Тихият и цветен свят на аутистите

Хора с диагнозата рисуват техния свят
24 сеп 2014 18:52,
20

Снимка: 50watts.com



В последните няколко години аутизмът се превърна в тема за множество конференции. С тази диагноза са хора на различна възраст, от различни раси и религии. Изучаването на този вид разстройство в развитието на личността е затруднено от самия характер на аутизма. Един от начините да разберем повече е чрез рисунките. Сайтът 50watts представя картини, нарисувани от хора с аутизъм. Авторите на рисунките са на различна възраст. Вижте ги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
бг преди 9 години
Картините са страхотни! Трудно ми е дори да избера коя най-много ми харесва...
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сн.121940+1942 дава датата на раждане на дететодругите 2 дати са на родителите
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук не става дума да харесваш, те просто разбират или са достигнали до някакво разбиране на живота, каквото ние не виждаме.Явно им се удава да прихванат нещо, което ние- "нормалните", не можем.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На снимка 12 числата горе в вляво нарастват с плюс 4 всяко следващо, това под тях прилича на ДНК спирала, но не разбирам какво означава уравнението долу вдясно.
7
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до уйвидекХа ха ха хаПреместих го в другия крачол по този повод
6
4
 
8
 
! Отговори
до уйвидек преди 9 години
не съм ходил на лекЪр /лекар/, ама и ти не си ходил тъй като ти чета разсъжденията ... Боли ме фара ,че в бързината съм драснал някоя друга правописна грешка, ти живееш в някакъв сбъркан свят и дребнавостта ти те погубва... Жив и здрав да си и между другото : Истината не се е крие в тези малки неща ... За картините мисля ,че са прекрасни !
5
10
 
8
 
! Отговори
уйвидек преди 9 години
До Анонимен 4Ти ходил ли си на лекЪр?
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хората си живеят в някаква паралелна реалност , но за да могат да запазят матрицата всички тъй "умни" учени финансирани от какви ли не най вече фармацевтични индустрии започват да се вайкат как да излекували тази "болест" ... Ами баба ми получаваше такива шантави видения и каквото види там го прилага в тази реалност и лекуваше хора лека и пръст. Доживя до 93 години и почина от лекърска грешка може би в единственото и посещение на лекър през живота и...
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами не добих реална представа относно личността им, тъй като виждам, че и те рисуват в различни стилове, както останалите. Видях модернистичен стил, графика, абстракция, живопис... Някои от рисунките напомнят похватите на художниците не-аутисти.
2
0
 
24
 
! Отговори
1 преди 9 години
Странно хубави.
1
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
храната е виновна