Замърсените води на Китай

Човешката цена на бързата индустриализация
30 юли 2014 17:15,
33

Момиче плува в замърсен воден резервоар край Гуейджоу, Южен Китай. Снимка: Reuters

Развиващи се градове, прекалена употреба на торове. Фабрики, изливащи отпадните си води в реките на Китай. Днес половината реки и езера в азиатската държава са силно замърсени и опасни, разказва агенция Ройтерс.

Смята се, че замърсяването е причина за около 3,5 млн. смъртни случая в Китай годишно. Най-лошо е положението в селските райони, намиращи се в близост до химически, фармацевтични компании, както и електроцентрали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не на фаровете през лятото!
3
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нагорен попо...уроде ***, в тоя Китай са изнесени мръсните производства на развития запад. И от хуманност на същия тоя запад никой не го е еня за инвестиране в екология. Но понее земята е едно сравнително малко село, то мръсотията от единия край скоро ще завони и в другия край - в пряк и в преносен смисъл.
2
18
 
21
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Мда. Русофилите се скъсват да хвалят БРИКС и техния възход, как тези държави щели да превземат света, как щели да се развият и да станат център на бизнеса и хубавия живот. Китай е "К" от Брикс. И.... ето ви го хубавия живот. Чак страх ме хваща, като си помисля какви отрови има в червената вода или какви чудовища в езерото с водораслите. На това му се вика хубав живот. Толкова "хубав", че да му завидиш. Пък заблудени западняци нека ходят на плаж в чистите и бистри води на запад,какво разбират те?
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще се самоунищожим накрая... :(