Вдигат количките за голф във въздуха, буквално!

Машината струва $200 000, може да лети на близо 1000 метра
21 юли 2016 13:52,
6
Вдигат количките за голф във въздуха, буквално!
Снимка: Oakley

Първата серийна летяща количка за голф представиха производителят на спортна екипировка Oakley и двукратният победител в голф турнира "Мастърс" Буба Уотсън. Машината е предназначена да замени именно познатите голф колички, но се предлага свободно на пазара и може да бъде използвана навсякъде.

Bubba's Jetpack, както е наречено возилото, използва роторен двигател с мощност 210 к.с., който е свързан със сложна система от пропелери. Задвижването позволява летене със скорост 75 км/час на максимална височина от 915 метра.

"Голфът отново стана олимпийски спорт, трябваше да отбележим това събитие. Именно затова създадохме Bubba's Jetpack", коментират от Oakley.

Летящата машина е създадена с помощта на Martin Aircraft, като е оборудвана с всичко, което може да бъде намерено в една професионална количка за голф - стикове, поставка за чаша и др.

"Bubba's Jetpack има едно съществено предимство пред познатите колички. Нашето устройство дава възможност на играча да види терена от птичи поглед и така по-добре да разчете ходовете си. Bubba's Jetpack е не просто поредната летяща играчка, той ще даде нов облик на този спорт", допълва Буба Уотсън.

Bubba's Jetpack е вече в продажба, като струва 200 000 долара. Използването уреда изисква специална подготовка, както и сертификат.

Това не е първият съвместен проект на Oakley и Буба Уотсън. Преди около три години те показаха друга интересна количка за голф, която бе базирана на ховъркрафт (всъдеход на въздушна възглавница).

Още снимки и видео - в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
31
 
! Отговори
ТЪПО преди 7 години
Голфа е спокойна игра за богати хора , те отиват на игрището да си разпуснат нервата на спокойствие .Представете си това чудо с 210 к.с. което се кара с антифони , бучи и трещи през девет планини в десета и издухва тревата заедно със земята .Това е несериозно , прилича на едно БГ изобретение за вода във вид на хапче - слагаш прахчето във водна чаша и наливаш догоре с вода .
5
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е в Америка - спорта се развива, уредите също.А Русия с държавни пари тъпче своите спортисти с разни стимуланти.И после защо няма да има руснаци в Рио - защотонса лъжци.
4
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кво е това да ходиш по зелени поляни да биеш топки, да правиш милиони, пък и да има и хиляди зяпачи да гледат топчиците и да ти ръкопляскат, че си нацелил дупката, хаха.Че сега и летяща машина им правят. Еваларка.
3
0
 
35
 
! Отговори
най сетне ! преди 7 години
Време беше да се помисли най-накрая за клетите голф играчи. Сега трябва да помислят от Martin Aircraft и за играчите на билярд . Че там какво обикаляне на масата пада, обидно някак . Или масите някак да ги направят въртящи, за да не обикаляш и да късаш обувки.Има още една революционна идея - вертикална джогинг пътека/лежанка. Това за фитнеса ще разбие пазара . Лежиш си на лежанката а джогинг пътеката, която е вертикално-перпендикулярно обединена с лежан ти дава възможност да си правиш кроса .
2
2
 
39
 
! Отговори
Man United преди 7 години
Голфът - олимпийски спорт ? ХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАЗабрана за всички руски състезатели ? Без значение - взимали, не взимали ???ХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАКо ми се гледаше политика щях да си пусна някое такова предаване.Очевидно в Рио, спорт няма да има!Гледайте си я вие - организаторите.Не че съм русофил, но да се подиграеш по този начин със стотици професионални спортисти е скандално.Все едно другите са чисти
1
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Онова с караваната-лодка беше в пъти по-добро, а и за 10 пъти по-малко пари ;)