Рецептата Dnes: Пилешки гретен с бекон и гъби

Да си оближеш и пръстите, че и чинията!
17 авг 2016 08:37, Илияна Николова
8
Рецептата Dnes: Пилешки гретен с бекон и гъби
Снимка: Youtube

Продукти:

300 г пилешко филе
100 г пушен бекон
200 г настърган кашкавал
50 г масло
100 мл олио
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 глава кромид лук
1 връзка пресен лук
250 г гъби
 
Приготвяне:
 
Пилешкото филе се нарязва на едри кубчета. Сварява се в подсолена вода. По желание може първо да сварите месото цяло, след това да го накъсате на едри късове. Беконът се нарязва на малки купчета. Гъбите и двата вида лук също се нарязват на ситно. Загрейте олиото на средна температура в дълбок тиган и в него запържете кромида и пресния лук. Извадете ги от тигана. Прецедете ги и ги разстелете на дъното на тавата за печене. Запържете гъбите, предварително нарязани. След това разстелете и тях. Накрая запържете накъсаното пилешко и бекона в мазнината. Подредете и тях върху канапето в тавичката и разпръснете върху тях късчета масло. Поръсете с кашкавал и подправки (сол и черен пипер) и печете в загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аматьорски написано, като за сайт с претенции за авторитет.Трябвало е да опишете за колко порции е предложената рецепта (грамаж/порция), колко калории на порция, колко въглехидрати, мазнини и сол ще има във всяка порция и, не на последно място, колко приблизително струват продуктите за цялото ястие.Иначе статията изглежда като мокър гастрономичен сън на някой гладен журналист...
6
0
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Гретен означава, че ястието трябва да е със запечена хрупкава коричка и е различно от огретен, ако на това ти звучи. Обикновено готовата смес се поръсва със сухи хлебни трохи или натрошен сухар и така се пече, за да се усеща по-добре коричката на манджичката, за сладък Гретен можеш до поръсиш със счукани бисквитки :)
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
куПчета !?
4
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
До АнонименТи пък за едно "О" се хващаш, какви по-дивни думи измислят журналята това е нищо работа. :)
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма ли да е много мазно това?
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гретен?
1
2
 
3
 
! Отговори
НТ преди 7 години
Бекон, кашкавал, масло, олио, гъби...идеални съставки за храна, която да ви превърне в типичния тридесетинагодишен български тумбак, с големи паласки, начална хипертония и предпоставки за диабет от втори тип. И това е рецепта в сезона на плодовете и зеленчуците.Между другото, днес.бг, какво значи "купчета"? Малки купи?

Спонсорирани публикации