Цената на петрола падна под 43 долара за барел

Очакват се официалните данни за САЩ за миналата седмица
Обновена: 18 мар 2015 14:06 | 18 мар 2015 12:08,
85
Цената на петрола падна под 43 долара за барел
Снимка: архив Ройтерс

Цените на петрола продължават низходящия си ход в сряда, като американското черно злато удари най-ниското си ниво от март 2009 г. в навечерието на доклада за запасите в най-голямата икономика в света.

Фючърсите върху WTI с доставка през април отчитат отстъпление от 2,09% до 42,55 долара за барел. Междувременно търгуваният в Европа сорт Брент също с доставка през април губи 2,25% до 53,44 долара за барел.

Във вторник Американският институт по петрола съобщи, че запасите от енергийната суровина в Щатите са нараснали с 10,5 млн. барела до 450 млн. барел през седмицата, която приключи на 13 март. Запасите от суров петрол само в основния разпределителен център в Кушинг, Оклахома, пък са се покачили с 3 млн. барела за периода.

По-късно в сряда се очаква Администрацията за енергийна информация да публикува официалните данни за САЩ за изминалата седмица. Анализаторите очакват ръст от над 4 млн. барела, което би довело до десетата поредна седмица на растеж на актива.

Експертите от Capital Economics прогнозират, че цената на WTI може да падне още, тъй като краткосрочните разходи за дейността на много от съществуващите сонди може да отстъпят до 10-20 долара за барел.

"Въпреки това спадът в броя на активните платформи за сондиране вече се отразява в забавянето на растежа на производството в САЩ. Поради това е трудно да се прецени дали текущите цени може да се запазят... Един период на още по-ниски цени също така ще помогне на търсенето да се възстанови по-бързо", заявиха те.

Междувременно пазарът продължава да следи и ситуацията около Иран, който изрази желание да увеличи производството на петрол след очакваната ядрена сделка. Техеран се насочва основно към азиатските пазари, което може да "наводни" още петролните пазари и цените да отстъпят дори под 40 долара за барел. 

Повече международни новини можете да прочетете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: петролцена на петрола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
8
 
! Отговори
dandybandy преди 9 години
Под 43 долара за барел, а у нас литъра върви нагоре?!?!Този народ си заслужава съдбата докато си мълчи ще го...............
39
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
град детроит нали фалира и сега е изкупен от китайцитеа бензина лети ли лети
38
0
 
3
 
! Отговори
Светите ли бе кауньи преди 9 години
А правешкия дсдивак лапка ли лапка.
37
1
 
7
 
! Отговори
шшш преди 9 години
Там ще си пада,тук не.Приходите заложени от акциз на горивата в бюджета са неприкосновени.ББ никога няма да разреши на послушкото от ЛУкоил да намали цената защото ще му резне главата.Половината крадливи бивши изпълнителни директори от общински и държавни фирми са назначени точно там на работа
36
6
 
0
 
! Отговори
До 61 преди 9 години
До до 56Ушанките са хит в цяла Европа вече 5 /пет/ години. Изглежда не си излизал извън село и не знаеш .Аааа, явно си мислиш, че обиждаш някого...разбрахме.Разбрахме ти Ентелектуалното ниво :)
35
0
 
0
 
! Отговори
Aaaa преди 9 години
Ето го и Тик - так :) Изглежда все още някои шистоваци в пустинните райони на братския континент шават и голямата бензиностанция ги наказва :)Тик - так...
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тик-так тик-такГолямата бензиностанция скоро ще пуска кепенците хахахахахаххахаах
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЗлатю Валев трябва да прави скъпи подаръци на жена си.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен500 000 барела петрол на ден !
31
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още ще пада цената. САЩ и Иран са пред историческо споразумение. Иран ще почне да изнася поне по 500 000 барела петрол на международните пазари. А руската хартийка ще стигне ново дъно.
30
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цел свят се радва на поевтиняването на петрола, само по нашите форуми болни путинофили говорят небивалици и ронят крокодилски сълзи
29
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наивниците си мислят, че САЩ атакуват Русия, а те просто монополизират пазара и изхвърлят малките играчи.
28
7
 
10
 
! Отговори
Обичаме Русия преди 9 години
Братя русофили, да спасим Русия като купуваме повече руски петрол. Зарежете метрото и градския транспорт и скачайте по колите. Зареждайте повече бензин и газ и нашите приятели от Русия няма шанс да фалират.П.С. Русофоби, и по специално тези, които карате колите - благодарим ви, че помагате на Русия в толкова важен момент. Мразете Русия, но пълнете резервоарите до горе с руски бензин и газ. Само така!
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия и Китай от днес започват да търгуват с националните си валути !т.е. ще се разплащат в юани, защото никой не иска девалвирали рубли
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Националния дълг на Хамериката е точно 17,8 трлн. в момента. Информацията е изнесена на циферблат на 6-то авеню и 44-та улица където данъчната служба в Ню Йорк. Хората си подминават с безразличие, но в опорните точки на чунгустанеца е заложено да се споменава :) хахаахахахахахха
25
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 9 години
А У НАС ЦЕНИТЕ НА ББЕНЗИНА И ДИЗЕЛА РАСТАТ!ЗАРАДИ РАЗБОЙНИЦИТЕ ОТ ЛУКОЙЛ! Като има будали да им купуват продукцията на тези баснословни цени! А ПЛАТЕНИТЕ МЕДИИ УСЛУЖЛИВО МЪЛЧАТ!
24
3
 
2
 
! Отговори
до 33 преди 9 години
И на този фон колко добре ще им дойде да си напазаруват Русия с нейните несметни ресурси..........
23
0
 
5
 
! Отговори
до 20 преди 9 години
Плевенския маркуч няма да пее с/у ръката която го храни,а тя е източна ръка.А с вицовете за Ротшилд няма да стане,нашия нефтохим си е 100% руски.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нашето правителство няма сметка от ниски цени, защото това значи нисък акциз и данъци. Пък ние пак си караме колите и при ниски и при високи цени. Боко и неговият пръв приятел Вальо Златев.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Намалява ше. ..в началото на спада декември 2014..беше 0.99 евро ..Сега се върна на цената от 1.22 евро .справка Франция.