Най-разпространените вредни навици за бъбреците

Не поддържате кръвното налягане в норма
4
Най-разпространените вредни навици за бъбреците
Снимка: freeimages

Бъбреците са много важни органи. Те филтрират токсините от кръвта и отделят излишните вещества от организма. Ако бъбреците се разболеят тежко, животът е поставен в сериозен риск.

Бъбречните заболявания за съжаление са много в световен мащаб. Милиони хора страдат от бъбречни заболявания и много от тях чакат за животоспасяваща трансплантация на бъбрек.

За да предпазим бъбреците си от сериозни увреждания, трябва да си дадем сметка как сами им влияем зле. Много често не осъзнаваме колко пагубни са вредните ни навици, с които съсипваме функцията на тези жизненонеобходими органи.

Кои са най-разпространените вредни навици за бъбреците?

Задържане на урината

Стискате често по една или друга причина. Отлагате ставането от бюрото и отиването до тоалетната, защото имате работа. Отлагате ходенето до тоалетна, докато сте в колата и шофирате, защото няма къде да спрете. Стискате, защото просто ви мързи да отидете до едното място – е, заради всички тези глупави причини да не се освободите от образуваната урина страдат вашите бъбреци.

Уролозите съветват да се ходи до тоалетна при всеки удобен случай, за да се избегне задържане на токсините в тялото. Задържането на урината може да причини възпаления в бъбреците, камъни и други по-сериозни заболявания.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пийте повечко бира. по възможност правена В Чехия или поне не по-източно от там....
1
4
 
4
 
! Отговори
Жоро пияндето преди 7 години
Не знам за бъбреците, но девизът на нашия отбор е:"Да превърнем мозъчните клетки в чернодробни!"

Спонсорирани публикации