?40 000 са отмъкнати при наглия обир в Айтос

Хампарцумян: Гледаш два филма и си обучен да обереш банка
Обновена: 20 май 2015 14:03 | 20 май 2015 09:57, Анисия Иванова
58
?40 000 са отмъкнати при наглия обир в Айтос
Снимка: Reuters, архив

Между 30 000 и 40 000 евро са откраднати при наглия банков обир посред бял ден в Айтос, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на свои изтоници.

Вчера двама мотористи нахлуха в банков клон "Уникредит Булбанк" около 12.20 по обед в града. Буквално минута - две е продължил обирът. Официално от трезора все още не посочват конкретна сума. Банката днес работи.

Още по темата

Шефът на банката Левон Хампарцумян заяви, че служителите и охранителната фирма са реагирали както трябва.

"В един модерен клон не се държат много пари и това е тенденцията в света. Най-високо стои сигурността на служителите и клиентите", коментира той.

Според него обаче основният проблем са онези 1/5 от младите хора, които нито учат, нито работят.

"Гледаш два филма и си обучен. Иначе всички системи за сигурност са сработили както трябва. Полиция работи професионално и се надявам скоро да има добри резултати. От клона са взети няколко десетки хиляди лева, но ще знаем точната сума, след като направим пълна ревизия", допълни Хампарцумян.

Експертът по сигурност и антитероризъм Славчо Велков коментира, че цел на крадците не е била тази сума и нещо ги е възпрепятствало да откраднат повече пари.

"Залогът трябва да е много по-висок, за да използваш такива средства, включително и да си позволиш да стреляш. Това е престъпление с изключително висока степен на обществена опасност. При определени условия това може да се превърне в заложническа криза и недай си Боже - в трагедия със загуба на човешки живот", смята Велков.

"Явно тези хора са имали достатъчно информация за наличието на сумата в брой, която не е толкова обичайна за малки банкови клонове в такива градове. Тяхната цел е била много по-голяма, но нещо не е сработило", поясни още експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уникрадят Булбанк.
1
3
 
43
 
! Отговори
Той е преди 8 години
Левончо,арменецо неден,кво се коркаш за 30-40 хил. евро,та ти за месец само,вземаш повече?Ще си пишеш нулев месец,и избиваш загубата,недей да лееш крокодилски сълзи,банките са най-големия обирджия в страната, ако тия са взели няколко десетки хиляди,вие грабите с десетки милиарди,и то, съвсем легално!

Спонсорирани публикации