Ще купуваме хляб, мляко, яйца... със селфи

Новата система вече работи успешно в куп държави
23 фев 2016 08:44,
20
Ще купуваме хляб, мляко, яйца... със селфи
Снимка: Reuters, архив

В магазините ще може да се плаща и със селфи. Картовият оператор Мастъркард въвежда от това лято разпознаване при плащане със селфи, вместо традиционния ПИН (персонален идентификационен номер). Новата система ще бъде алтернатива на сегашния начин на работа с пароли и кодове и ще бъде пусната във Великобритания, съобщава "Файненшънъл таймс".

Технологията вече е изпробвана в САЩ и Холандия и предстои да бъде въведена в още 14 държави.

Целта на компанията е да създаде нов набор от услуги, предназначени за подобряване на проверката на самоличността при плащанията през мобилни телефони, пише "Стандарт".

Потребителите все пак ще могат да избират дали да въведат парола, или просто да изпратят моментна снимка, която да потвърди самоличността им. От картовия оператор изпробват и други начини за установяване на самоличността и подобряване на сигурността на услугите. Един от тях е специална гривна, която измерва пулса на потребителя, докато прави транзакция - на принципа на детектор на лъжата. Тестват се още разпознаване чрез сканиране на гласа, както и на ириса на очите.

Компаниите за безналични плащания и картовите оператори разработват и тестват все нови и нови методи за предпазване от кражби, след като измамниците стават все по-находчиви, обясняват от Мастъркард.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Четец на зеницата и чип в главата празна . Мечтата на Антихристите . Работи , купивай , ***
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудо големо.В България отдавна имаме такава система. Със селфита на ваг.ини и ану.си некои хора си накупуваха апартаменти, коли, фирми, яхти...
14
2
 
2
 
! Отговори
ЧЮдесно бъдАще преди 8 години
Бря, пари трябват ли или само се снимаш и по снимката не те търсят? Ами черно-бели снимки взимат ли? То било хубаво така. Браво, дръжте здраво. Заплатите ще ги дават в снимки и въобще кадрите решават всичко.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А онзи с локомотивното селфи ще може да пазарува ел. материали и железария.
12
3
 
9
 
! Отговори
ДС преди 8 години
Ей това е простотия.
11
2
 
11
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
В един светъл ден, когато всички тези идеи бъдат въведени повсеместно, тогава вече няма да има никакъв шанс за бунт срещу системата. Всеки неудобен ще бъде обхванат и туширан преди сам да е достигнал до идеята за бунт. Никой няма да може да си плати за чаша вода без транзакцията да мине одобрение през някой сървър. А за пътуване без разрешение и мисъл няма да има. Хората ще бъдят заробени всеобхватно.
10
2
 
5
 
! Отговори
експертно становище преди 8 години
Крепостните гой трябва да се разделят според регионалния магазин на хипербакалията и по уседналост да купуват само от там на картелни цени съответни брандове предвидени за тях!
9
3
 
8
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
Трябва да се се имплантира чип с баркод на челото!
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И си представям кака Пена от долно уйново с два зъба за да си перфорира билетче се зъби и си прай селфи. Сериозно защо се премълчава колко ще струва транзакцията и въобще дали за 2 лв няма да похарчиш 5
7
2
 
5
 
! Отговори
Иван Димитров преди 8 години
ритуалното самоубийство звучи като добра идея
6
0
 
18
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Не! Поредния опит за засилване на задушаващия контрол и следене от масонския запад. Поредната стъпка към чипиране на хората според словото И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра или числото на неговото име. (Откровение 13:16-17). Аз си карам с кеш, не ползвам и карти.
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не това беше не мога да живея повече в този свят
4
3
 
10
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Глупостииии! Ами ако телефона ми няма опция за селфи??
3
2
 
10
 
! Отговори
onz преди 8 години
кви са тиа лични данни , тва е като в "големия брат"..а едно време при соца колко беше добре - слизаш от трактора, една глава на диспечера , сипва ти нафта. спираш до магазина, другата глава на магазинерката - дава ти леб, отиващ до хоремага, даваш леба и каскета, дават ти кило мастика....жена ти дава през тва време глава на шефа на профкомитета- лада от кореком...идилия.
2
2
 
14
 
! Отговори
младен преди 8 години
Нема такава простотия...на къде отива тоя свят бе
1
2
 
13
 
! Отговори
Qzeka преди 8 години
Айде, почна се...

Спонсорирани публикации