1-годишно веганче в болница – тежи едва 5 кг.

Детето било с размери на 3-месечно бебе, дивят се лекари
11 юли 2016 10:07,
277
1-годишно веганче в болница – тежи едва 5 кг.
Снимка: Reuters, архив

Едногодишно момченце от Милано, отгледано от родителите си под стриктна веганска диета, е било отнето от родителите си, след като е било хоспитализирано, тежащо едва пет килограма, пише италианското издание на вестник The Local, предава "Фокус".

Детето е било закарано в болницата "Фатабенефратели" от баба си и дядо си на 2 юли. Лекарите били шокирани да открият, че едногодишното дете е тежало колкото тримесечно бебе.

Кръвните тестове са открили, че детето е било недохранено, с "минимално за оцеляване количество калций". Детето е имало сърдечни проблеми, заради които се е наложило да бъде подложено на операция.

Екипът в болницата, загрижен от инцидента, се е свързал със социалните служби, след като родителите са отказали да променят начина, по който хранят детето си, дори и след престоя в болницата. Съдът в Милано е отсъдил, че детето ще остане в болницата.

"Ясно е, че детето е било хранено със строго-веганска диета, която не е съвместима с младата му възраст", заяви съдия Сиро Касконе, добавяйки, че родителите са се провалили в прехраната на детето.

Това е четвъртият случай в който дете, карано да бъде веган, е хоспитализирано в последните 18 месеца. Миналия месец в Геноа недохранено двегодишно дете прекара в болницата няколко дни под интензивни грижи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
3
 
45
 
! Отговори
az преди 7 години
Не сме се обединили срещу веганите, а срещу тази им черта да натрапват на всички своите убеждения...
161
44
 
10
 
! Отговори
me преди 7 години
И ми е много забавно как всички сте се обединили срещу веганите. А християнските пости какво са да попитам? И ако 40 дни можеш да изкараш без месо, дали пък е толкова трагично, ако не плющиш пържоли всеки ден. Или и християните са болни, и вегетарианците и веганите, и алергичните към мляко и изобщо всичко дето не живее като вас, на соеви саламчета, е болно. Уважавайте повече хората. Познавам и вегани и вегетарианци - здрави и нормални са. Тия родители са били просто за съд.
160
30
 
9
 
! Отговори
me преди 7 години
Ама вие тука сте големи експерти всичките по здравословно хранене. Ама като лекарят ви каже да намалите свинското и червеното месо заради холестерола и черния дроб и се мръщите и си продължавате по старо му. Голяма част са и пушачи, които кристално ясно знаят,че цигареният дим вреди на децата им, но пушат около тях. С какво сте по-различни от тия родители? И спрете да говорите, че сме месоядни- баба ми ядреше месо само като заколеха прасето. В останалото време - хляб, сол и праз. Много месоядно!
159
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия родители са за затвор! Това дете е трябвало да се храни с мляко. Вероятно са го хранили със зеленчукови сокове. Добре, че бабата и дядото са имали малко акъл и са спасили детенцето.
158
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешни вегани, образоват се от ютуб клипчета и само тва повтарят - ама гледай тва, ама гледай онова, все едно не знаем откъде идва месото. Марш при Дънов да берете лимец!
157
2
 
31
 
! Отговори
Лулу преди 7 години
*** вегани, какво чистене от токсини бе, какви хапчета, каква индустрия е заплашена?! Ям месо, но ям и зеленчуци, плодове, че и сладко! Балансирано хранене се нарича! Какви токсини бе мало.умнико, здрав черен дроб върши тая работа, как може да се връзвате на тия трикове?Сигурно и на Дънов вярвате, и лимец хрупате! Ужасна работа, горките ви деца. Едно такова веганче клето нямаше търпение да дойде у нас на гости да се нахрани "ама не казвайте на нашите, че после много ми се карат" Престъпници
156
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напред БГ-мама-феминисти-антиваксър-вегани !!! Вероятно, всички Вие сте се отрекли от месото на 20-дневна възраст.
155
38
 
6
 
! Отговори
М.А. преди 7 години
Българина пак показва колко е невеж и иоментира неща без и понятие да си има....Това, че има някакви отделни случаи на такива родители, който не са били подготвени и добре информирани как да се хранят и да отглеждат дете на такава диета, не значи, че може да обиждате цялата общност и начин на живот на хората избрали да живеят в по голяма хармония със себе си и природата.
154
2
 
29
 
! Отговори
ОО преди 7 години
Теа веганите ептем изтрещеха
153
2
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-опасната порода човек в 21 век: взимащ се за интелигентен либерал-веган/феминист/ЛГБТ-активист. Вижда себе си като правдив, а всички останали като прости и необразовани. Фанатик с комплекси за малоценност, слаботелесен и пасивно агресивен. 1/3 от живота му минава в Ютюб, 1/3 в йога и 1/3 в джогинг в градски условия (където диша всички прахови частици). Но еволюцията си знае работата.
152
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много болни мозъци има...:(
151
53
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като чета коментарите, ми се струва, че някои, ако останат без месо, ще изядат децата си.
150
14
 
3
 
! Отговори
Свинско или Смърт преди 7 години
Чичо бе народен човек,не правеше разлика между гледането на деца и ***,а книгите не чинеха нищо пред шамарите.Ето какво би казал:"Що правите бе,серсеми?5кила!За една супичка нема да стигне!Ще му сипвате помия,фуражец,белким нададе до Коледа гудето!"
149
2
 
41
 
! Отговори
Александър преди 7 години
Що си вървите срещу природата не ми е ясно ..
148
2
 
41
 
! Отговори
Сектанти!!! преди 7 години
Какви са тези ,бе!!! Сектантите в затвора всички!
147
4
 
0
 
! Отговори
. преди 7 години
До АнонименКоито ти служат да си гониш плячката и да я убиваш ли... щото аз си мислех, че ядеш животински трупове :)
146
64
 
11
 
! Отговори
Buba преди 7 години
И моето дете не яде месо и почти не яде млечни. Почти веган е, но е кърмена, яде хляб и други неща и си е ок с килограмите за възрастта си. Те просто не са го хранели както трябва и затова е станало така. Не е проблема в неяденето на месо и млечни, а в недостатъчното количество храна.
145
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, че простотия тука. Ами едно бебе трябва да се кърми (с мляко) или с аналог. Въпросните вегани е трябвало поне това да правят. Колкото до инспекторите, които да надзирават родителите - това е супер безмислено. Децата не са зеленчуци, че да излизат по калъп.
144
3
 
58
 
! Отговори
Жоре Трабанто преди 7 години
Що не е имало вегани преди- да се изпружиш на нивата и да работиш от сутрин до здрач, па после ходи рупай марули...Всичко е от глезотия и лиготия.
143
1
 
29
 
! Отговори
t-rex преди 7 години
Абе то веганството и хомосексуализма сами по себе си не са лошо нещо, ама вманиачаването е проблема! Може ли да оставиш детето да гладува щото си прочел в интернет, че веганството било голяма работа! Ми не е! Нито е полезно, нито е естествено - човека е всеяден и организма му има нужда от определени витамини и минерали които се съдържат в месото, иначе трябва да ги приема под формата на лекарства.