Гришо спаси два мачбола за инфарктен успех

Хасковлията с трудна победа над французина Жереми Шарди
Обновена: 7 яну 2015 14:09 | 7 яну 2015 09:50, Александър Попов
17
Гришо спаси два мачбола за инфарктен успех
Снимка: Reuters

Първата ракета на българския тенис Григор Димитров успя да стартира годината успешно и на сингъл, след като победи 31-ия в света французин Жереми Шарди след 3:6, 6:4, 7:6 (8). Това стана в мач от втория кръг на турнира в Бризбейн, Австралия.

Нашето момче бе фаворит в мача, но въпреки това изпита доста сериозни трудности, докато стигне до крайната победа над своя опонент.

Първият сет премина с колеблива игра на българина и след два пробива на Шарди завърши 6:3 в полза на французина. Вторият започна добре за Григор и той достигна до шанс за пробие още в първия гейм, но Шарди спаси опасността да загуби подаването си с ас. Двамата си взимаха подаванията в следващите геймове, като Григор спаси точка за пробив при 3:4, която се явяваше като скрит мачбол пред французина.

В следващия гейм нашето момче най-после проби, след като стигна до цели четири шанса за пробив. В най-важния си гейм от втория сет Григор спаси две точки за връщане на пробива след хубав начален удар и прати мача в трети сет.

Третият сет бе изпълнен с инфарктни моменти като всеки взимаше подаванията си. Мачът в крайна сметка се реши след тайбрек в който Гришата стигна до много комфортен аванс от 4:1 след два минипробива над съперника си.

След това обаче българинът допусна неговият противник да направи четири поредни точки. Гришата загуби и двете си подавания, а освен това Шарди си взе двете точки на свой сервис.

Спадът на Гришо продължи и той допусна трети пореден минипробив и така французинът достигна до два мачбола. По всичко изглеждаше, че Шарди ще довърши неубедителния Григор, но нашето момче спаси и двата мачбола.

Toва като, че ли срина неговия противник, който направи двойна грешка и така българинът достигна до мачбол и шанс да спечели мача на свой сервис. Въпреки това обаче Димитров пропиля възможността, тъй като първият началният удар не му се получи особено добре и при разиграването бе надигран от французина.

С хубав първи удар обаче Гришата достигна до нов мачбол - втори за него. Той обаче бе спасен от французина, който след перфектно разиграване разходи Димитров по целия корт и без проблем взе точката.

Последва обаче много груба грешка на Шарди, който изкара топката в аут и така Гришо получи трети мачбол - този път на негов сервис. Българинът не сгреши при третия си опит и спечели срещата.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Б.Борг преди 9 години
До Анонимен 11 ...... ПИЧ , ТИ ДО КОЙ КЛАС СИ УЧИЛ ???? И ПРЕЗ ТИЯ ГОДИНИ , СИГУРНО ПОВЕЧЕ СИ БЯГАЛ ОТ ЧАС , ОТКОЛКОТО ПРИСЪСТВИЯ ИМАШ ???? ЗВЕЗДИТЕ ОТ СВЕТОВНИЯТ ТЕНИС СА ВСЯКА СЕДМИЦА НЯКЪДЕ ПО СВЕТА , КЪДЕТО ИГРАЯТ НА ТУРНИРИ , ЗА КОЕТО ИМ ПЛАЩАТ , СПРЯМО ПРЕДСТАВЯНЕТО ИМ ... АКО ГРИШО СИ СТОИ В БЪЛГАРИЯ , ЗА ДА ТИ ГОВОРИ НА БЪЛГАРСКИ , ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ЕДИН ЗРИТЕЛ КАТО ТЕБ .... НО ТИ НЕ СИ ВИНОВЕН ...ВИНОВНИ СА ТИЯ ОКОЛО ТЕБ .... ПАНИМАЕШ ???
10
1
 
8
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
Гришо е 1!!!
9
3
 
22
 
! Отговори
Бургазлия преди 9 години
До Анонимен 11Аз съм го виждал в България да говори на български. Млъкни, не се осмивай повече. По-скоро си задай въпроса какво общо има българския спорт с него, защото ако нямаше богати родители, които да инвестират в него нямаше да сме чули за него. Е така се инвестира в българския спорт ! По-добре да продуцираме 150 бездарни футболисти, отколкото един добър тенисист.
8
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къв българин е тоя, бе? Някой виждал ли го е в България или да говори на български?
7
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шарди е доста добър играч и може да бие всеки, ако има ден, доказвал го е, тук сте лаици. Коментирайте си политиката и биг брадър, там се силни.
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абсолютно. Мафията също му държа гарда на половин метър от главата, ама нас българите вечно ни прецакват. Нищо, важното е, че ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАПРЕД!!! (после кръгом и пак напред)
5
7
 
13
 
! Отговори
Двама преди 9 години
До ЕдинЩото не заслужава да е спортист на годината. Нямаше късмет плюс това боксовата мафия направи, така че на където замахне Кличко да му е там лицето.
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми да, както избраха оная гротестка Мейзер за най-красива, така и на "кобрата" щеше да й отива най-добър спортист.
3
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много измъчена победа.Маша бая го е измурила по празниците.
2
33
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом е постигнал трудна победа над световнонеизвестния Жереми, представям си какво ще му е нивото нататък.
1
3
 
43
 
! Отговори
ох преди 9 години
Браво, но къса нерви.

Спонсорирани публикации