Uber е возила над 200 000 пъти софиянци за 3 месеца

Компанията възнамерява да разшири присъствието си в България
Обновена: 17 мар 2015 14:05 | 17 мар 2015 10:55,
39
Uber е возила над 200 000 пъти софиянци за 3 месеца
снимка: Ройтерс

Приложението за споделен транспорт Uber е било свалено от български потребители над 5 хиляди пъти, откакто 9 декември 2014 г. компанията започна да предлага UberX - продукта за споделено каране.

Апликацията е използвана над 200 хил. пъти през тези три месеца, което е много висок брой в един много бързо растящ пазар, в сравнение с другите градове, в които е компанията, заяви в интервю за Investor.bg Пол Факет, директор на международната експанзия на Uber.

По думите му средната оценка на потребителите за шофьорите е над 4,8 от 5 пункта. "Това е изключително висока оценка и показва колко висока оценка дават пътниците на приложението в България. За нас това се оказва един от най-бързо растящите пазари в региона, затова сме готови на всичко, за да продължим по този път", казва Факет.

Същевременно компанията може в близко бъдеще да предложи услугата си и в други градове в България.

„Нашата цел е да бъдем навсякъде, където можем, и да окажем положително влияние, за да направим градовете по-ефикасни, по-умни и в известен смисъл да доведем света си до следващото ниво, да модернизираме тези системи, с които имаме взаимодействие. Ние сме тук от едва три месеца. Доста сме заети и имаме много работа за вършене, но рано или късно ще гледаме да сме на места, на които можем да намерим добавена стойност“, каза от своя страна Патрик Щуденер, директор на експанзията на Uber в Централна и Източна Европа

След като технологичният стартъп все наскоро решение за инженерно присъствие и в Европа, до момента той е наел към 50 инженери в София.

Поне двама от местните служители са българи, които Uber успява да върне в България от чужбина.

„Ние все още търсим да наемем още 30, 40, 50 инженери. Това очевидно ще отнеме време и много инвестиции за нас тук, но до момента нещата вървят наистина добре“, каза още Щуденер.

Цялото интервю четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: Uber
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
0
 
! Отговори
Някъв Прост! преди 9 години
Поредните бакшиши!
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълна простотия, чета ви коментарите и ви се чудя.Всичко което казвате определя всъщост какви сте вие самите, защото всеки вижда през очите на собствения си интелект
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредната американска простотия!Дефакто те само те свързват с шофьори и прибират парите!А ако има проблем - оправяй се!
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"За нас това се оказва един от най-бързо растящите пазари в региона"---Много ясно, предвид какво е качеството на "услугата" която местните таксиметрови фирми предлагат...На практика когато се качиш в едно "нормално" вмирисано на цигари и пот такси ти правиш услуга на фирмата :)А относно този дето по-долу пита не знаем ли как да питаме шофьора да смени радиото - знаем, но не ни се яде винкел.
23
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз също имам нова кола и съм спретнат и каквото там, това значи ли че просто ей така се предлагам да возя хора по София? Нали ще ме натикат веднага в панделата за нелегален транспорт и куп други работи, липса на лиценз и тн. Тия дето работят за тая фирма,която изнася всички пари навън, какви са? Работници ли са? Персонал ли са? Къде са им данъците на тези хора, осигуровки..... ама нямало чалга и не знам си кво си! Вие не знаете как да попитате човек да смени радиото ли?
22
2
 
5
 
! Отговори
3117 преди 9 години
Законни-незаконни, на мен си ми вършат работа. На който са му незаконни да си ги узакони, моята работа е само да плащам данъци.
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи тези имат проблеми в САЩ и Западна Европа, но в БГ по точно в СФ всичко било ок , ти щели да си работят. БГ е гнусна мафиотска територия. Министерството на финансите проверява ли ги вече дали плащат данъци?! Няма по-голямо зло от световния монопол. По-добре различни фирми с нагли бакшиши отколкото чужд монопол, който бачка на сиво. Монопола е БОГ и няма оправия с него.
20
1
 
7
 
! Отговори
до 24 преди 9 години
Ами какво се случва - нищо. В Москва никой не ползва таксита. Там излизаш на пътя и чакаш някой да спре да те качи. Договаряте се за тарифата и потегляш.
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бакшишите са най-долното и смрадлив племе в ***. Нагли прости и дребнави. Иначе като пончат да ти разказват житейската си история всичките се изкарват инженери, професори, с по 3 висши, нобелови лауреати и бивши директори на заводи. А всъщност са просто една миризлива пасмина.
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами последствията са основно за наивния превозвач, защото компанията и в момента е незаконна, та така...
17
9
 
11
 
! Отговори
пUBER преди 9 години
Да, наистина, интересно е какво се случва, не дай си Боже, при последвал инцидент?! И не ми цъкайте минуси, а мислете логично! P.S. Не ползвам нито таксита, нито Uber!
16
5
 
19
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 9 години
С Юбер не се притеснявам, че лакомия бакшиш ще ме одере с помпата, с безсмислено дълъг маршрут, фалшива тарифа и т.н., отделно пафкането в купето, чалгата по радио Веселина и пренебрежението когато си искаш рестото.
15
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само когато излязат от сивия сектор и се легализират няма да има проблеми, в момента се движат абсолютно незаконно, това правната страна на въпроса, по отношение на качеството не мога да кажа нищо, защото ползвам метро.
14
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
F*ck gUber.
13
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Между другото в САЩ се водят няколко съдебни дела срещу убер за нелегална дейност, а в ЕС включитело Германия масово бива забранявана услугата заради данъчни измами. A ние тука говорим за разширяване на услугата...
12
6
 
2
 
! Отговори
знайко преди 9 години
в райската градина ще се возите на златна карета с сребърни колела.а кучеяшат ще е скелет с наметало,и пура между двата останили зъби.ПРИЯТНО ПЪТУВАНЕ.
11
1
 
37
 
! Отговори
Dan преди 9 години
Писнало ми е от бакшиши дето ти се пазарят дали да те вземат или не. Такива на които в колите им мерише на трушия и нещо умряло. Смрад на цигари, пот и мърсотия от 99-та голямата криза за чорапи. С Убер е чисто, бързо, евтино и приятно....а и не бичи чалгия! Така че мили шишчета! Стегайте се у кръста и се почистете!
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А аз не ползвам нито убер нито бакшиши, има метро и градски транспорт хихихи
9
3
 
18
 
! Отговори
до 10 преди 9 години
Пътувам в цяла Европа по работа и много обичам някой да се пъчи и да дава акъл- "Така е в Европа". Е да, ама не. Да кажем, че Убер е спрян в едно 20-30% от европейските държави. В останалите си работи прекрасно. Това ти го казва един редовен потребител на Убер, използвал го и в САЩ, и в Европа, та дори и у нас.
8
2
 
8
 
! Отговори
до 9 преди 9 години
Всезнайко, вземи се образовай мъничко, после реви и плюй. Не се плащат данъци, ама някой друг път.

Спонсорирани публикации