Пътуване във времето със севернокорейските авиолинии

Как се лети със самолет на 57 години
14 окт 2014 21:00,
64

Стюардесите от полета. Снимка: Aram Pan

Безлюден салон, пусто летище, теглен на механичен кантар багаж – това са само част от фотографиите, направени от сингапуреца Арам Пан при пътуването му с националния превозвач на Северна Корея, пише "Дейли мейл".

Арам Пан получава безпрецедентен достъп до самолетите, използвани от авиолинията. Превозвачът е основан през 1950 г. като съвместен проект между Северна Корея и СССР. Самолетите са от съветската епоха. Днес пътуването със севернокорейския превозвач изглежда като пътуване във времето.

Пилотската кабина на Илюшин Ил-18, самолет от 1957 г., е твърде далеч от дигиталната епоха. Служителят, отговарящ за комуникацията на самолета със земята, седи не в пилотската кабина, а в салона на пътниците.

Служба, която оценява услугите на авиопревозвачите, е дала едва една звезда на севернокорейските авиолинии. През март 2006 г. поради опасения за безопасността на пътниците Европейският съюз забранява полетите на севернокорейските авиолинии до летища на територията на Съюза. През 2010 г. забраната е вдигната частично, но само с апарати ТУ-204с.

„В началото бях малко притеснен“, разказва Арам Пан. Излетял за Северна Корея от Куала Лумпур на 25 август т.г. чрез базирана във Великобритания фирма за екскурзии до Северна Корея.

От 11 до 20 септември той и групата, в която бил, пътували още 8 пъти.

Международното летище в Пхенян предстои да бъде реновирано. Заедно със сградата и помещенията предстои и модернизация на цялостния имидж на авиокомпанията.

„Стюардесите са учтиви и мили“, разказва Пан. В самолетите има и екрани, на които се прожектират севернокорейски драми и документални филми.

Арам Пан разказва, че е направил снимките, без изобщо да се крие. Цялата група от туристи снимала каквото пожелае и никой не им направил забележка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
16
 
19
 
! Отговори
комунарски Рай преди 9 години
Всички другари от България се хванете за ръчичка и бегом в северна корея при вожда ким чен ***, на нас не ни трябвате тук в модерния ЕС, там ще ви светнат по една прическа като неговата, ще ви дадат по едни дочени дрехи и марш във "фермите" за плъхове, че трябва да има месо за самальотите и за националния празник
23
0
 
28
 
! Отговори
Мдааа преди 9 години
Напоследък все на Мюнхен сменям и на терминала лежанки, стоянки, компютри, безплатен нет, кът за пушачи с фотьолчета шадравани , а бе, почти като софииското, ....
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До отврат 31Ти можеш ли да мислиш???Не ми се вярва.А месото там не е по-различно от месото в Бг.МЕНТЕ!!!
21
11
 
3
 
! Отговори
отврат преди 9 години
Не ми се мисли от какво е месото, което го сервират в тия "самолети"
20
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не разбирамкак *** може да се подиграва на тези снимки.Та летището в София е същата драма.Ами "националната компания"???А сандвичите по 8 лева??А грозният персонал.Абе вие нормални ли сте.Присмял се ХЪРБЕЛ на щърбел.
19
8
 
20
 
! Отговори
Той е преди 9 години
Може да са със стари машини, но не съм чул, за паднали, взривени и похитени самолети, както е всекидневно в "демокрациите"!
18
9
 
10
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
ако вземат решенияето и унищожат врага си, целият свят ще им е благодарен - без излямдемократите рабира се - шапки долу пред севернокорейците и виетнамците - естествени врагове на изсямдемократите!
17
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От Северна Корея като отидеш в Южна Корея и сигурно 1 г. си в културен шок.
16
1
 
27
 
! Отговори
Обективен преди 9 години
- Мацка как направи това тяло?- С плуване.- Е, що не топИ и главата...
15
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брей тея са почти като нас.В София трамваи 22 и 23 са на по толкова години.Като дойдат немци и се снимат с мотрисите за спомен.Не вярват, че това което при тях след Втората световна се е използвало за влак, сега при нас се използва за широколинеен трамвай.Само допреди месец и по линия 120 Икарусите бяха на по 35 г. то не беше дрънкане не беше чудо.От 1 мвсец насам обаче вече са едни нови Манове. Все едно от Трабант се качваш на Мерцедес.А трамваите кога ще ги сменят незнам. След 10-20 г.?
14
10
 
7
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Alooo propagandataa.. celiq civilizovan svqt gi dava za primer tiiq, che e neredno v 21 vek da sushtestvuva takava durjava... a vie edva li ne za primer gi davate! KUde si matrialee.. kude si..
13
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам как е в Северна Корея но по нашите краища летенето със самолет е отвратително мероприятие. Единственото успокоение е че е за кратко. Едно време не беше така. И стюардесите тогава бяха ехеее
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми кво пък. И Американците имат на служба ядрени бомбардировачи от същото време.
11
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не им трябват повече от 1-2 самолета за цялата нация, тъй като само 0.01% от населението има право да лети изобщо
10
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Леле майко , само пилотската кабина ми е достатъчна и няма повече какво да гледам.
9
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Храната на 6 снимка си е ОК, дори изглежда по-добре и повече от масовите цивилизовани авиолинии, тоалетната е същата като при останалите, автобусите не са по-зле от тези на софийското летище. Останалото е пародия, разбира се, но и нищо изненадващо, като знаем в коя епоха живеят горките хорица - а именно, в комунистическата.
8
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Северна Корея това Северна Корея онова. Всеки ден ни занимавате с тази Северна Корея. Това е толкова далече от нас че изобщо не ми пука ако ще и под едно одеяло да спят и жените им да са общи. Какво се мъчат да ни убедят - вижте ни ние колко сме добре а те напротив. Е добре убедихте ме и какво от това
7
2
 
42
 
! Отговори
ценител преди 9 години
Стюардесите са много сладки и много естествени, в същото време секси и натурално невинни. Няма напомпани джуки, цици и тем подобни.
6
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е на снимките се виждат и реактивни самолети, не беше нужно да ни убеждавате, че там летат само с перки. То по тази логика и днешните самолети са един вид пътуване във времето, защото реактивния двигател се използва от Втората Световна Война насам...
5
4
 
4
 
! Отговори
хаха преди 9 години
всичко е от далечното бъдеще