БНБ е получила "несериозно" предложение за КТБ

Към писмо от Никола Сукманджиев няма приложени документи
Обновена: 5 ное 2014 13:58 | 5 ное 2014 13:44,
19
БНБ е получила "несериозно" предложение за КТБ
Снимка: Ройтерс
В Българска народна банка (БНБ) е постъпило „несериозно“ предложение за преструктуриране на Корпоративна търговска банка АД (КТБ) и Търговска банка „Виктория“ ЕАД. По този начин от централната банка определят полученото и подписано от Никола Сукманджиев писмо от нови непосочени конкретно инвеститори, които изразяват готовност да увеличат капитала на КТБ с до 5,2 млрд. лв.
 
Към текста на писмото, разпратено от БНБ до медиите, няма приложени каквито и да било други допълнителни документи. То „не представя никаква правно-обвързваща информация за правомощията на подателя и за инвеститорите, които той твърди, че представлява“, пишат от банката в прессъобщение.
 
В писмото, разпратено и до министъра на финансите, председателя на Народното събрание и премиера, Сукманджиев твърди, че представлява „група от инвеститори, формирана след неуспешното предложение за реогранизация на КТБ от акционерите на банката и от консорциума на Оманския фонд, Gemcorp и EPIC“.
 
В отговор до подателя от БНБ пишат, че „липсват каквито и да е гаранции, че тези непосочени в писмото кандидат-инвеститори отговарят на законовите изисквания да бъдат акционери в кредитна институция. Освен всичко това не е представено потвърждение от международна банка с добра репутация“, която да гарантира „възможността за увеличаване на капитала с до 5,2 млрд. лв.“, както се твърди в писмото.Hidden Field

„Изразените в така нареченото предложение „готовност и интерес“ за представяне на предложения за преструктуриране на банката не могат да бъдат разглеждани като сериозни“, завършва отговорът на БНБ.
 
От финансовата институция отново напомнят, че „тя винаги е подчинявала действията си само и единствено на законите и на обществения интерес и няма да се поддаде на никакъв натиск от страна на заинтересовани среди у нас и в чужбина“.

През миналата седмица пък управителят на БНБ Иван Искров заяви пред депутатите в парламента, че голяма част от предложенията на Gemcorp, EPIC и Оманския фонд за КТБ са в противоречие с българското и европейското законодателство, след като стана ясно, че консорциум от трите фонда е изпратил оферта за КТБ.
 

Развитието на казуса КТБ можете да следите в Investor.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: БНБКТБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия от БНБ трябва да бъдат обесени.
15
0
 
1
 
! Отговори
И неграмотно преди 9 години
"ДО МИНИСЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ..." ;)))
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква е тази глупост "несериозно предложение" защо тези хора ще пускат предложение което не могат да изпълнят това да не е детска градина нека БНБ да им поиска гаранции или поне да проведе разговори или е по-лесно да убием болния вместо да го излекуваме нека кръгът който цели обогатяване чрез фалита на КТБ да знаят че българинът не е чак толкова глупав и подчинен при нова вълна от безработица и мицерия хората отново ще са на улицата и пак стария кръговрат.....
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При фалит ще стане страшно те и сега нямат пари за гарантираните депозити а ако се наложи да осигурят и за други банки какво ще се случи масово теглене на пари загуба на доверие в банковата система и в управлението на държавата недай боже и падане на валутен борд при такава криза и пак няма да има кой да поеме отговорност
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПАРИТЕ НЯМА ДА ВЪРНАТ!НИТО ГАРАНТИРАНИТЕ НИТО ДРУГИТЕ!!СЕДЕТЕ СИ ПО ДОМОВЕТЕ ТЕ СЕГА С ЦЕСИИТЕ ВИ ДОВЪРШВАТ.ОСВЕН ТОВА СИ ПРЕХВЪРЛЯТ ПРЕДПРИЯТИЯТА
11
0
 
4
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Не мога да разбера какво чакат за да не я фалират тази банка !?
10
0
 
2
 
! Отговори
ЦЕНТРАЛА НА ЛЪЖАТА преди 9 години
ЩОМ ЛЪЖАТА СЕ УПРАВЛЯВА ЦЕНТРАЛНО, ЗНАЧИ СИ ИМА ЦЕНТРАЛА !
9
0
 
2
 
! Отговори
бургазлия преди 9 години
След като БНБсе подчинява единствено само на законите и на обштествения интерес за што не ги спазва нито се вслушва в обштесвеността и не изплашта гарантираните влогове.Зашто допуснаха това срамно явление да се стигна до там незапомнена кражба вКТБ.Не се ли срамуват от себе си как вечер се прибират и спокойно заспиват.
8
0
 
0
 
! Отговори
Дедо преди 9 години
Ази давам 6 милиарда,дайте я на мен.Как ги искате в брой, или с чек.Ще натоваря каруцата,и хайде в БНБ.Граби народе ,днес ще има за всички.
7
0
 
7
 
! Отговори
МОГАТ И ОВЦЕТЕ преди 9 години
До ДО 7ОХ, ТЯ САМО ЕДНА ОВЦА АКО СЕ УСЕТИ,ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЗРИВИ ВМЕСТО ДА СЕ САМОЗАПАЛВА,ДА ВИДИШ ТОГАВА КАК МОГАТ ДА ОПРЕДЯТ НЕЩАТА И ОВЦЕТЕ,ВЪПРЕКИ ЧЕ НЕ МОГАТ ДА МЕТАТ !!!!!
6
1
 
7
 
! Отговори
ПОТЪРПЕВШ преди 9 години
За БНБ ще стане СЕРИОЗНО когато хората ги пометат по площада.
5
0
 
19
 
! Отговори
КРАДЦИТЕ СА НАГЛИ преди 9 години
ВРЪЩАЙТЕ ГАРАНТИРАНИТЕ ДЕПОЗИТИ БЕ КРАДЦИ !!!СТИГА СТЕ СИ ПРАЩАЛИ САМИ НА СЕБЕ СИ ПИСМА НА КОИТО СИ ОТГОВАРЯТЕ ПУБЛИЧНО ЗА ДА ЗАНИМАВАТЕ ОВЦЕТЕ!!
4
0
 
10
 
! Отговори
Окото преди 9 години
Забелязах как В.Рашидов изведнъж изчезна от медиите с изказванията си за КТБ, явно си реши проблема без много шум.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кредитните милионери длъжници на КТБ вече се уредиха с апетитни цесийки и сега бедните ще плащат влоговете на богаташите.
2
1
 
14
 
! Отговори
1 преди 9 години
Връщайте парите на дребните вложители бе хаймани,стига сте мислили за милионерите с депозити които в момента си ги вземат,или под обществен интерес разбирате само интереса на богатите. В друга държава никога не биха ви търпели толкова ,досега да бяха съборили сградата на БНБ но явно пак сте улучили на народ.
1
1
 
14
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Брей,как изведнъж па БНБ станахте страшно отговорни и следящи за реалните пари.Въй, направо са аразтопих от умиление.Ден и нощ не спите, една запетайка ако се обърка в месечните одити.Мале мале, ум да ми зайде :)Тия от БН били много сериозни и съвестни бре? :)

Спонсорирани публикации