Българинът не търси комби, иска джип

Отчита се и ръст при купуването на компактни автомобили
28 ное 2016 08:30,
47
Българинът не търси комби, иска джип
Снимка: Reuters, архив

Джиповете изместиха в търсенето комбитата у нас. Търсенето на универсално проходими автомобили SUV 1 е трайна тенденция на пазара у нас. Това съобщи за "Монитор" Александър Миланов, председател на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България.

По думите му в страните от Централна Европа преобладаващ дял в търсенето са комбитата за разлика от избора на потребителите у нас. "Това се наблюдава като тенденция през последните 5 години и очаквам да се запази и в следващите години", обясни още той.

Експертът посочи, че това е въпрос на практичност и на разширяване на офертите. Предложенията нарастват с навлизането на много компании, които произвеждат и предлагат този клас автомобили, посочи Миланов. И допълни, че това увеличено търсене води и до нарастване на остатъчната стойност на колите и те са атрактивни за купувачите.

Той заяви още, че се отчита и ръст при компактните автомобили в сегментите В и С. Основно търсеният вид гориво е дизел. Има интерес към автомобили с автоматична трансмисия, особено в средния и високия ценови клас.

Висок дял от колите се купуват от стопански субекти, отчита още Миланов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
От 43 преди 7 години
Пост номер 43 беше за 29 светнатия
41
0
 
2
 
! Отговори
До 38 Кирилчо преди 7 години
Българите са каруцари по природа, точно толкова, колкото и всички останали народи по света. Ако ти си някакъв си, не приписвай твоите качества на останалите!
40
0
 
2
 
! Отговори
До 38 светнатия преди 7 години
Хич не си светнат, ами направо си загаснал.Използват се много термини:Compact SUV, но и CUV - Compact Utility VehicleCUV може да значи също и Crossover Utility VehicleТи май само за SUV си "светнат" ....
39
3
 
2
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Българинът и особено Българката са си каруцари по природа! Не стига конския им произход ,ами и комплексите тук са доста! Не сте ли забелязали ,че ръста е обратно пропорционален на големината на автомобила!И не на последно място е състоянието на пътищата тук в България ! Даже и на път с винетка някъде е трудно да се мине ако не си с джип!
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като семейството може да си позволи само една стара кола, естествено, че ще е джип....
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джипът осигурява по-добра видимост на пътя - дупки,локви, заспали водачи и всякакви родни"хубости"
36
4
 
3
 
! Отговори
Бай МАрин преди 7 години
Купувайте Жиповете че после талибаните да могат да си инсталират на тях картечниците и да стрелят по нас. Или пък да бъдат одържавени от Министерство на отбраната и използвани при военен конфликт. Всички продадени жипове от всички вносители и от КАТ се реистрират в МО като военновременен резерв така че дерзайте ако не за талибаните за нашта армия че сме гола вода.
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До светнат Не си много светнат. SUV означава и Suburban Utility Vehicle, което няма нищо общо с твоята представа. Хубаво е да четеш докрай, а не да спираш до първите 3 думички в изречението.
34
5
 
4
 
! Отговори
уау преди 7 години
До Един българинА защо си на газ ,бе братчед-предполагам ,че тойотата ти е на бензин,ама нема пари за гориво и затова за по -лесно -газ-! Егати баровците !
33
2
 
10
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Който веднъж се е качил на джип за обикновена кола няма вече да помисли. И не си мислете, че джиповете са много скъпи - има за по 3-4 хиляди лева прилични джипове, или че горят много - всичко зависи какъв ще вземеш.Имам "Тойота Рав 4" `97година, перфектна кола, с разход на газ от 9 до 13 на сто според зависи натоварването и терена, върти двата моста непрекъснато и е великолепен автомобил, карам я и по нашите разбити пътища и но и по черни пътища, а като знам на какви места ме е качвала,....
32
3
 
6
 
! Отговори
Николай преди 7 години
Е, "Реалист", нека не бъдем толкова нихилистични. Нарастването на този пазарен сегмент е световна тенденция, "у нас" е само като следствие. Иначе "дребните душици", за които говориш просто искат да гледат отвисоко на останалите на пътя. А и удобствата при качване/слизане и товарене са несравними с леката кола.
31
5
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Пак се проявява комплекса на дребният човечец - като чуе джип и веднага дребната му душица го асоциира с мутри, цена от стотици хиляди лева и там подобни - все неща, които той, дребната душица смята, че не може да си позволи. Колко му е на дребната душица да провери по сайтовете колко струва един "недостижим" за него джип, примерно на 10-12 години и да спре да се комплексира, ама не го прави. Защо така иска да си остане дребна душица, а не нормален човек?!
30
1
 
6
 
! Отговори
До 31 vse edno: преди 7 години
Я обясни, ама без храчки, каква е разликата човека да си купи десетгодишен джип за 10000 лева или 8-9 годишна лека кола пак за 10000 лева. Къде е твоят гол тумбак и чифте пищови? Май само в твоите представи.
29
2
 
20
 
! Отговори
??? преди 7 години
Изборът за България не е особено голям при тези пътища - трактор или джип и не виждам защо някои плюят против джипа, значи искат трактор.
28
7
 
16
 
! Отговори
vse edno: преди 7 години
това е комплекса на дребния човечец, а повечето българи са такива. На гол тумбак - чифте пищови. Няма пари да си оправи зъбите, да си купи боя за обувки / не че много я полват българите, де/, да си изучи детето, ходи на море в Гърция за 200 лв, но кара джип! Пффф!
27
3
 
12
 
! Отговори
айше преди 7 години
и аз искам да съм меринджей и да карам мицубиши панчарево, щар х щар, пълна спринцовка и капандура на покрива.
26
5
 
5
 
! Отговори
светнат до 17 преди 7 години
тези автомобили се наричат SUV ( sport utility vehicle )
25
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обяснението е просто и ясно и не виждам кое е учудващото.При тия лоши пътища с дупки,без маркировки и табели,строени и ремонтирани само за да се почнат след година отново-това е положението.Отчиташ че си дал 1 млрд.,пък ти си дал 40 млн.Запазено от Герб!
24
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рибар съм и карам лек автомобил и мога да кажа че имам няколко случая когато по разни язовири на кален терен SUV не може да отлепи.Зад кормилното е важно.
23
6
 
25
 
! Отговори
Agenta преди 7 години
Американската тенденция завладява българина. Джипа идва с по високи разходи: по скъпи гуми, по голям разход на гориво, дори автомивката за джипове е по-скъпа. На практика в България 80% са паркетни джипове т.с. извън пътя не впечатляват с проходимост. Относно заблудата за сигурност всеки може да види crash test на Mercedes ML vs E class и да види - разлика няма. Чистото статистически джипа се чупи толкова често колко и леката кола. Хайде на "тракторите" бедни българи!

Спонсорирани публикации