Григор Димитров вече е №9 в света

Българинът изпревари Анди Мъри, Джокович оглави ранглистата
Обновена: 7 юли 2014 14:11 | 7 юли 2014 08:49, Друми Георгиев
46
Григор Димитров вече е №9 в света
Григор Димитров е на осем крачки от върха. Снимка: Ройтерс

Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров официално влезе в Топ 10 на световния тенис. От днес хасковлията е №9 на планетата, след като се изкачи с четири позиции. Той има 3270 точки в актива си, като това е неговото рекордно класиране в ранглистата до този момент.

Както е известно, през изминалата седмица Димитров достигна своя първи полуфинал в турнир от Големия Шлем. Той детронира Анди Мъри на Уимбълдън, а после отстъпи на новия шампион Новак Джокович в четири сета след равностойна битка.

От всички тенисисти в Топ 20 само хърватинът Марин Чилич прави по-голям скок от Димитров. №20 в ранглистата Чилич дръпна с цели 9 места.

В челната десетка само Давид Ферер и Хуан Мартин Дел Потро запазиха местата си. Аржентинецът, който е осми в света, скоро може да изпреварен от Димитров, защото от няколко месеца лекува травма.

Новият шампион на Уимбълдън Новак Джокович излезе на върха в ранглистата с 13 130 точки. Рафаел Надал е втори с 12 670 пункта. След достигнатия финал на Уимбълдън 17-кратният победител в турнирите от Големия Шлем Роджър Федерер вече е трети.

Скок с три места прави полуфиналистът от Уимбълдън Милош Раонич, който вече е шести в света. Анди Мъри пък се смъкна с пет места и вече е десети - точно зад Григор.


Вижте Топ 10 на световния мъжки тенис:

1. (2) Новак Джокович (Сърбия) - 13 130 точки

2. (1) Рафаел Надал (Испания) - 12 670 точки

3. (4) Роджър Федерер (Швейцария) - 6100 точки

4. (3) Станислас Вавринка (Швейцария) - 5770 точки

5. (6) Томаш Бердих (Чехия) - 4410 точки

6. (9) Милош Раонич (Канада) - 3920 точки

7. (7) Давид Ферер (Испания) - 3875 точки

8. (8) Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина) - 3360 точки

9. (13) ГРИГОР ДИМИТРОВ (БЪЛГАРИЯ) - 3270 точки

10. (5) Анди Мъри (Великобритания) - 3040 точки

 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: тенисГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Съдбата преди 9 години
До АнонименЩе си останеш анонимен цял живот.
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
евалавката бичим отсекъде брат
27
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, Гришо, lвсички нормални българи те подкрепят.
26
35
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прославя ми дедовия.Как един шут прославя рдна нация.Днешните спортисти са едновремешните шутове които са забавлявали аристоктацията.Хайде по-полека с изцепките, ***.
25
2
 
23
 
! Отговори
K. преди 9 години
Великолепен Григор!Поздравления за стореното и Успех в това което предстои.Вече е на върха-в десятката на най добрите.Гледах го внимателно,до миналата година се усещаше юношата, но нашият вече е мъж и в поведение, осанка, излъчване и решителност и тепърва ще се радваме на силата с която налага себе си на корта.Начинът по който изгради тази победна серия беше толкова убедителен и категоричен,че няма съмнение по това което предстои.Успех Григоре, Българите са с тебе навсякъде и те подкрепят
24
2
 
24
 
! Отговори
не4о преди 9 години
по принцип григор трябва да хули и обижда бьлгария..защото тя не му подаде рька когато беше мальк...дори община хасково заяви 4е нямала пари за спортисти,затова отиват в испания...и все пак тои не се е отказал от бг....и за какви химни ми приакзавате тука някои.тва да не е футбол..или 4е бил живял пове4е навьн отколкото в бг....а бе *** това е тенис бреее шматко всяка седмица нов турнир и нова дьржава...тои ще си остане един достоен бьлгарин които е прославил бг в спорта.
23
2
 
3
 
! Отговори
Боил преди 9 години
гина -предполагам двуполов ***,от каква *** дупка изпълзя за да плюеш? Вън от БЪЛГАРИЯ смрадливо влечуго!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
22
1
 
26
 
! Отговори
Боил преди 9 години
Едно голямо браво Гришо,на пук на злобарите,хейтърите и всякакъв вид антибългари и продажници.Както натурата се самоочиства така и Ние ще се очистим от тази ***!
21
1
 
33
 
! Отговори
kotarak преди 9 години
Бравоооо! Велик Българин! Само 8-м са пред теб , не са много, давай и скоро ще си на върха.
20
3
 
44
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Григор е спортист и човек, с който България трябва да се гордее. Това , което върши на корта в един елитен световен спорт само може да ни радва. Той е симпатичното лице на България, което подобрява лошия имидж на страната ни и в този смисъл неговата заслуга надхвъря спортните му постижения. За него трябва да се говори с респект, без негативни коментари. Той е нашето богатство. Успех момче !
19
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, Гришо, нормалните българи те подкрепят.
18
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
браво Гришо! повечето Българи те обичат ... на другите прав им път
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"У нас" е България, а къде е "У вас", Третият райх, може би.
16
12
 
2
 
! Отговори
до 20 преди 9 години
Ни плюс, ни минус - пълно игнориране/пренебрегване.
15
2
 
25
 
! Отговори
до "хитлер" преди 9 години
По плодовете им ще ги познаете - Григор прославя България и българския народ.А, какви са твойте "плодове". "Помаците" са БЪЛГАРИ-мохамедани, които не трябва да бъдат отблъсквани и изолирани, а привличани и интегрирани.
14
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Беше очевидно, че Григор е с по-големи възможности от Джокович. Не му достига, ЗАСЕГА, психическа устойчивост.
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако давате само плюсове на негативните коментари, скоро няма да ги има.
12
3
 
8
 
! Отговори
до 16 преди 9 години
Разбира се, има такива, които се поддават на манипулациите, но първоизточникът са българофобските НПО-та. Води се война срещу православните държави по всички фронтове, с всички средства. Това е открито заявено от такива като Бжежински, Сорос...
11
1
 
9
 
! Отговори
до 16 преди 9 години
Крайно изказване. Няколко форумни дейци, на които им е крив света не представляват България. Преобладава все още позитивизма на такива новини.
10
1
 
18
 
! Отговори
126 преди 9 години
Последното, което е необходимо на Гришо, за да заеме мястото си на тенис легенда, е да укрепи психиката си, да преодолее страха от победата. Нека се поучи от Ноле в това отношение. И Маша може да му помогне в това отношение. Разбира се, Рашид.

Спонсорирани публикации