МВР с "обосновано предположение", че Сертов отишъл в Гърция

Запис от камери на "Кулата" на 5 декември показва, че е бил сам
27
МВР с "обосновано предположение", че Сертов отишъл в Гърция
Петко Сертов. Снимка: архив, БТА

МВР има обосновано предположение, че бившият председател на ДАНС Петко Сертов е отишъл в Гърция на 5 декември, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров на пресконференция.

Още по темата
Мъж, отговарящ на описанието на Сертов, е бил засечен от камери на ГКПП "Кулата" около 18.30 ч. на същата дата, предаде БТА.

Петко Сертов изчезна на 5 декември, а съпругата му подаде сигнал за издирването му ден по-късно. В дома му останали телефоните му и международният му паспорт. В издирването на бившия шеф на ДАНС се включи Интерпол, търсят го и чрез Шенгенската информационна система.

Лазаров обясни днес, че той е пристигнал на пункта с автомобил, също отговарящ на описанието на колата, с която се знае, че Сертов се придвижва.

На пункта е пазарувал от безмитните магазини, след което се е качил в автомобила си и е тръгнал към Гърция.

От записа се вижда, че е бил сам. Лазаров уточни, че заснетият мъж не се е опитвал да скрие лицето си от камерите на контролния пункт.

Главният секретар на МВР заяви, че единствено лошата резолюция от камерите кара разследващите да са по-предпазливи в заключението си дали този мъж е бил Петко Сертов.

Лазаров добави, че от разпитаните към момента свидетели не е установено Сертов да е бил в конфликти и противоречия, които да сочат, че е станал обект на престъпление.

Пътуването му в Гърция би могло да бъде свързано както с лични, така и с бизнес интереси, добави Лазаров.

Към 18.00 часа автомобилът на Петко Сертов е бил заснет от камери на входа на Петрич, обясниха от МВР. В София бившият председател на ДАНС последно е бил засечен в 15.20 часа, когато е бил заснет да пътува в посока "Южния парк". Малко преди това той е изтеглил пари, които е обменил.

Разследващите са проверили всички камери на държавни и частни институции и на бензиностанциите по трасето, по което се смята, че е минал Петко Сертов.

Разпитани са и 27 свидетели, негови близки, роднини и колеги. Към момента не е образувано досъдебно производство по повод на изчезването на Сертов, защото не са налични данни за извършено престъпление, каза Лазаров. Той добави, че въпреки това работата по случая няма да спре.

Главният секретар на МВР заяви, че полицейските органи на Гърция са уведомени за издирването на Сертов и изрази надежда те да разполагат с по-добра техника от българската.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Ne beshe vzel sas sebe si mejdunarodniya pasport , a preminal granica ...Vaprosat e kak , ako naistina e preminal granica ?...Ili s pasport pod drugo ime , i zashto mu e drugo ime ?... Mnogo vaprositelni , ta vremeto shte pokaje za kakvo stava vapros .
20
0
 
1
 
! Отговори
Курд преди 9 години
До Монархист Изкочи и виновен за атентата в Бургас.Арабските и Израелските вестници пишат,че е организиран ,от агента на Мосад- Мохамед Шабра.Ливанец ,шеф на ,,вътрешни операции,,на Хисбулла. Разкрит от самите ,,вътрешни операции,, и дал признания . Мосад ,мънка,и с половин уста признава ,че е нейн агент. Така че ,атентата е организиран от еврейте и техният агент Мохамед Шабра .А тука ,какви салта и,,обосновани предположения,имаше. И накрая дрън ,Цецо,дръп.Ей , да си беше останал физкултурник
19
0
 
2
 
! Отговори
Меринджей преди 9 години
Поредният *** в МВР с "обосновано предположение" ...
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До баничка да беше задиДа те светна: Търсят го щото знае много за едни милиони, дето ние нищо не знаем какво е станало стх, и няма и да разберем...
17
0
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Бе търсете го на Света Гора при калугерите.
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако за всеки изчезнал българин се тръбеше толкова, щяхме да полудеем. Той си е частно лице и ще си прави каквото иска, вече не е шеф на ДАНС. Калинките са си калинки.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Български тълковен речник:обосновавам-с доказателства,аргументи,мотиви.предполагам-допускам,възможно еКакъв е тоя идиом?Как имаш аргументи и доказателства за нещо,а в същото време го предполагаш?Как можеш да допускаш нещо или да го предполагаш,ако имаш доказателства за него? Или си ***,за да твориш подобни бисери,или си ги ръсиш ей така,за да смаеш хората с умни приказки,които и сам не разбираш!
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
99,9% от Българите ни боли оная работа че го няма Петко Сертов.
13
0
 
0
 
! Отговори
Fr преди 9 години
Sram i pozor za bulgarskata durjava!!!
12
0
 
6
 
! Отговори
Vans преди 9 години
"обосновано предположение" - ъмм..колко време мина вече, от както се търси тоя човек? Две седмици!? А те имат "обосновано предположение", че е преминал в наша съседна държава - член на ЕС. Тоя човек или вече си пече *** на някой тропически остров или му е изпечен вече в някоя гора, евала МВР
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опа-а-а.Видите ли камерите на митницата били с лоша резолюция,а защо?За да не могат да се разпознават контрабандистите на бандитския преход.
10
2
 
3
 
! Отговори
баничка да беше зади преди 9 години
Абе тоя не се е чуло да е ограбил и банка.Да се зачудищ що толкова го търсят.Да не е станал шумкарин и да копа землянки по гората,нали имал такава жилка
9
0
 
7
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
"обосновано предположение" - отново лишени от съдържание Цецовизми и Урковизми, родени от празните им милиционерски глави.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЗ ПЪК СЪВСЕМ ОБОСНОВАНО ПРЕДПОЛАГАМ ЧЕ ЧЕНГЕСАРО МАФИЯТА СЕ ПРАВИ НА УДАРЕНА ЧЕ НИЩО НЕ ЗНАЕ ПО ВЪПРОСА!НО СЪС СИГУРНОСТ ЗНАМ ЧЕ ГО Е ПОКРИЛА В ЧУЖБИНА ДА ИЗПЕРЕ НЯКОЙ И ДРУГ МИЛИОН..А СЛЕД ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ ДА ГО САМОУБИЕ КАКТО ВСИЧКИ ПОДОБНИ ГЕРОИ НА АБКУРДНИЯ НИ БЕЗКРАЕН ПРЕХОД.
7
0
 
7
 
! Отговори
г преди 9 години
Лоша резолюция на камера на митниците, привилегировано положение - без проверка на границата, и следва заплетена ситуация. А да идеш в чужбина без телефон, някак си е меко казано странно.
6
0
 
8
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
"обосновано предположение" - същата глупост имаше и за атентата в Бургас. Виновни няма. Заподозрени няма. Изобщо - да живеят обоснованите предположения, когато нямаме какво да кажем - казваме обосновани предположения.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"На пункта е пазарувал от безмитните магазини, след което се е качил в автомобила си и е тръгнал към Гърция."Човека се е снимал на камерите, да видят близките му, че е жив и здрав и е добре, и че се грижи за се бе си- хапва и пйва, после сигурно яхнал някоя лодка и през нощта е отпрашил в неизвестна държава
4
0
 
5
 
! Отговори
виц преди 9 години
Един директор се пенсионирал,прощална вечеря,но на другия ден по инерция пак тръгнал за фабриката.Пазача го гледа с пренебрежение,няма добро утро другарю директор,няма вестник.Пенсионера попитал къде ми е вестника.Пазача му казал "кой беше ти бе да ти е***а майката.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ясно е,че е отпътувал с 'еднопосочен билет". Познавам много хора които са били на високи постове.След като се пенсионират или ги освободят-изпадат в депресия. Сертов може би се е надявал да го върнат на работа,но след като не са го забелязали,решил да се покрие .Със сигурност жена му му е натяквала ,че не става вече за нищо,видиш ли колко си наивен,твоите приятели ти подляха вода и т.н. женски простотии след критическата.
2
4
 
11
 
! Отговори
Сигурен преди 9 години
Писна ми от обоснованите предположения на разни некъдърници! И какво ме интересува Сертов,каквото търсил намерил. Повече ме интересува финасовата брадва за внасяните от 2000 г. до сега осигуровки за втора пенсия в не знамукой си стълб и фонд!Аз пък съвсем обосновано,не само предполагам,ами съм абсолютно сигурен,че отново ГЕРБ ще ни откраднат парие,както откраднаха мангизите на Здравната каса иСребърния фонд-има няма 2-3 милиардауданъка върху лихвите и др.мутренски номера!

Спонсорирани публикации