Рецептата Dnes: Баница, тиквеник и щрудел

Страхотни на вкус, лесни за приготвяне. Убедете се!
27 дек 2015 08:44, Михаела Лазарова
17
Рецептата Dnes: Баница, тиквеник и щрудел
Снимка: личен архив

Продукти:
кори за баница
маргарин

За баницата:
5 яйца
250-300 г кисело мляко
около 200 г сирене

За тиквеника:
600 г настъргана тиква
150 г захар
50 г орехи – нарязани на дребно
1 ч. л. канела

За щрудела:
Пропорциите са като за тиквеник, но вместо тиква ябълки.

Приготвяне:

Намазва се с нож тавата с маргарин, все едно е филия.
Прави се смес от продуктите на избраната плънка.

На една кора се маже маргарин пак като на филия и се наръсва от сместа.
Кората се навива по дължина, по-рехаво за да може да "диша".
Втора кора се маже с маргарин и се наръсва от сместа, но се навива около първата. Следващите по същия начин. 

Обикновено корите в пакета са 14, затова се получават 7 рула и се слагат навивайки в кръгла тава.
Запича се леко за 10 минути, след което се намазва пак с маргарин.
Пече се около 15-20 мин в умерено загрята фурна /200-250 градуса/

Още рецепти за баници може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
Ромчето... преди 8 години
КВО ДА ПРАЙМ СЕГА:...като съм си дома ---не ядем за икономия......а , като съм на гости и е муфта--ядем и за ...умрелите...
10
1
 
1
 
! Отговори
Глупости на куб.. преди 8 години
ВСИЧКИ ХРАНИ СА ВРЕДНИ-----АКО СА ПРЕДОЗИРАНИ И ...ПРЕКАЛЕНИ!ХОРАТА СА ГО КАЗАЛИ..."***--глава затрива.."....ха,хахаааааааа и "прекален светия --и Богу не е драг..."
9
1
 
1
 
! Отговори
Лора преди 8 години
Това истина ли е?Още ли ползвате маргарин?Като ползвате интернет ,потърсете информазия за маргарина...И стига вече с тези....растителни....И за яйцата говореха ,че са вредни....Имам познати вегетарианци....родило им се зелено бебе...Всичко е в дозата....Меда е полезен ,но ако изядеш един буркан ...какво става?
8
3
 
2
 
! Отговори
ПОЯСНЕНИЕ: преди 8 години
МАСЛОТО --Е ДАЛЕЧЕ ПО-ОПАСНО ОТ МАРГАРИНА!маргарина ---се прави от растителни масла и извлеци..а ,маслото ---е от животински мазнини и е пълно с ХОЛЕСТЕРОЛ...НЕ ВИ ПРЕПОРЪЧВАМ МАСЛОТО ----ЗАЩОТО Е ДЕФИЦИТКА/немско/ , СКЪПО И ...СЪЩО Е ПЪЛНО С растителни съставки и затова е "ПЪЛНО МЕНТЕ"!В България --МЕНТЕТАТА- /..с набухвателите/--се слагат в стоките , за да им падне СЕБЕСТОЙНОСТТА НА ПРОИЗВОДСТВОТО --И ДА ИМ СЕ ВДИГНЕ- % -на печалбата!ЧИСТИТЕ И КАЧЕСТВЕЕНИ ИЗХОДНИ СУРОВИНИ -СА СКЪПИ!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом ми предлагаш рецепти с маргарин,ясно каква готвачка си.
6
0
 
11
 
! Отговори
a преди 8 години
не се слага маргарин, а краве масло разстопено на водна баня
5
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имаме си един тикненик приготвен по банкянска рецепта, друг не ни трябва
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз ползвам масло. Маргаринът е канцерогенен.
3
3
 
22
 
! Отговори
Antonim преди 8 години
СТИГА С ТОЯ МАРГАРИН!! ! ПОСЛЕ СЕ ЧУДИМ ЗАЩО СА НИ ЗАДРЪСТЕНИ КРЪВОНОСНИТЕ СЪДОВЕ И НИ Е ВИСОКО КРЪВНОТО НАЛЯГАНЕ. ВМЕСТО ДА НАЛАГАТ ДАНЪК ВРЕДНИ ХРАНИ, ДА ГИ ЗАБРАНЯТ, ТОГАВА ЩЕ ПОКАЖАТ, ЧЕ ВЛАСТИМАЩИТЕ ГИ Е ГРИЖА ЗА НАРОДА.
2
2
 
12
 
! Отговори
Варненка преди 8 години
*маРгарин
1
3
 
23
 
! Отговори
Варненка преди 8 години
Малгарин ?? Не, благодаря.