Догодина очакват нов отлив на руски туристи

Турският пазар обаче може да компенсира спада, смята експерт
Обновена: 15 дек 2014 14:05 | 15 дек 2014 10:58,
10
Догодина очакват нов отлив на руски туристи
Румен Драганов Снимка: bgonair.bg

През следващата година очакваме нов срив на руския туристически пазар у нас заради девалвацията на рублата и фалитите на руски туроператори, които ще продължат. Това каза председателят на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов в ефира на телевизия Bulgaria On Air.

В същото време обаче все повече се засилва потенциалът на турския пазар за България, отчете експертът. Туристите от Турция у нас се увеличават всяка година и биха могли да компенсират спада от Русия и Украйна.

Драганов посочи, че за тази положителна тенденция голяма роля има и новият министър на туризма Николина Ангелкова, която реагира адекватно, предприемайки мерки за облекчаване на издаването на многократни визи за турските туристи през зимния сезон.

Експертът коментира още, че турският пазар е равен на румънския като потенциал и можем да очакваме над 1 милион туристи от Турция.

По думите на Драганов тази година със създаването на отделно Министерство на туризма е преодоляна институционалната криза в управлението на сектора и резултатите вече са видни.

Той каза още, че средствата, от които можем да се възползваме по европейските фондове, надхвърлят 1 милиард евро, както вече уточни министър Ангелкова, но плюс другите европейски проекти, по които туризмът може да бъде бенефициент, стигаме до 3 милиарда евро.

За започналия вече зимен туристически сезон Румен Драганов прогнозира, че ще има ръст от около 5%, а очакванията са за снежна зима.

Вижте целия разговор с Румен Драганов на bgonair.bg

Четете още икономически новини на Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
иж преди 9 години
Русия и Путин , пестят валутата.
5
2
 
3
 
! Отговори
РУСНАЦИ НЕМА, ВЕЧЕ.. преди 9 години
Путин се самоизолира и затваря границите .../като едно време СССР/!!!Забранява на държавните си служители да идват в ЕС и САЩ!
4
4
 
11
 
! Отговори
туристи йок преди 9 години
ТУК ЛЬХА САМО НА МРЬСНИ ЛЬЖИ. ДРУГОТО ЛЯТО РУСНАЦИ ИЗОБЩО НЯМА ДА ИМА НИТО В БЬЛГАРИЯ НИТО В ТУРЦИЯ. БЬЛГАРИЯ ОСНОВНО ПЬЛНИ ХАЗНАТА С ТУРИЗЬМ НО ДОГОДИНА ЯДЕЦ- БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГАДНАТА АНТИРУСКА КАМПАНИЯ ОТ *** И НАЩЕ ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ. ЩЕ ДУХАТЕ СУПАТА ВЗАИМНО. ЩЕ ИМ ГЛАД МИЗЕРИЯ И БУНТОВЕ. АРЕ ВИКАЙТЕ ОТ АМЕРИКА ТУРИСТИ- НЯМА И НЯМА ДА ИМ В ТАЯ ГОРБ ***. САМО ТЕРОРИСТИ ПРЕЗ НЕИЗГРАДЕНАТА ЗАЩИТНА СТЕНА ЗАБРАНЕНА ОТ ТУРСКИЯ ПОСЛАНИК. Рашън йок.
3
2
 
8
 
! Отговори
Боян Колев преди 9 години
За какво да идват? Известен ли ви е спадът на качеството по БГ курортите и замърсената вода на морето и мърсотията по плажовете.....А и никоя страна не си позволява подобни политически нападки и оскръбления каквито и нанасят нашият ръководен *** и други полит-простаци!!!
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гладна кокошка с кредити, просо сънува.
1
3
 
26
 
! Отговори
Балкантурист преди 9 години
Турските курорти са по-добри от българските.Турците масово почиват в своите курорти. Дори тези,които живеят в Европа и най-вече в Германия масово предпочитат родните си курорти.Руснаците бяха основен контингент на нашето черноморие.Купуваха имоти и идваха всяка година.Сега благодарение на яростната антируска политика на президента и правителството на БГ руснаците се отказват от нашите курорти и продават имотите си.Време е представителите на туристическият бранш да си понесът последствията..