Бангладеш на бунт срещу турския сериал "Великолепния век"

Имало много секс сцени, а те унищожавали местната филмова индустрия
Обновена: 12 дек 2016 16:33 | 12 дек 2016 15:44,
12
Бангладеш на бунт срещу турския сериал "Великолепния век"
Снимка: Muhteşem Yüzyıl

Актьори и режисьори от Бангладеш поискаха днес забрана в страната на турския телевизонен сериал за султан Сюлейман Великолепни, изтъквайки че "постоянните секс сцени" в сериала унищожават местната телевизионна индустрия и дори сеят раздори в семействата, съобщава АФП.

Дублирана на бангладешки версия на турския сериал "Велиоклепният век", разказващ за живота на султан Сюлейман Великолепни, се излъчва в Бангладеш от ноември 2015 г. Упехът на сериала е впечатляващ.
Популярноста му е толкова голяма, че няколко други телевизионни канали започнаха да излъчват чужди сериали в праймтайма за сметка на местни продукции.

Като резултат бангладешките актьори са загубили заплати в размер на милиони долари, а десетки студия за производство на филми са били принудени да затворят врати.

Всичко започна със султан Сюлейман. Тези сериали унищожават нашата индустрия, в която работят хиляди актьори и други членове на снимачни екипи, заяви за АФП Гази Ракайет, председател на гилдията на режисьорите в Бангладеш.

При проучване установихме, че близо половината от студията са били затворени заради липса на работа. Стотици актьори са били засегнати. Дори най-големите актьори са загубили 50 процента от доходите си, посочи той.

Правителството все още не е реагирало официално на искането за забрана на турския сериал. Някои коментатори защитиха чуждите сериали, оценявайки ги като по-добри от местните. Но други ги обвиняват, че засягат семейните ценности в консервативната мюсюлманска страна.

Секс сцените присъстват непрекъснато в /сериала за/ султан Сюлейман и други чуждестранни сериали, заяви актьорът Мамунур Рашид. Той твърди, че тези сцени създават "социални проблеми" и водят до увеличаване на разводите заради извънбрачните връзки, показвани в сериалите.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
aaaaaaaa преди 7 години
кой го интересуват всички тия глупости бе......ние сме се оправили от всякъде и се занимаваме с *** на Бангладеш
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пускайте им атома на тия
4
3
 
15
 
! Отговори
PD преди 7 години
Тука нещо не е точно както го пишат журналята. Не е това причината. Знам, че са им сърбали попарата на Султаните, и вероятно са надушили пропагандата. Останалото са изместване на фокуса към финансовата интрига и морала, което е коронен номер в журналистическата пропаганда. Все пак на кой му пука за Бангладеш.
3
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз явно съм гледал друга версия на филма с никакви секс сцени...хаха
2
3
 
24
 
! Отговори
Кинокритик преди 7 години
Тия не знаят какво ги чака? В момента се водят преговори за сериала,, Мъжката анадолска любов,,!
1
1
 
37
 
! Отговори
орк преди 7 години
Тия гледали ли са "Game of thrones"? Сигурно ще го анатемосат...

Спонсорирани публикации