Престъпност, кадруване... Леви и десни vs. Бъчварова

И ГЕРБ разкритикува проекта за реформа на министъра
7 апр 2016 15:00,
12
Престъпност, кадруване... Леви и десни vs. Бъчварова
Снимка: архив, Bulphoto

Депутати от ляво и дясно подложиха на сериозни критики вътрешния министър Румяна Бъчварова. Те показаха недоволството си още вчера, когато не подкрепиха промените в закона за МВР по време на заседание на вътрешната комисия. 

БСП и ДСБ призоваха законът да бъде оттеглен. Според реформатора Атанас Атанасов, ако предложенията на Бъчварова влязат за гласуване в пленарната зала, те ще претърпят фиаско.

Още по темата

Атанас Мерджанов от БСП пък обясни, че оставката на министърката е най-малкото, което може да се направи.  

"Съмявам се, че това политическо ръководство на МВР може да извърши, каквито и да е било промени. Състоянието в сектора, състоянието на самото министерство е достатъчно показателно за способността на министъра и на нейния екип", каза той. 

И според Атанасов професионалното ръководство на министерството не е на мястото си.

"В МВР има тежки системни проблеми по вътрешната организация и противодействието на престъпността", каза той. Реформаторът разкритикува предлаганото от Бъчварова прехвърляне на кадрови правомащия на главния секретар на МВР. Според него това ще създаде условия за кадруване. 

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов призова вътрешния министър да се вслушва повече в мнението на депутатите.

"Ако говорим за промени, трябва да проследим какъв ще бъде ефектът върху работата на полицията, защото битовата престъпност ни заля", смята той. Воеводата припомни, че на няколко пъти е предлагал конкретни идеи за намаляване на битовата престапност, но министерството не му обърнало внимание. 

АБВ пък се обяви за професионални промени в МВР. "Структурните промени, които се правят с предлагания закон и кадровите промени, по никакъв начин няма да доведат до необходимите оптимизации и няма да гарантират за необходимостта от провеждането на дългосрочна реформа в МВР", каза депутатът на Първанов Светослав Белемезов. 

По-рано и ГЕРБ разкритикува проекта на Бъчварова. Шефът на вътрешната комисия Цветан Цветанов се обяви срещу намерението да се орязват отпуските и за нов модел на изплащане на извънредния труд на полицаите. Шефът на депутатите от ГЕРБ обаче обясни, че отхвърлянето на закона не е бламиране на вътрешната министърка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: МВРреформаБъчварова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
8
 
! Отговори
11111111 преди 8 години
Срам и позор с такъв вътрешен министър! Пълен смях! По- некадърен и незнаещ не сме имали!
9
0
 
6
 
! Отговори
До 8 преди 8 години
Знаете ли, защо няма разкриваемост на престъпленията? Защото тези които трябва да се занимават основно с това не го правят и то не защото не искат, а защото се занимават с други престъпления. Проблемът в мвр е, че има дублиращи функции и от там идва проблемът. Реформата трябва да започне от изчистване на тези функции. Тази служба работи това, тази онова. А сега-тази работи това, другата същото.
8
0
 
3
 
! Отговори
аз преди 8 години
До МЕННе е добре,уважаеми хората толкова са разочарова ни от полицията че не подават жалби за посегателства срещу тях,какво показва това? никакво доверие в МВР,никакво и трябва да връщат парите който хората всеки месец отделят от данъците си за да издържат полицията.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МЕНБих се съгласил, ако имаше разкриваемост на престъпленията. За съжаление в повечето случаи сме свидетели на "отбиване на номера". А промени в начина на подготовка и работа на редовите не се предлагат. Промените са кадрови и чисто административни. Не съм видял оценка на предложенията как ще повлияят на работата на МВР. А все пак настоящият министър е статистик. Поне да беше направила един статистически анализ!
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да няма хаос в страната, искайте оставки на социоложката и този дето я нареди на този пост. Служителите на мвр не са виновни за хаоса в държавата, виновни са тези дето нищо не разбират от вътрешен ред и сигурност, налагат безумните си и некомпетентни идеи, а ние гражданите искаме ефективност. Няма да стане. Все едно да кажеш на един учител:От утре си хирург, започваш да оперираш.
5
4
 
2
 
! Отговори
МЕН преди 8 години
Пожелавам на всички недоволни граждани, да се сблъскват по-често в ежедневието си с органите на МВР, като това включва от районния инспектор, до екипа на пожарната. Дано това да охлади разгорещените им страсти. Това, че не виждате органите на реда е добре ;) Помислете!
4
0
 
6
 
! Отговори
лъжат ни преди 8 години
Хора,какви реформи?прочетете на сайта на НС предложенията,никакви реформи не се предлагат всичко е само прах в очите на хората който издържат МВР,политиците играят театър за наша сметка.
3
3
 
7
 
! Отговори
ббг преди 8 години
Да сте видели жив полицай наскоро по улиците, който да защити някого. Седят си в канцеларийките и в заведенията, когато са в наряд и си получават парите. Вместо да се грижат за нас си прибират такса "спокойствие". Нямали пари за гориво и коинсумативи, затова не работели? Ами да им редуцират броя, да им намалят привилигеиите и пари щре има!
2
4
 
8
 
! Отговори
игри преди 8 години
ГЕРБ искат да запазят всичките невиждани привилегии на полицаите,въпреки че те не работят и не изпълняват своите задължения,всички виждаме хаоса в страната,не може да продължава това безобразие.
1
0
 
10
 
! Отговори
стига преди 8 години
Нужни са драстични и сериозни реформи в МВР,на хората им писна да плащат за полиция която пази само политиците и бандитите а народа страда беззащитен!политиците си играят игрички с МВР а хората бедстват.

Спонсорирани публикации