Киев ще е домакин на финала на "Евровизия 2017"

Украйна няма да позволи на някои руски певци да участват в конкурса
Обновена: 9 сеп 2016 20:40 | 9 сеп 2016 18:56, Камелия Цветанова
20
Киев ще е домакин на финала на "Евровизия 2017"
Снимка: Reuters, архив

Финалът на "Евровизия 2017" ще се състои в Киев, оповестиха украинските организатори на този песенен конкурс, който всяка година е с участието на представители на около 40 страни и привлича над 200 милиона телевизионни зрители, предаде БТА като цитира Франс прес.

Още по темата

"Киев бе избран за домакин на "Евровизия 2017", заяви генералният директор на Националната телевизионна компания на Украйна Зураб Аласания.

От Националната телевизионна компания на Украйна се колебаеха да направят избор измежду Одеса, Днипро /бившия Днепропетровск/ и украинската столица за домакин на финала на следващия конкурс "Евровизия".

Кога ще се състои финалът все още не е уточнено.

Украйна няма да позволи руски певци, които са подкрепяли проруски бунтовници в източната част на страната, да участват в песенния конкурс "Евровизия 2017" в Киев, заяви украинският министър на културата Евгени Нишчук, цитиран от ДПА.

 "Ако някой е попаднал под санкциите за нарушаване правата на украинския народ, няма да има компромиси", увери Нишчук.

Изявлението му бе в отговор на въпроса дали руският певец Йосиф Кобзон, чийто достъп до Украйна бе забранен от местните власти заради подкрепата му за проруските бунтовници и за анексирането на Крим от Русия, ще може да участва в конкурса.

Русия разкритикува Украйна за политическия подтекст в песента "1944", изпълнена от победителката в тазгодишния конкурс "Евровизия", украинската певица Джамала.

В песента се говори за депортирането на татари от Крим по заповед на Сталин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: украйнаевровизиякиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
мужик преди 7 години
да попаднат на това място руски алкохолици е голяма чест за Рашистите .Кога ще кажете нещо съществено без да възхвалявате лилипута и великата му империя която скоро ще се сгромоляса
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ква е таа евровизиа?. Тва е чиста политическа порнографее.
16
13
 
3
 
! Отговори
Бобо преди 7 години
Слава Украина:))
15
0
 
8
 
! Отговори
Изцеление от злото преди 7 години
Невероятно пречистване на змиите в пазвата направи Русия.Там,където бяха авиобюрата на Антонов и невероятните носители на световни рекорди в авиацията, сега са бурени(братята US дори ракетен двигател не могат да откопират).Трудно ще е за Крим, за русите, възвърнали тези изконни територии, но едно е успокоението-раздяла с КИКИМОРА(блатна вещица) е като раздяла с лоша жена.Такива неславянски генотипи ще определят изкуството в Украйна(10 % тюрки).Кобзон реве и от сълзите му стават жълтици (:+.
14
1
 
7
 
! Отговори
евродебил преди 7 години
Ама, не ве - тя Русия води хибридна война с/у "запада"!
13
1
 
8
 
! Отговори
Dam преди 7 години
Момченца и момиченца поровете се в нета и ще разберете колко време съществуване има така наречената държава Украйна.Ще бъдете потресени.Може би България е владеела повече тия земи ( 30 години ) отколкото съществува държава Украйна.Успех ви заблудени люде
12
1
 
12
 
! Отговори
11 преди 7 години
Чак сеа са сетих, че някъв третополов педероид с краден свиркоид спечели тъпоидния Евровизиоид.
11
2
 
13
 
! Отговори
Dam преди 7 години
Когато силите на Оста навлизат в Съветския съюз през лятото на 1941 г., много украинци, особено в западните области, които са под руска власт само от две години, посрещат германците като освободители, като някои се надяват да бъде създадена автономна украинска държава. Много от охранителите в германските концлагери в Полша са украинци, главно доскорошни военнопленници.В тези концлагери са избити огромно количество руснаци, украинци, евреи и дрАбе и тия са като макетата,които отказват да признаят,че са Българи
10
2
 
22
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
Чудесно!Евровизия е точно на нивото на Украина :-D
9
1
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Бандеровски излагации!
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази Евровизия е нещо като стани известен за 15 минути.
7
0
 
25
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Порошенко е достоен президент на Украйна с отлична алкохолна подготовка на професионално ниво и сериозни успехи с чашката , ученик и последовател на великите Елцин, Кучма и Юшченко.
6
2
 
19
 
! Отговори
Ментора на Евровизия преди 7 години
До тогава Порошенко да е освободил поста!Иначее , не се знае дали ще се проведе!Кой ще си изпрати децата в гнездо на неофашисти?Да не стане като с Брайвик в Норвегия?
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 4ВАЖНОТО Е, ЧЕ ЩЕ СИ В АДА :D
4
5
 
10
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Пишеш много глупости и обиди. Бъди сигурен, че и ти ще си в ада а аз ще съм офицер на сатаната там и ще ти натискам нонстоп главата в казана с врящия катран.
3
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ЕВРОПА ПОДКРЕПЯ УКРАЙНА А НЕ КАСАПИНА ПУТИН КРАДЯЩ И ЗЕМЯТА И ИЗБИВАЩ НАРОДА И ВЪВ ДОНБАС И ЛУГАНСК СЪС ОРЪЖИЕТО И ВОЕННИТЕ КОИТО ВНАСЯ ОТ РУСИЯ!
2
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧУДОВИЩЕТО ПУТИН И СЛУГИТЕ МУ ЩЕ СИ ПЛАТЯТ ПРЕ СКЪПО В АДА КЪДЕТО ЩЕ СЕ МЪЧАТ ВОВЕКИ ДУШИТЕ ИМ!!!!!!!!ПЕСЕНТА И НЕ Е НЕЩО ОСОБЕНО НО ЯВНО ПОКАЗВА НЕОДОБРЕНИЕТО НА ЦЯЛА ЕВРОПА СПРЯМО ПУТИН И ВОЙНАТА КОЯТО ВОДИ В УКРАЙНА!
1
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако нямаше двойни стандарти, тази песен трябваше да я дисквалифицират . НО уви.. това е еврогейската ***..двойни стандарти и лобизам

Спонсорирани публикации