Руска подводница изстреля пробно балистична ракета

Ракетата била от най-ново поколение
Обновена: 10 сеп 2014 13:59 | 10 сеп 2014 11:11,
238
Руска подводница изстреля пробно балистична ракета
Снимка: Reuters

Руската атомна подводница "Владимир Мономах" успешно извърши днес пробно изстрелване на балистична ракета "Булава" от акваторията на Баренцово море към полигона "Кура" на Камчатка. Това съобщи говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

По думите му изстрелването е било извършено от подводно положение. Параметрите на полета са съвпаднали с предвидените и "бойните блокове успешно са пристигнали на полигона". Атомната подводница със стратегическо предназначение "Владимир Мономах" е третият ракетоносец от проекта 955 "Борей".

Ракетата Р30 3М30 "Булава" (SS-NX-30 според класификацията на НАТО) е най-новата руската тристепенна ракета на твърдо гориво, предназначена за въоръжение на подводниците от проекта "Борей". Ракетата пренася до десет маневриращи ядрени блока с индивидуално насочване, които могат да поразяват цели в радиус до 8000 километра.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
1
 
8
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
PARVATA E PROBNA ,VTORATA V KIEV.
123
18
 
7
 
! Отговори
север преди 9 години
Аз се питам защо 2500000 българи са на запад в търсене на по добър живот а не на изток. И си задайте въпроса каква руска стока сте забелязали за последно в търговските обекти.
122
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха-ха ! А нали се сещаш че точно тия групировки ги създаде САЩ и точно те продават горива на 1/3 до 1/4 от цената на черния пазар. Така се финансират. При положение че 2 рафинарии продават на 1/4 от цената , естествено е и останалите да свалят цената па продажба , а и на покупка на суров петрол. Всичко е изчислено, брат ! Путин е пътник !
121
9
 
7
 
! Отговори
rambo преди 9 години
да кажем да на великия съветски съюз и велика югославия.да кажем да на германската демократична република.да кажем да на великия китаи и казахстан и беларус.да кажем да на латинска америка и индия.долу експлоататорите от америка европа и нато.те трупат милиони на наш гръб а ние работиме за жълти стотинки.всеки 2 е безработен и социално слаб.с две думи глад мизерия и безработица.да върнем ссср югославия и гдр и варшавския договор .да върнем социализма при който всички бяхме равни а не като сега..
120
14
 
6
 
! Отговори
Митко преди 9 години
Тази Булава докога ще я мъчат? Малко припомняне от старите вестници:23.12.2008 г. *** - "Булава отново се провали"Най-новият експериментален опит с руската ракета Булава отново бе неуспешен.Ракетата е била изстреляна в Бяло море от атомната подводницата "Дмитрий Донски".Булава се е отклонила от планирания курс и се е саморазрушила във въздуха, предаде Интерфакс. 11 Декември, 2009 ***.Руска ракета взета за НЛО над НорвегияОт Кремъл с недомлъвки си признаха за 13-ия неуспех .
119
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руската промишленост произвежда уникални неща....направени от 1 част ! Това чук, това тесла, кирка- невероятно здрави и надеждни. Имат ли повече от 2 части- нищо не става! Да сте чували за хубава руска ножица ? Тя има 3 части- 2 режещи уникално здрави половини и винт посредата......Точно тоя винт се развива постоянно и нажицата се разхлабва..... Баба ми имаше такава, ползваше я да прави дупки като си сади пиперо.
118
0
 
9
 
! Отговори
чекист преди 9 години
До РАДХубаво си изредил невралгични точки, но я посочи ако можеш поне една от изброените територии която от времето на Екатерина Велика да не е в границите на Русия. Цялата трагедия хората населяващи тези места идва от безумните и безотговорни решения на един алколизирал се президент който на маса реши да определя кой къде и в каква държава да живее, какъв език да говори и на кой Бог да се моли. Когато говорим за Крим и Източна Украйна трябва да помним, че и ние имаме своето Съединение.
117
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правя записване, кой иска да се "запознае" от близко с Булава....хамериканци, еврогейци, фашиско-бендеровци моле не се стеснявайте!
116
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още в началото на 20 век ,руският цар Николай е забранил износа на суров нефт и суровини от Русия . Това е с цел в Русия да се създаде промишленост и разтеж .....120 г по-късно руснаците изнасят само суровини и суров петрол и газ. Поради невъзможнастта да си експлоатират находищата ,наскоро РФ отдаде на концесия Източносибирското находище на газ на Китай......Както отчитат анализатори, Русия се превръща в суровинна провинция на развиващата се Китайска икономика.Слава на таквъзи народ !
115
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** демонстрации на полова немощ от страна на РФ. Спирането на разплащанията по SWIFT ,ще доведе до тотален крах руската финансова система точно за ......1 седмица ! И това са прогнози на банкови експерти.Проблемът е наличието на огромни количества водка и атомни бомби на територията на РФ.На САЩ ракети не им трябват......
114
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименИскати се, но няма да я бъде вашата бендеровско-фашистка мечта!
113
1
 
19
 
! Отговори
ISXSREXREGNANTIVM преди 9 години
Краварските Съединени Щати отчаяно се нуждаят от война.Икономиката им въпиющо се нуждае от война.Докога така бе господа кравари ? Избихте индианците и си направихте държава върху костите им.Какво може да очакваш от такава "световна сила"?
112
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За последните 3 месеца ,Щатите успяха да свалят цената на барел петрол"Брендт" от 122 до 100,48 долара за барел. Когато цената стигне 90 долара ,тогава руснаците почват да работят на загуба и почва харченето на готови пари. При 48,5 % приходи в руския бюджет от петрол и газ, това ще доведе до огромна дупка в руските финанси и колапс.Подобна нещо САЩ направиха през 1987-88 г . Знаем какво последва тогава......Путин е пътник !
111
5
 
20
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 9 години
САЩ в сравнение с РУсия наистина са в каменния век на ракетните технологии. Това може да е едно от малкото неща, по което са назад, но е факт. Дори в момента, когато спряха програмата със сувалките си, руски ракети извеждат всички астронафти в космоса на Международната космическа станция. Ако можеха да си построят собствени ракети мислите ли,че биха ползвали точно руски
110
3
 
5
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
И руснаци и американци откраднаха немските технологии след ВСВ и ги развиха с пленени германски специалисти - около 200 хил. в САЩ(операция ''Икар") и около 15 хил. в СССР.(операция ''ОСО-АВИАХИМ''). Първата ракета в космоса е изстреляна на 3.10.1942г. от полигона Пенемюнде. Първата подводница с изстрелване на ракета е U-461. След това всичко е копиране и развой - Возток, Возход, Аполо, и так дале.
109
3
 
8
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До Анонимен САЩ ИМАТ ПОВЕЧЕ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ТОВА Е СИГУРНО ИМАТ И ПРОТИВОЗАЩИТНА СИСТЕМА НО ТЯ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ДАВА 100% ГАРАНЦИЯ,,ТАКА ЧЕ АКО ПРЕДПОЛОЖИМ ЧЕ РУСИЯ ИМА 3000 БОЙНИ ГЛАВИ И САМО 10%" ОТ ТЯХ ДОСТИГНАТ ЦЕЛИТЕ СИ ТОВА ПРАВИ 300 ГОЛЕМИ МЕГАПОЛЮСА ОТ РАНГА НА НЮ ЙОРК,,БОСТОН,,ВАШИНГТОН ДА БЪДАТ ИЗТРИТИ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА,,НАЛИ НИКОЙ НЕ МИСЛИ ЧЕ РАКЕТИТЕ ЩЕ ЛЕТЯТ КЪМ ПУСТИНЯТА НЕВАДА,,БЕЗУМИЕ ДА СЕ МИСЛИ ЗА ВОЙНАДАНО ЯНКИТЕ ПОУМНЕЯТИДВА ЗЛАТНАТА ЕРА НА КИТАЙ
108
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Одран МинчевТе руснаците си имат една поговорка."Може да живеем в ***, но пък нашите ракети са най-точните!":)
107
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДа си видял някъде америкнаски вариант на миг-35 или миг-21.Използват ги за отработване на тактики. Безценно е да знаеш в точност характеристиките на нещото срещу, което летиш.
106
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БобиПо евтино не те обрича на вечната роля на догонващ.Ти разбработваш до първа нещо, което другите го имат вече на въоръжение и разработват следващото поколение.
105
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Супер.След още има няма 15 години ще достигнат капацитета на Тридент'а от преди 20 години.

Спонсорирани публикации