Бъдещото ни меню – мухи, червеи и щурци

ЕК: "Новите храни" ще са заместител на месото
Обновена: 18 ное 2015 09:41 | 8 окт 2015 16:30, Александър Попов
36
Бъдещото ни меню – мухи, червеи и щурци
Снимка: Reuters, архив

Домашни мухи, щурци и копринени буби могат да бъдат безопасни, хранителни и по-екологични алтернативи на пилешкото, говеждото или свинското месо, предаде Ройтерс, позовавайки се на проучване, направено по поръчка на Европейската комисия.

Все пак е по-малко вероятно те да бъдат намерени в старателно контролираните европейски ресторантски менюта, отколкото в храната за животни.

Европейската комисия работи над преразглеждане на законодателството за "новите храни", след като предишно предложение се провали заради опозицията срещу животинското клониране. За целта от комисията са се обърнали към Европейския орган за безопасност на храните да проучи безопасно ли е да се консумират насекоми.

Научното мнение на органа, публикувано днес, е че от употребата на насекоми като източник за храна и фураж има потенциални ползи за околната среда, икономиката и хранителната безопасност.

Отглеждането на насекоми, предназначени за храна, може да доведе до по-ниски нива на парникови газове и амоняк, отколкото отделяните при отглеждането на добитък и прасета, и до по-висока продуктивност в преобразуването на хранителни вещества в протеини.

Според доклада на Европейския орган за безопасност на храните сред видовете насекоми с най-голям потенциал за човешка храна и животински фураж в Европейския съюз са домашните мухи, брашнените червеи, щурците и копринените буби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: менюмухищурци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
istinata преди 8 години
Mravki s oriz brat i ezik ot chuchuliga
15
0
 
1
 
! Отговори
Финландия преди 8 години
Тези от ЕК що не ми ядат моята копринена бубка...
14
0
 
7
 
! Отговори
Kasap4o преди 8 години
ако да ядеш животни стане незаконно, ще ям хора
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе, тези хора съвсем пощуряха!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На коледа,ще колим скакалеца.
11
0
 
4
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
На мисията ни в Камбоджа опитахме от бръмбари , скакалци , мравки и змии . Там населението се радваше на огромните ята от големи скакалци !
10
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
То може вече и да ги ядем - знаем ли какво има в колбасите, шоколадите и всякаквите преработени хранителни продукти?Дори е по-вероятно да си хапваме сладко, сладко горепосочените бубулечки.Засега още не са намерили начин за обработка на човешките отпадъчни продукти, но кой знае - може и това да ядем в недалечното бъдеще.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напълно нормално при сегашния миграционен поток. Скоро може и основна храна да станат всякакви буболечки. Например: пържени мухи на количката на улицата
8
0
 
7
 
! Отговори
ей 2 преди 8 години
Русия има къде са сее къде да песе а и нефт и газ тече и чиста вода бол.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направо да започваме с водоплавките. Пържени, като цаца, ще ги ядем.
6
0
 
2
 
! Отговори
пенсионер преди 8 години
Интересно...
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ще ядете на баба Меркел бубата-много ше е жилав тая буба !
4
1
 
17
 
! Отговори
Ъъъъъ преди 8 години
Така е, като сите селяни се набутаха у градовете и повярваха на ционистката пропаганда за "демокрация и свобода"! Сега ще ядете на баба Меркел бубата, защото си изоставихте къщите и земята на село. А си имам доматки, краставици, лук и т.н. на двора, кокошки и яйца, а вие яжте червеи, нали сте гои, т.е. ***, *** ама горди членове на Еврейския съюз.
3
0
 
9
 
! Отговори
Гого преди 8 години
Който иска да яде въшки да си ги яде но аз КАТ сложа маринованито месо на скарата никой да не ми се явява като гладен щот ще му уважа майката и въшката кирлива
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Теяя от ЕС и ЕК съвсем полудяха. Забраниха кривите краставици, банани, хубавите домати. Сега разглеждат как може с буболечки да се храним. Напускаха арабски нашественици.на това му се вика ГЕНОЦИД над собствения народ!
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що така,не може ли пържолка 46 номер!?

Спонсорирани публикации