28 години. Той е племенник на крал Филип ие най-големият внук на абдикиралия крал Албер Втори и кралица Паола. Майка му е принцеса Астрид, второто дете на крал Албер Втори.

Елизабета е единственото дете на италиански аристократи. Двамата бяха благословени от папата във Ватикана малко преди да обявят годежа си през февруари.

Роклята на младоженката беше семпла и класическа, с нежна дантела на гърдите, корсажа и ръкавите, която я правеше много женствена. Тя носеше романтичен дълъг воал и диамантена тиара. Излъчваше свежест и естественост. Букетът й беше скромен с няколко бели цветя.

На сватбата присъстваха бабата и дядото на младоженеца - бившият крал Албер Втори и кралица Паола, чичо му крал Филип със съпругата си кралица Матилда и децата им принц Габриел, принцеса Елеонор и принц Еманюел.

Принц Амедео е завършил средното си образование в Кент, а след това - Лондонското училище по икономика.

Елизабета работи като репортер за изкуство и култура в агенция Блумбърг. Тя пише под името Лили Росбох. Завършила е лондонския университет "Кралица Мери", специалност литература и кино.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: ЕлизабетаАмедео
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
mm преди 9 години
Като прочетох тази статия преживях нещо уникално. Инструментът ми съществуваше в неопределено състояние, т.е не беше паднал в нито един от двата крачола ами се беше подгънал някак си и ту да се лашне в левия, ту да се кандилне към десния. Та за първи път ми се случва да си седя и да се чудя в кой крачол да го преместя....
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Krale, krale i kralici sviat da ti se zavie. Niama znachenie kakvi sa ako se obichat da sa jivi i zdravi i dano ne se razvejdat zaradi izneviari, pari i imoti
7
0
 
11
 
! Отговори
български аристакрат преди 9 години
Ами така е ,пари при пари отиват нема некоя нашенска плеймейтка да му яде парите я!
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Белгийският принц Амедео се ожени за италианска аристократка"Лошо нема.Или поне лошо нема, докато не се появят на бял свят изродчетата, родени от кръвосмешенията на тези аристократи. Евелата монархизма. Какво ще е по-добре освен това мутант да те управлява?
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
oshte li gi ima tia hrantytnici...............
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как така аристократка от Италия. Италия да не е монархия.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега остава и последният Казираги да се ожени и свършиха свободните що-годе неплашещи принцове. :-)
2
1
 
17
 
! Отговори
:)) преди 9 години
Да са живи и здрави и да създадат много деца. Популацията на белите хора има нужда от увеличаване, социалната категория на интелигентните хора също трябва да се увеличава, а тези младоженци са богати и могат да си позволят дори 10-ина деца.
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да са живи и здрави младите и многобройна челяд да имат - само не разбрах тази новина с какво точно ни обогати. С имена от европейските кралски дворове, от които не се интересуваме ли ?