Наградите заваляха! La La Land с награда от Гилдията на продуценти

Призът е показател за това кой ще спечели Оскар
29 яну 2017 12:47,
1
Наградите заваляха! La La Land с награда от Гилдията на продуценти
Снимка: Reuters, архив

Мюзикълът "La La Land" спечели наградата "Дарил Ф. Занук" на американската Гилдия на продуцентите и затвърди статута си на фаворит в надпреварата за Оскарите, съобщава БТА.

Наградата "Дарил Ф. Занук" е еквивалент на наградата за най-добър филм на Гилдията на продуцентите. Тя се смята за показател кой ще спечели "Оскар" в тази категория, макар и миналогодишният й носител "Големият залог" да беше изместен на наградите на американската киноакадемия от "Спотлайт".

В предишните осем години обаче победителите съвпадаха. Любовната история за начинаеща актриса и музикант, които трябва да изберат между мечтите си и общото си бъдеще получи 14 номинации за наградите "Оскар" и така изравни рекорда на "Титаник" и "Всичко за Ева".

"La La Land" измести за наградата "Дарил Ф. Занук" "Лунна светлина", "Манчестър до морето","Първи контакт", "Огради" ("Fences"), "Възражение по съвест", "На всяка цена", "Скрити числа", "Лъв" и комиксовата лента "Дедпул". Всички те, с изключение на "Дедпул", са номинирани и за награда "Оскар" в тази категория.

Наградата на Гилдия на продуцентите за най-добър анимационен филм спечели "Зоотрополис", а за най-добър документален филм - "Народът срещу О Джей Симпсън: Американска криминална история". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рядко *** филм

Спонсорирани публикации