Руснаци са готови с безпилотен автобус

Транспортното средство е предназначено за шестима пасажери
22 юли 2016 19:36,
0
Руснаци са готови с безпилотен автобус
Снимка: Autonews

Групата компании Volgabus представи първи руски безпилотен автобус. Транспортното средство е предназначено за 6-ма пътници, като бе показано на форума за стратегически инициатива в Москва.

Моделът е оборудван с електромотор, три вида сензори и системи за навигация и ориентация. От компанията производител обясниха, че управлението на автобуса се извършва от специална програма, която е способна в реално време да анализира пътната обстановка.

Серийното производството на машините е предвидено за есента на 2017 г. Те ще получат електрически мотор с мощност 45 кВт/ч (61 к.с. и 170 Нм), и литиево-фосфатен акумулатор с капацитет 32 кВт/ч. Зареждането на агрегата ще отнема 4 часа, като пробегът на превозните средства ще бъде 130 км. Максималната скорост е ограничена на 30 км/ч.

Автобусът е изграден на модулна платформа, която е така проектирана, че да може да бъде използвана и за други превозни средства. Возилото съвсем лесно може да се превърне в лек камион, с който да се прекарват различни товари. Платформата носи името MatrЁshka и при нужда може да бъде превърната в мобилен офис, допълват от Volgabus.

Компанията производител е създадена през 90-те години на миналия век, като произвежда автобуси за Волгоградска област. В момента Volgabus създава собствен изследователски център в Москва, който ще разработва системи за управление на транспортния поток.

Още снимки - в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари