Мис Бикини фитнес за тайната на перфектното си тяло

Ренета Чардакова: Опитвам се да устоявам на изкушенията
22 юли 2015 19:11, Мария Дуковска
6
Мис Бикини фитнес за тайната на перфектното си тяло
Снимка: личен архив

Перфектната фигура е нещо, към което се стремим през цялата година и особено през летните месеци. Водени от желанието да бъдем красиви, да се храним здравословно и да спортуваме за здраве и красота, се срещнахме с Ренета Чардакова.

Тя е идеална до последния мускул на тялото си. Има фигура на богиня, но въпреки това, с което се занимава, е успяла да запази своето нежно и женствено излъчване.

Ренета е републикански шампион на Държавното първенство по културизъм за 2015 г. в категория Бикини фитнес за девойки над 163 см, вицешампион на Балканското първенство за 2015 г. и има постигнато трето място в квалификацията за Европейско Балканско първенство в категория Бикини фитнес жени над 169 см.

Разкажи ни малко повече за себе си и за това, с което се занимаваш.

Състезавам се в категория „Бикини фитнес“ и работя като фитнес инструктор. В началото на 2014 година открих фитнеса и той се превърна в моята страст и начин на живот. През пролетта на 2015 г. направих своя дебют и на професионалната сцена и получих няколко отличия.

Как се храниш, за да поддържаш тази перфектна фигура? Какво може да те изкуши като храна?

Всички се стремим да бъдем здрави, енергични и да изглеждаме добре. Аз уважавам тялото си и се стремя да се храня здравословно. Режимът ми е разнообразен и зависи от това дали съм в основен или предсъстезателен период, който е изключително стриктен. През останалото време се опитвам да устоявам на изкушенията – най-вече на шоколада.

Как минава един твой ден?

В ден като този – динамично, ползотворно и много добре организирано. По-голямата част от деня прекарвам във фитнес залата. Тренирам всеки ден. Обичам работата си – разнообразна е, динамична, в изключително приятна среда. Свободното си време прекарвам с приятели и разтоварващи забавления.

Кои са най-честите грешки, които допускаме, когато искаме да отслабнем?

Истината е, че добрият и дълготраен резултат се постига само чрез правилно хранене и активен начин на живот. Много мъже и жени прилагат агресивни диети с гладуване или консумиране само на определени храни.

Да – те дават бърз резултат, но той е само временен, защото с гладуването, изгарят мускули и мазнини от тялото си, а когато се върнат на стария си режим на хранене, стават пак същите или по-зле отпреди. Затова не гладувайте, а се хранете здравословно, спортувайте, движете се, живейте, не мързелувайте.

Останалата част от интервюто може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
trener преди 7 години
А грамоти що къса? А що такъв селски манталитет?А аз като мога да се подстрижа шо па да не съм фризьор?!
3
2
 
2
 
! Отговори
desi преди 8 години
До бебок Скъпи, бебок, като решиш да сваляш кила се прави с нагласа и отговорност. Една консултация с диетолог за начало. Ако мислиш, че е скъпо, треньора от фитнеса ще ти го направи за 10 лв, а някой умник от самата зала и без пари, само да се покаже умен. Това, че ти си се изпотил леко след 3 набирания, не значи, че си изгорил 500 ккал. и после си се наградил с преливаща чиния. Плуването е чудесен спорт, но е малко скъпичко за БГ и две посещения са малко седница. Фитнеса е по-евтин. УСПЕХ!
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Впечатляващ резултат от работата и.
1
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спрете да пишете текстове ей! Никой не ги чете! Слагайте снимките и да се виждат сливи!

Спонсорирани публикации