Рецептата Dnes: Хрупкави кюфтенца от тиквички

Лятна гозба, която се приготвя лесно и има уникален вкус
30 юни 2016 08:30, Илияна Николова
4
Рецептата Dnes: Хрупкави кюфтенца от тиквички
Снимка: Youtube

Продукти:

3 средно големи тиквички
2 яйца
200 г краве сирене
150 г брашно
100 г галета
50 мл олио
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
½ връзка пресен магданоз
 
Приготвяне:
 
Настържете тиквичките като преди това сте ги обелили. Сложете ги в голяма купа и ги поръсете със сол. Тя ще накара водата от тиквичките да се отцеди. След това ги преместете в гевгир и притиснете с ръка, за да отстраните излишната вода.
 
Върнете ги обратно в купата. Към тях чукнете двете яйца. Добавете и галетата, сиренето, магданоза, който сте наситнили предварително (без дръжките). Омесете добре с ръце сместа и оформете кюфтенца (добре е да са с по-плоска форма, за да се изпържат лесно).
 
Всяко от кюфтенцата оваляйте в брашното. Загрейте олиото в тиган на средна температура. Пържете тиквените кюфтенца от двете страни по няколко минути.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
8 преди 7 години
СТРАХОТНИ СА,ОСОБЕНО АКО СЕ ОВАЛЯТ НАКРАЯ В ГАЛЕТА
3
4
 
2
 
! Отговори
ВЕГАН преди 7 години
Кюфтенцата може да са само от зеленчуци, на другото се казва топка от разлагаща се плът.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Месоядена от картофи не се ли правят, според теб ?
1
7
 
3
 
! Отговори
Месояден преди 7 години
Това не са кюфтенца, тъй като кюфтенцата са от кайма, това са топки от тиквички!Недейте да пишете глупости!

Спонсорирани публикации