Блатер щял да си ходи от FIFA, да не го молят да остава

Аз ли съм виновен за промените в климата, шегува се той
Обновена: 9 юли 2015 14:29 | 9 юли 2015 14:28,
5
Блатер щял да си ходи от FIFA, да не го молят да остава
Снимка: Reuters, архив

Президентът на FIFA Сеп Блатер заяви, че ще напусне своя пост, дори ако на Конгреса на централа бъде помолен да остане. Това каза швейцарецът в интервю за изданието "Велтвохе".

На Конгреса на 29-и мач Блатер беше преизбран за пети мандат, но четири дни по-късно обяви, че подава оставка заради скандала с корупция в организацията. Поредното заседание на Изпълкома на FIFA ще се състои на 20 юли в Цюрих.

"Няма да остана на своя пост след изборите. Дори ако на Конгреса ме помолят да остана, аз ще си тръгна", каза 79-годишният швейцарец.

Блатер добави, че континенталните конфедерации, а не FIFA, са виновни за скандала с корупцията.

"FIFA не е направила нищо нередно и не може да бъде държана отговорна за действията на частни лица от континенталните федерации", добави президентът на световната централа.

На въпрос защо не е направил повече, за да предотврати всякакви закононарушения в централата, Блатер даде шеговито обяснение и оприличи продължаващата криза на футболен турнир, в който той е уверен в победата.

"Аз не само виждам всичко, аз съм отговорен за всичко, дори за автогола на Англия на световното първенство по футбол за жени наскоро? Аз съм отговорен също за промените в климата? Загубихме първия мач, но имаме шанс на полуфинала. Аз съм спокоен и оптимист", коментира Блатер.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
75 преди 8 години
Малко като избора на Папа става.Когато се избере Папа,традицията е да го питат: "Искаш ли да си Папа'.А той казва" Не,не, не съм достоен изберете друг" И това се повтаря три пъти.Два пъти отказва,а на третия път се съгласява. :)
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Блатер не е "виновен за промените в климата", но климактериума на Блатер е виновен за климата във FIFA.

Спонсорирани публикации