Genesis G80 ще бори BMW 5-Series с цена

Луксозният корейски седан стъпи на пазара
2 авг 2016 12:44,
1
Genesis G80 ще бори BMW 5-Series с цена
Снимка: Genesis

Новият седан на луксозната марка на Hyundai - Genesis, стъпи официално на пазара и вече има ценова листа. Към момента G80 е достъпен единствено на пазара в САЩ, където стартира от 41 400 долара.

Genesis G80 представлява наследник на Hyundai Genesis, като сравнен с него има по-висока с около 2650 долара начална цена. Въпреки това обаче моделът остава по-достъпен от конкурентите си.

За сравнение доказаният пазарен лидер BMW 5-Series има начална цена от 50 200 долара в САЩ. Новият Mercedes-Benz E-Class стартира от 52 150 долара, Lexus GS - от 45 615 долара, а Audi A6 - от 46 200 долара.

Освен с атрактивна цена новият G80 ще привлича клиенти и с богато оборудване. Серийни за модела са автоматичната спирачна система, системата за предупреждение за наличие на обект в сляпата зона на страничните огледала, системата за поддържане лентата на движение, светлините с автоматично превключване от къси на дълги и обратно, адаптивният автопилот с функция спиране и потегляне, камерата за обратно виждане и др.

Сред екстрите присъстват музикална система Lexicon Discrete Logic 7 със 17 тонколони, автоматични щори за задните кресла, предни седалки с вентилация, панорамен покрив, прожекционен дисплей и много други.

В САЩ седанът предлага избор от два бензинови двигателя. Базовият е 3.8 V6 с 311 к.с., като задвижва задните колела. Срещу допълнителни 2500 долара моторът може да бъде съчетан със система за задвижване на четирите колела.

По-мощният агрегат 5.0 V8 с 420 к.с. е наличен само със задно предаване. Версиите с този двигател започват от 54 550 долара.

Очаква се малко по-късно да се появи и версия G80 Sport, която ще разчита на 3,8-литовия двигател, но с увеличена до около 370 к.с. мощност. Този модел ще се отличава с по-спортни оборудване и представяне.

Продажбите на G80 в Европа трябва да стартират в края на тази или в началото на следващата година.

Още снимки - в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
HAHHAHAHA преди 7 години
AHAHAHHAHAHAHAHA KITAISKO LEINO