Западът постъпи с България като с колония, оцени Наришкин

"САЩ и Брюксел наложиха на София да спре "Южен поток"
Обновена: 11 дек 2014 14:09 | 11 дек 2014 12:45, Елка Василева
423
Западът постъпи с България като с колония, оцени Наришкин
Сергей Наришкин. Снимка: архив, Reuters

САЩ и Брюксел наложиха на България да спре "Южен поток" и фактически постъпиха с нея така, сякаш е колония. Така смята председателят на Държавната дума  на Русия Сергей Наришкин, предаде ТАСС.

"Изобщо с България бе постъпено на практика като с колония. Срамно е просто", заяви председателят на долната парламентарна камара на дискусия от поредицата "Открита трибуна" на тема "Русия и ЕС: перспективи за партньорство".

Още по темата

Експерти вече преценяват, че само тазгодишните щети за европейската икономика от санкциите срещу Русия и антисанкциите ще достигнат десетки милиарди евро, припомни Наришкин.

"А трябва вероятно да добавим и пропуснатите ползи от несбъднатите проекти като "Южен поток", който бе спрян и с решение на Еврокомисията, и с натрапеното от Вашингтон и Брюксел решение на България", добави Наришкин, пише БТА.

На 1 декември при посещението си в Турция руският президент Владимир Путин заяви, че Русия се отказва от проекта „Южен поток“. В замяна Москва заяви готовност да построи газопровод до Турция с капацитет 63 милиона куб. м. газ и газов хъб на границата на Турция и Гърция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


423
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
36
 
11
 
! Отговори
рррррр преди 9 години
Колония на която Европа отпуска 21 милиарда евро финансиране на проектии програми.А братска руссия си прави тръба и за това да си имат тръба ни дават заем 5 милиарда на 8% лихва.Май е по добре да сме колония и да получим 21 милиарда финансиране от това да получим 5 да върнем 9 и братта да сиимат тръба
274
1
 
12
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Между другото БРЪТВЕш се пише брътвеЖ !!!!!!
273
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зпадът посъпи с Руся като със Северна Корея.
272
4
 
5
 
! Отговори
До Божо 347 преди 9 години
Що за брътвеш е това !?
271
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След 2020 г. каквото е останало от колонията БГ, остава без газ. Даже и кюмюрът и дървата няма да спасят малкото останала ни индустрия от пълен разпад. Дотам ни докараха нашите патологични евро-амеро-гейски блюдолизци и откачените ни русофоби. Реквием за целия български народ, който ще загива заради злобата и недалновиността на последните!
270
38
 
8
 
! Отговори
Божо преди 9 години
*** си намери евтин начин да печели милиарди, ЗАЩО РЕВЕ ДРУГАРЯТ наришкин ??? България е ужасна , путлерия е прекрасна, какво повече да се говори !!! наришкин да отиде да изпие един самогон и да спи спокойно, путлерия е на "далавера" !!! Защо въобще му трябваше на другаря *** да се занимава с българите !!! То даже и ушанките в България мразят българите !!! Даже и българските *** не стават, защото не можаха един южен поток да осигурят на другаря *** !!!
269
2
 
19
 
! Отговори
аа не преди 9 години
До Анонимен 343 Изкаш да кажеш,синът на Джо Брайдън ще има тлъсти комисионни от тия 3 млрд. Затуй е цялата работа
268
6
 
3
 
! Отговори
До 330 Одисей преди 9 години
Би ли казал колко войни е спечелила България през 20 век?
267
23
 
7
 
! Отговори
"Рашки-говняшки преди 9 години
"Рашки - говняшки"
266
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До rumen.andonov.18Всички междудържавни договори по ЮП са подписани ПРЕДИ Третия ЕН. Пакет.Той не би трябвало да има обратна сила и не би трябвало да засяга ЮП.А официалната позиция на ЕК за санкции срещу България е за ПРОЦЕДУРИ .Основната причина да се спре ЮП е интереса на америка газа да минава през Украйна, защото ще изкупи тръбата. Украйна печели 3 млрд $ годишно.Бизнес и политика.
265
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ и Брюксел наложиха на България да спре "Южен поток" и фактически постъпиха с нея така, сякаш е колония.----------Напълно е прав!Отриха се с нас и ни пуснаха в кошчето...А нашите управници се скъсаха да им лижат подметките на EU и USA.(Както знаем USA е епицентъра на демокрацията и правата на човека - справка доклада за мъченията на ЦРУ, Фергюсън и т.н. ... полезно четиво за нашите ***)
264
2
 
28
 
! Отговори
не знае какъв е преди 9 години
В БЪЛГАРИЯ живеят продажници *** предатели въобще *** затова няма да се оправим продажно племе
263
2
 
18
 
! Отговори
българин по душа преди 9 години
До Анонименсъс сигурност е плод на самозабравили се псевдозападняци произхождащи от българските села и градове...господ да ги пожали и нека Майка България ако може да им прости,че оплюха и поругаха честа й...аз лично никога няма да простя на тези *** !
262
11
 
6
 
! Отговори
"Рашки-говняшки преди 9 години
"Рашки-говняшки"
261
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От малкия ИванчоМного ви моля, уважаеми политици, оставете нещо и на нас от България!
260
23
 
5
 
! Отговори
rumen.andonov.18 преди 9 години
Категорично не съм съгласен с това мнение на този руснак.Никой нищо специално не е налагал на България.Просто България спря Южен Поток,защото изграждането му,в някои важни аспекти,не отговаряше на законодателството на ЕС.Ако някой знае някакви други официални причини за спирането на строителството на потока,моля да ми каже.
259
2
 
30
 
! Отговори
карина преди 9 години
Пожелавам на Русия да се справи с всички предизвикателства пред нея, да преодолее всички негативи на изкуствено създадената изолация, да мобилизира собствените си сили и да излезе от тази ситуация по-силна и стабилна. Същото пожелавам и на нашата страна, но най-вече нека има повече доброта между хората, по-малко злоба и ненавист, защото като чета тука какво се пише ми се струва че нашата нация е болна и то много тежко от липса на любов към себе си преди всичко........
258
6
 
36
 
! Отговори
колио преди 9 години
Когато бяхме руска колония бяхме30тата държава в света по промишлено производство сега сме 130 тата.Истината боли но фактите са си факти
257
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българските нефтени и газови залежи --тревожат Русия, за собствените й търговски връзки с Европа!Кипърския газов басейн е още по-голяма заплаха за Москва!МОНОПОЛА НА ГАЗПРОМ в ЕВРОПА---ЩЕ УМРЕ СКОРО!
256
0
 
2
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Chakam sega novite simbiozi pokrai Iujniq potok - Ruskinq s Turchin :D Shte gi ima dosta :D Oneq nalitat na sichko, samo da izbqgat :D

Спонсорирани публикации