Братът на хванатия за убийството на Вероника: Без милост за него!

Във Велико Търново се съмняват, че Илиян Здравков е престъпникът
Обновена: 9 мар 2015 13:59 | 9 мар 2015 11:23,
66
Братът на хванатия за убийството на Вероника: Без милост за него!
Снимка: архив Булфото

Братът на задържания за убийството на 23-годишната Вероника във Велико Търново Илиян Здравков - Симеон, обяви, че ако е виновен, за него не трябва да има милост.

Тялото на студентката беше открито след кратко издирване в река Янтра, а преди дни беше арестуван рецидивистът Илиян Здравков. Мъжът направи пълни самопризнания и разказа, че убил Вероника, за да вземе парите й.

Още по темата
„Ако бях родител на туй момиче, щях да го убия“, обяви брат му Симеон Здравков пред „Нова телевизия“. Мъжът живее в покрайнините на Горна Оряховица, работи като кравар. Именно в неговата къща е бил арестуван Илиян.

Пред разследващите Симеон разказал, че в деня на убийството, 28 февруари, Илиян се прибрал към десет часа вечерта. Той бил спокоен, носел със себе си бяла чанта. Мъжът обяснява, че брат му е психически здрав, има пари, но обича да играе на комар.

„Не е да е оставал гладен, да не е имал пари“, казва братът и допълва, че да отнемеш човешки живот е много лошо.

„Няма никаква милост, за това младо момиче на 23 години. Ако бях родител на туй момиче, щях да го убия“, признава братът.

Родителите на Вероника са потънали в скръб. Те са научили от медиите, че убиецът на дъщеря им е осъждан няколко пъти и питат защо не е в затвора. „Не съм съгласен – убива, влиза вътре, хранят го, живее си, а ние се мъчим“, казва бащата.

Майката допълва: „Каквото и кажа, детето няма да се върне“. И все пак двамата искат най-тежкото наказание за Илиян, което е предвидено по закон – доживотен затвор.

Родителите изразяват и съмнение, че именно Илиян е убиецът на Вероника. На същото мнение са и много от хората в района. Те задават въпроса как така след три дни претърсване не бе открито тялото на момичето в бистра вода, а на четвъртия ден трупът се появи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
31
 
! Отговори
Qui Bono ? преди 9 години
Интересно - нещо и на мен ми намирисва супер бързото хващане на извършителя Имам чуството че БХК и ушицията ПРИКРИВАТ престъпление на БЕЖАНЕЦ - прехвърляйки вината на човек , който би изпълнил перфектно ролята на отдушник за народния гняв - хем е от боята , хем и с предишни нарушения - всичкото това на фона на ИЗНЕМОГВАЩИТЕ да опазят границата ГРАНИЧАРИ през последните 2 месеца - замислете се - ако дикембе маймонго е извършител , какво би станало
18
1
 
23
 
! Отговори
аз преди 9 години
На този каква мярка има да му гледат. Нали си има ефективна присъда! А иначе в случая има много въпроси на които полицията и прокуратурата не дава обяснение и това поражда сериозни съмнения дали този е убиеца и помагал ли му е някой. Защото ако няма отговори прилича на необходимата жертва, а този които го е направил ще остане ненаказан
17
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки затворник струва над 1500 лв. на държавата. Пенсиите и детските всички знаете какви са. въпреки това мога да се съглася да се плащат, ако опасните хора са вътре. Обаче кокошкарите са вътре, а опасните си ходят край нас. Просто е по-лесно да се отчита дейност с крадци на желязо и кокошки. Цялата система е сбъркана. Абе няма ли някоя западна фирма да предлага правосъдие като услуга, да си плащаме на тях и толкова.
16
2
 
33
 
! Отговори
до 18 преди 9 години
Бъркаш нещата. Убийството на Паоло и това на момичето са коренно различни. Това тук е умишлено извършено по мъчителен и жесток начин. При Паоло, някакъв *** си вкарал колата в пешеходна зона/което се оказало, че не е прецедент а редовна практика на шофьорите/ и при маневра на зад 6 годишно дете пребягало зад колата му и той го блъснал, нито е бягал, нито умишлено е убил детето, просто ***. Влязал в пешеходната зона и при изключително злощастен късмен на Паоло губи живота си.
15
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
щом си е признал тоя че е с цел грабеж поне казват ли за каква сума е убил момичето , защото в попово преди година убиха възрастен човек за 7 лв и им дадоха мисля че 5год
14
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква иронияИ тя ЗдравковаИ той Здравков
13
1
 
55
 
! Отговори
ОТЕЦ РАЛФ преди 9 години
КАТО ЗНАМ КАКВИ СА ЗАКОНИТЕ И ПРАВОСЪДНАТА СИСТЕМА , МИ Е ЯСНО КАКВА ЩЕ Е ПРИСЪДАТА . УБИЕЦЪТ НА МАЛКИЯТ ПАОЛО - 6 ГОДИНИ . АКО АЗ СЪМ ПОТЪРПЕВШ БАЩА -КАТО НА ВЕРОНИКА , ЧЕСТНО ВИ КАЗВАМ , ЧЕ СМИСЪЛЪТ НА ЖИВОТА МИ ЩЕ БЪДЕ ДА СЪМ ЖИВ ЗА ДА ПОСРЕЩНА УБИЕЦА И ОЩЕ НА ВРАТАТА ОТ ЗАТВОРА . НЕ МИ ПУКА ЗА ЕВРОПА ИЛИ ' АМЕРИКАНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ "- СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪВЕДЕ ОТНОВО . УБИЛ - СЛЕД 10 ГОДИНИ СЕ ПОПРАВИЛ .ПУСНАЛИ ГО , ПАК УБИЛ .ПИСНА МИ ОТ КОРУМПИРАНИ СЪДИИ И АДВОКАТИ-ЛИНЧ
12
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само смърт, да се върне това наказание
11
3
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Затова трябва смъртно наказание, стига с тези европейски лиготии, ние сме ориент, законите в някои случаи трябва да са ориенталски, смърт и нищо друго. Няма да ги издържаме всички *** по затворите, те и затова полиция и съдебни органи хич не бързат да ги вкарват на топло, да не харчат излишни пари на държавата.
10
3
 
75
 
! Отговори
Искам смърт! преди 9 години
Този убиец сега Ние ще го храним.С парите от нашите данъци ще яде.Това осъзнавате ли го......?
9
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Веселин Узуновтакава дума като "ваще" няма,като не ти харесва ,знаеш къде е анадола,а що се отнася до възродителния процес-не ви е тук мястото,ако сте започнали да си въобразявате,че това е вашата земя,НЕ,това е НАШАТА земя,а щом сте тук,ще я уважавате и почитате,и ще се съобразявате с нашия език,култура и закони!
8
0
 
38
 
! Отговори
макето преди 9 години
Веско трай си братче оти иде видов ден да не почне нов оздравителен процес че баш на таквия кат тебе пръво ке фръкне главето
7
3
 
31
 
! Отговори
Шаман преди 9 години
Дали е нарочен случайно Илиян Здравков за престъплението , или тук има субекти във висшите етажи които трябва да си измият ръцете със него! Да и лудият не би убил и откраднал кредитна карта и писле ще се опита да тегли от нея? Камерите го засичат и минават няколко дена да го заловят. През тези дни никой не е намерил тялото?! Не го оневинявам, но трябва да се замислим във логичното.Жалко за изгубеният човешки живот! Жалко за почернелите родители, на никой не пожелавам тяхната неутешима болка!
6
4
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От БХК четат коментарите и слагат минуси на исканията за справедливо възмездие.това е поне второ убийство с цел грабеж. Не виждам друго какво, освен мъчителна смърт за изверга.
5
32
 
6
 
! Отговори
Форумен навияч преди 9 години
Аа, човека от бедност и мизерия го е направил, просто не са му достигали за комар и е оскотял заради политиците и най вече герп и депесе..
4
40
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Толкова са кадърни полицаите, затова.Но родителите да научат децата си на уроците от животаКакво е правила сама на такова място?Не да питат само научи ли си, да обяснят как първо сам да внимаваш какво правиш
3
7
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига с това "съмняват се". Тоя е признал с подробности, у него са намерени вещите й, показал е кое къде е хвърлил... Кой и защо се съмнява? Кой трябва да е убиецът, че да сте доволни? Един път полицията да си свърши работата и да хване убиеца за няколко дена - пак недоволни.
2
3
 
138
 
! Отговори
от В.ТЪРНОВО преди 9 години
Не ме интересува какво казва братът на един убиец.Аз съм съсед на убитата Вероника. Тази сутрин чух през стената как майка и я оплаква. Родителите не бяха идвали в апартамента, откакто намериха трупа на момичето.Днес са тук явно заради мярката за неотклонение на ***, която ще се гледа в съда.Да можехте да чуете воплите на съсипаната българска майка ...Те са важни, а не фалшивите думи на един !Смърт за мизерника ! Смърт ! Смърт ! Смърт !!!
1
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SMART CREZ RASTREL ILI OBESVANE ZA PRESTAPNIKA.

Спонсорирани публикации