Легендарният Калашников с нова визия

"Защитаваме мира" и "Оръжия за мир" са новото мото на компанията
Обновена: 4 дек 2014 14:24 | 4 дек 2014 12:00,
60
Легендарният Калашников с нова визия
Бойният "калашников", ловният "Байкал" и спортният "Ижмаш". Снимка: Youtube

Производителите на легендарния автомат АК-47 разкриха новия облик на оръжията си на лъскаво събитие в Москва, предава БиБиСи.

Компанията също така представи и актуални джаджи за оцеляване.

Фирмата, която разчита основно на външния пазар, е сред основните цели на западните санкции, наложени срещу Русия заради ролята й в конфликта с Украйна.

Калашников, или АК-47, е сред най-популярните оръжия в света. То е сравнително евтино, както и лесно за производство и поддържане. Особено използвано е от партизанските сили и националните армии в Азия и Африка.

Смята се, че производителите са продали над 100 млн. оръжия по цял свят. Създателят на класиката, съветският генерал-лейтенант Михаил Калашников, почина миналата година.

На събитието в Москва производителите представиха и новото си лого. Представянето беше украсено от дами в тесни черни рокли, носещи патрони за АК-47. В залата пък звучаха патриотични руски класики, изпълнени от оркестър.

Представени бяха и два нови слогана на компанията - „Защитаваме мира“, който ще бъде използван за външния пазар на английски, и „Оръжия за мир“ на руски.

От компанията твърдят, че са продали 140 хиляди оръжия през 2014 г., като това било двойно в сравнение с 2013 г. Целта на компанията е да достигне 220 хиляди продажби през 2020 г.

Санкциите срещу Русия се откразили и на маркетинговата кампания на Калашников – първоначалният план бил на рекламно лице на автоматите да бъде Стивън Сегал, но впоследствие планът пропаднал.

Вижте новата реклама на оръжейния гигант:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
15
 
! Отговори
до 29 преди 9 години
Томпсън и Шпагин са картечни пистолети, АК-47 е щурмова карабина, автомат, както искаш си го наричай, има разлика, не са само думички.
18
5
 
8
 
! Отговори
до 23 преди 9 години
Ти откъде мислиш американците взимат идеи за своя М-16? Немския МП44 е първия автомат, всички останали- руснаци и американци разработват автоматите си спрямо МП44.
17
0
 
16
 
! Отговори
до 23 преди 9 години
Разграбеното от немците е това, което е моделирало съвременния облик не само Русия, но и САЩ. Технологиите на нацистите са причина за най-голямото американско постижение- стъпването на Луната, ръководено лично от нацисткия учен Фон Браун. Точно той е начело на разработката на Сатурн-5.
16
1
 
7
 
! Отговори
Келеш преди 9 години
Смешно ми е тези дето слагат минуси на *** Кольо. Ами това са или жени или ****овци дето и въздушна пушка не са стреляли. Абсолютна въздухарка е на снимката Байкала с чупеща цев.
15
2
 
13
 
! Отговори
ххх преди 9 години
До Анонимен"Както всичко руско, така и АК е измислено другаде"Т.е. Т-34, Ил-2, "Спутник", автоматът на Фъодоров и т.н. са измислени другаде :) Теа в катила.
14
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както всичко руско, така и АК е измислено другаде- В Третият райх!Оня льохо, където го показват на снимките с показалката просто есменил името на немската штурмова карабина Шмайзер с руско.Всички фабрики след ВСВ са разглобени и откраднати от руснаците, и релсите са отмъкнали от Германия,Ракети, самолети,автомобили, фотоапарати....всичко, което се сетите е ОТКРАДНАТО ОТ ГЕРМАНИЯ. Отмъкнали са ги заедно с работниците и инжинерите, понеже не са могли да ги сглобят отново.
13
8
 
4
 
! Отговори
майка преди 9 години
Глей ги пишлеметата колко много са чели и как важно се изказват за оръжията. Алоу, тва не са играчки, а средства за отнемане на живот!!
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От хамериканците гледат все пак, нали бомбардират демократично и насила насаждат либерални ценности.
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще ми се да видя модернизирана версия и на ветерана от ВСВ - ППШ-41 с барабанния дисков пълнител. Използваше се и от иракски бойци при битката за Фалуджа през 2004, толкова е ефективен, че дори американските пехотинци са използвали пленените ППШ.
10
6
 
15
 
! Отговори
Рязан Кольо преди 9 години
Ви нещо наред ли сте? Ловният ви Байкал на снимката е за врабци.Въздухарка. Барем малко се ограмотете.
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бъдещето не е АК, а Корд. ;)https://youtube/watch?v=n63DlYIwT9Y
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пребоядисали го, сменили шрифта..много сме велики... иначе клипчето не е лошо. Май руснаците са задобряли в PR-а и медийния бранш.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми то Арсенал от много време си прави калашници 5,56×45 мм НАТО
6
19
 
6
 
! Отговори
DSK47 преди 9 години
StG44 (Sturmgewehr 44, Щурмгевер 44), известно още като МП-43 или МП-44, е определяно като първата в света щурмова пушка. Притежава 2 режима на стрелба - полуавтоматичен и автоматичен. Може да води ефективна стрелба на разстояния до 300 метра. Интересно защо АК47 прилича като брат близнак на немския автомат, който е произвеждан и въведен на въоръжение още през 1994 година във Вермахта.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"От компанията твърдят, че са продали 140 хиляди оръжия през 2014 г., като това било двойно в сравнение с 2013 г. Целта на компанията е да достигне 220 хиляди продажби през 2020 г."Явно санкциите са с обратен ефект за АК.
4
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Защитаваме мира" и "Оръжия за мир" са новото мото на компанията===Изключително тъпо, уникално тъпо.
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е прашка, не е лък, правен е в Казанлък.
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, поне в едно нещо трябва и руснаците да са добри. Не говоря за визията, а за функционалността на оръжията им.
1
1
 
48
 
! Отговори
Дръндер преди 9 години
С един такъв и всички политици до стената и тогава България ще се оправи!