Симулирането на оргазъм крие женската досада

Не обвинявайте жените в манипулативност, а...
15 юли 2016 23:00,
20
Симулирането на оргазъм крие женската досада
Снимка: flickr
Симулирането на оргазъм е нещо, което се случва на много жени, а причините за това могат да бъдат различни, макар тази практика да не е препоръчителна. 
 
Изследователи разкриват друга, по-сериозна причина за този феномен сред жените. От данните на ново проучване става ясно, че някои жени симулират оргазъм, за да ускорят края на нежелания сексуален акт. 
 
За целите на проучването специалистите набират 15 жени, на възраст между 19 и 28 години. Участничките отговарят на въпроси, свързани със сексуалната им активност в продължение на поне една година. Всички съобщават за най-малко един случай, когато не са искали да правят секс, но въпреки това са правили. 
 
Изследователите поясняват, че никоя от участничките не използва думи като “изнасилване“ или „принуда“, но много от сексуалните преживявания, които те описват, биха могли да се определят по този начин. Жените ги определят като „нежелан“ или „неприятен“ секс. 
 
Те допълват, че симулирането на оргазъм е техният начин да почувстват, че имат по-голям контрол в конкретната ситуация и същевременно им помага да ускорят края на сексуалния акт. Те обясняват, че са били с усещането, че това е единственият вариант за действие. 
 
По думите на изследователите, въпреки че проучването не е мащабно, фактът, че всички участнички споделят за подобно преживяване, е обезпокоителен. Те допълват, че от само себе си се разбира, че сексът не бива да се случва насила, без значение от обстоятелствата. 
 
Данните от проучването са представени по време на Годишната среща на обществото на британските психолози, чийто фокус е психологията на жените.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
затова женените кръшкат повече о т неженените но по интересно е че некои бизнес въртят от това и то пък конкурентен ех оказах се прав че са нелоялни зарад жени ама за всеки влак си има пътници отде да знае жената на що за измамник е попаднал
16
1
 
1
 
! Отговори
bros преди 7 години
С нацепени батки, дека им е за цел да си фърлат семето, обикновено така става. После "Що тека, бе, Чочии?!?"
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като толкова е насила и така симулира определено няма се повторят. Тези къде редовно си го правят им е гот заедно. Секса си им харесва. За това го правят често.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нежелан секс било, ама не било изнасилване ?! Айде жените да се уточните кое от двете е ?!
13
0
 
4
 
! Отговори
Петър преди 7 години
"Не обвинявайте жените в манипулативност"Манипулативност и лъжливост е доста точно описание.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
естествени неща са това,живееш с някого,той започва с едно хърканеее,остави се,после с едни други неща след хапване на боб,..та мисълта ми е,изчезва и страст и романтика,остава..свикнението, а с него не се прави истински секс.
11
3
 
1
 
! Отговори
Армагедон преди 7 години
В статията не става дума за старици и старци. А за жени в детеродна възраст. Старците , както и стариците са човешки същества загубили интерес към удоволствията от живота и са на последната "спирка" от жизненият си път , където чакат онази с косата. За съжаление такава е истината . Не чакайте щастието да дойде само при вас , а вие отидете при него.Всички сме смъртни , затова гребете от жвота с пълни шепи. Той е много кратък.
10
1
 
3
 
! Отговори
Армагедон преди 7 години
До анонименХе хе, няма възраст за любовта , тя освен че е и действие е и духовност , култура и манталитет. Нещастниците само анализират а останалите правят секс с удоволствие. Стара риба и стара жена НЯМА . Сексът не е само удоволствие за избрани. Той е за всички . Ама Вие от къде да го знаете.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук са писани коментари, без да е прочетена статията.В изследването са участвали 1. само 15 жени и 2. Те са били много активни сексуално. Въобще не са били фригидни. Не е писано с мъже на каква възраст са правили секс. Ако и мъжете са били толкова млади, наистина е много вероятно жените да са искали да свършат по-рано, защото потентност и силна ерекция въобще не са равни на добър секс.Иначе според мен, симулират оргазъм добронамерените обвързани. И мъже правят деца, въпреки че са хомо или би
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вместо да ги съветваш, не ги назначавай за общи работници. Даже и да са по-яки от тебе.
7
2
 
4
 
! Отговори
Армагедон преди 7 години
нервната криза и психическото разстройство при продължителна липса на партньор в живота . Моят съвет към жените е да мачкат чаршафите по-често за да се чувстват удовлетворени от живота. Не напразно се казва ,че добрият секс е и добро здраве. НЯМА нищо срамно в това да бъдеш истинска жена а не само останка от отминало величие. Защото да си жена е велико нещо.Нали чрез близостта и любовта се продължава и рода.
6
1
 
5
 
! Отговори
Армагедон преди 7 години
Фригидността при жените е болест а не моментно състояние.При повечето фригидни жени липсва и желание за близост с мъжа а най-вече възбуда и съответно удоволствие и пълна удовлетвореност.Това психическо заболяване е много трудно лечимо и понякога се стига до преждевременна менупауза. Обикновено се забелязва при жени служещи в армията .Този вид психично разстройство ощетява жената от към щастливите мигове на живота,така както и другата крайност,
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жените обичат хубавия секс.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много си признават "с този не ми се прави секс". "Секса не му е хубав". Същото.
3
4
 
4
 
! Отговори
До номер 4 преди 7 години
Мъжа някой да го насилва или кара насила да прави секс ако му е досадно? Не съм чувала за такава ситуация.
2
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какъв е този мъж къде няма да усети че симулира жената?
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шкурка

Спонсорирани публикации