МС отмени решение на Орешарски за ски зона в Банско

Василева: Решението не е съобразено с действащото законодателство
Обновена: 7 яну 2015 14:08 | 7 яну 2015 13:25,
13
МС отмени решение на Орешарски за ски зона в Банско
Снимка: БТА

Правителството е отменило решение на кабинета на Пламен Орешарски, с което е прието да бъде увеличена концесионната площ на ски зоната край Банско. Това заяви министърът на околната среда и водите Ивелина Василева след заседанието на Министерски съвет.

Тя обясни, че решението на кабинета „Орешарски“ е било взето неприсъствено, „на коляно“, и не е вписано в протоколите на Министерски съвет, какъвто е правилникът.

В периода 4-6 август екоминистерството е внесло доклад в Министерски съвет, който не е съгласуван с юридическия екип на ведомството. Самите юристи са имали особено мнение за доклада, обясни Василева.

С решението се възлага на на министъра на околната среда и водите да сключи допълнително споразумение за изменение на концесионния договор.

Министърът обясни, че решението не е приведено в изпълнение до момента и на практика няма промяна в съществуващия в момента концесионен договор.

Според Василева решението не е съобразено с разпоредбите на действащото законодателство и по същество не са извършени всички необходими анализи и фактически проверки по отношение на договора за концесия.

Ще бъде създадена междуведомствена работна група, която да разгледа проблемите, свързани с изпълнението на договора, и ще предложи варианти за разрешаването им. В предложението има промени в концесионната площ, трябва да се уточнят и концесионните такси. Василева обаче не коментира с колко е увеличена площта на концесията след решението.

В създадената работна група ще има представители на Министерски съвет, на министерствата на околната среда и водите, на регионалното развитие и благоустройството, на финансите, на младежта и спорта, на образованието и науката, както и на икономиката, туризма. В работната група се включват и експерти от ДНСК и Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Очаква се групата да даде становище по създалия се казус до 15 февруари.

Още новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: банскоконцесия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
икии преди 9 години
100тира
10
0
 
2
 
! Отговори
йккйй преди 9 години
Всеки ден в модни Стамболийски влизат стотина това с иглолистен материал къде са еколозите
9
0
 
2
 
! Отговори
Монт преди 9 години
А какво ще прави
8
1
 
5
 
! Отговори
До Боби преди 9 години
Като говорим за строителство в територии като Пирин, Рила и Черноморието, на първо място трябва да мислим какви последици ще има върху околната среда (и съответно върху нас самите), а после да мислим за пари и инвеститори. В крайна сметка моят живот и живота и безопасността на децата ми са на първо място. Защото природата можем да я унищожим когато си поискаме, но веднъж унищожена природата трябва да минат стотици години, преди тя да се възстанови.
7
0
 
2
 
! Отговори
66 преди 9 години
До Данчо Данчо,просто тези искат те или техни хора да лапнат комисионни, терени...Ако не вярваш,следи какво ще си реши!
6
6
 
2
 
! Отговори
Данчо преди 9 години
при такава администрация и разни пропуски все на това дередже ще сме.явно хората на Орешарски тотално са се омацали при процедурата.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В последните дни на управлението експресно се приемат някакви неща. Типично! За да няма време да се реагира. Същото стана и с проекта "Алея първа" във Варна и другаря адмирал Контров. Предния път като искаха да разширяват имаше протести, но тогава на власт беше Бойко и по-удобно беше да го изкарат "мутрата" която иска да застрои планината. Обаче ДПС като имат министър се правят тези машинации, заменки, с които се изцежда държавната собственост.
4
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да го затворят този курорт направо, за какво ни е да развиваме масов туризъм като имаме такава блестяща икономика :))) Да не говорим че пистите са се разпростряли върху почти 1% от планината
3
3
 
4
 
! Отговори
Hiter преди 9 години
няма страшно Пеевски пак ще дойде на власт през февруари.
2
0
 
24
 
! Отговори
тех преди 9 години
"Според Василева решението не е съобразено с разпоредбите на действащото законодателство и по същество не са извършени всички необходими анализи и фактически проверки по отношение на договора за концесия."Като говорим за Банско и Слънчев бряг, винаги се стига до следните изводи:- презастрояване и несъобразяване с природните дадености на региона- подкупи и незаконно строителство- пияни и неадекватни туристи- замърсяванеКога ще спре всичко това. Дано новият министър да се пребори с мафията
1
1
 
38
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Банско е типичният пример за това как можеш да превърнеш едно красиво райско място в кич и парвенющина.

Спонсорирани публикации