Amazon плаща $30 млн. заради избухнал ховърборд?

Прегряла батерия довела до изпепеляването на дома на американци
2 ное 2016 22:05,
8

Къщата на сем. Фокс е изгоряла до неузнаваемост

 

 

 

Последните седмици станахме свидетели на множество новини, свързани с избухващите Galaxy Note 7 - най-новият или поне до преди няколко седмици смартфон на Samsung. Те успяха да изместят фокуса от друго устройство, което всъщност започна да избухва много преди Note 7 в началото на 2016 г.

Ховърбордът - съвременният братовчед на скейтборда, е устройство на две колела, което се движи спрямо наклона на човека върху него. Популярността му стана най-голяма миналата година, но доведе до всеобщото мнение, че производителите, които решиха да се включат в правенето на ховърборди, ги правят бързо само и само да изкарат пари за сметка на качеството. Това в крайна сметка доведе до множество жалби към тях заради запалили се устройства.

Ситуацията тогава стана толкова сериозна, че мастодонтът Amazon реши временно да задтржи продажбите на устройствата в своя онлайн магазин, но лошият късмет вече е бил споходил семейство Фокс от Нешвил, Тенеси, които са чакали доставката си, пише Digital Trends.

Началото на януари тази година батерията на новичкият им ховърборд прегряла и експлодирала, предизвиквайки пожар, който изпепелил цялата им къща. Физически никой не е бил наранен, но травмата от това преживяване и загубата на сантиментални вещи е оставила семейството в емоционална дупка.

Джаджата била закупена от продавач в Amazon, но след месеци разследване от страна на адвокатите на Фокс, производителят не е бил идентифициран, което ги кара да заключат, че е продавал нелегално. Законите в щата Тенеси позволяват търговец да бъде държан под отговорност, ако производителят не може да бъде откри. Позовавайки се на това, Фокс завеждат дело за 30 млн. долара компенсации срещу Amazon, като обвинението е че компанията съзнателно е продавала застрашаващ живота продукт.

Ето какво гласи изявлението на един от адвокатите на Фокс - Стийв Андерсън: "Семейството твърди, че Amazon и нейните дъщерни дружества са имали информация за опасния продукт много преди пожара от 9 януари тази година. Те е трябвало да знаят, че продуктът е представен по грешен начин на сайта им. Най-ужасяващото нещо е че буквално за минути целият живот на Фокс е бил унищожен".

Разследването от страна на пожарната е заключило, че пожарът е бил причинен от прегрялата батерия на устройството. Този случай е бил част от поредица инциденти от края на 2015 г. до началото на 2016 г., което е принудило американските митнически власти да конфискуват хиляди устройства при влизането им в страната от чуждестранни заводи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ?Не си прочел статията до края, нали?
5
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От кога Самсунг произвеждат и бордове?
4
5
 
3
 
! Отговори
? преди 7 години
Защо са им платили 30млн?? Амазон не са производители , за да носят отговорност за качеството, а просто се опитват да улеснят пазаруването в мрежата с цел да се продава повече и те да си вземат техния дял от печалбата.
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже мой къща, знаете ли тия играчки как може да ви избужнат в джоба или до главата докато си говорите. Hе ползвайте устройства с такива батерии никога, потърСете в нета и ще видите за какво иде реч.
2
1
 
2
 
! Отговори
Сп???нс преди 7 години
Как още не е дошъл някой да се заяде с редакцията ,че използва думи като "джаджа" с подчертано чужд произход
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цяла къща е изгоряла, ама борда е почти здрав ... Разбира се.

Спонсорирани публикации