Листите на БСП: Политически завой на Изток

Според Първан Симеонов обществото търси баланс към Русия
95
Листите на БСП: Политически завой на Изток
Снимка: архив Булфото

В листите на БСП има хора, които силно критикуват Запада и НАТО, но се изказват ласкаво за Русия. Това коментира политологът Първан Симеонов. Според него листите на БСП показват тенденция България да завива политически на Изток.

"Само си дайте сметка – преди няколко години, ако човек говореше като президента Росен Плевнелиев, това минаваше за абсолютно нормално, беше нормата, политическата коректност. Сега, ако човек говори като Росен Плевнелиев, минава за краен", каза Симеонов пред "Фокус".

Той смята, че оста на въртене на българското общество се отмества на Изток, по посока на Русия. "Това е неговата нова координатна система", каза политологът.

Според него обществото търси баланс като се отмества към Русия. "Това, съчетано с национал-социалните послания, е леснозапалима смес - особено в регион като нашия и свят като днешния", предупреди Първан Симеонов.

Политологът смята, че в обществото ни се възраждат две позабравени идеи – националната и социалната.

"Тези две идеи избуяват отново и търсят своя исторически реванш, даже с известна патология и крайност", каза още Първан Симеонов.

Той отчете, че има риск след изборите отново да се стигне до предсрочен вот, въпреки че има възможности за съставяне на кабинет.

Според него в следващия парламент ще влязат достатъчно формации, има и опции за експертно правителство, поне до председателството ни на Съвета на ЕС.

"Варианти има, но те изискват тежки и непопулярни компромиси", каза още политологът.


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПОГЛЕДНЕТЕ ЛИСТИТЕ НА БСП -ВНУЦИ И ДЕЦА НА АКТИВНИ БОРЦИ .МИЗЕРНИЦИ.
НА ЯНЧО ТАКОВ,НА МИХАЛЕВСКИ,НА ПИРИНСИ ,НА МИРЧЕВ -ВСЕ КАДЪРНИ ОТРОЧЕТА,ПОДХОДЯЩИ ЕДИНСТВЕНО ЗА ЛЮБИМАТА ПАРТИЯ. ИМА ВИДОВ ДЕН.
85
1
 
2
 
! Отговори
Да посмятаме заедно! преди 2 години
2,5 млрд. българско участие в Южен поток, финансирано от Русия при 8,5% лихва. Проста лихва за 25 години = 5,312 млрд.! Нарастването на капитала с отчет на сложна лихва е 8,212 млрд. Моля, вземете под внимание, че заедно с лихвата се изплаща и главницата в размер на 2,5 млрд. Вноската в размер на 800 млн. годишно подлежи на индексация от Русия при това. А това с таксите за пренос е при 100% запълнен капацитет, при реално около 30%.
Имате ли нещо друго за смятане?
84
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според Първан Симеонов обществото търси баланс към Русия

кое общество бе Първанчо - бсп, дпс, абв, атака и други подобни ватници ли?
83
2
 
4
 
! Отговори
До Инспектора преди 2 години
Ти сериозен ли си????
по-скоро, като го чуеш, трябва да си миеш ушите, ако пък го изричаш на глас, поне да си изплакнеш устата - по възможност с аромат на теменужки да бъде, водичката де, има ги аптеките:))) !
82
4
 
7
 
! Отговори
Инспектор преди 2 години
До ИВАН КОСТОФФ 80 Ей , само като споменеш Ив.Костов трябва да си свалиш шапката в знак на признателност. Той направи държавата такава, каквато е сега. Иначе щяхве да сме живи умрели , както при Жан.Пфу!
81
0
 
3
 
! Отговори
"Трол" преди 2 години
извинявайте, но дайте дефиниция на - "трол", в контекста на коментарите, моля!
Особено, този от "съседната маса"!
Питам най-сериозно!
80
9
 
3
 
! Отговори
до к.71 преди 2 години
Нещата с природния газ не стоят добре:газ от Азербайджан очакваме след 2020 г., този от Гърция ще бъде течен и сетне изпаряван в гръцко пристанище с последващо транспортиране до нашата граница. Хъбът до Варна се явява излишен. Турският поток ще стане готов около 2020-21 г. Така че искаме или не - или руски газ през Унгария по трасето Северен поток-2 , или този през Турция. За търговията с руснаците: Унгария и Словакия ще започнат износ на грозде, плодове ,грозде и вино. Ние - засега без пазар.
79
2
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 години
смяната свършва ли скоро...Колегите вече отдавна отидоха да обядват
78
1
 
2
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 години
До Колега по какво..............от съседната маса трол ли?..............

:)
77
2
 
4
 
! Отговори
ИМАШЕ ЕДИН преди 2 години
дето докато беше жив все повтаряше , че държавата е лош стопанин. а той министър. Никой не му потърси сметка. Само му викаха мистър 10%
76
1
 
9
 
! Отговори
ИВАН КОСТОФФ преди 2 години
направи страшен бизнес за МАРИЦА 1 и 3. Както и за НЕХТОХИМА, както и за КРЕМИКОВЦИ, коитопродаде за 1 лев, Както и за БАЛКАН, за БУЛБАНК, както и за.....От 30 години ни правят на балъми и мислят, ч евечно ще им се разминава на НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ.
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е баланс, а минаване от едната крайност в друга. Затова и никой не ни уважава. Защото никога не сме имали своя позиция, а все сме нагъзени. Ту на изток, ту на запад, ту към турция.
74
3
 
3
 
! Отговори
bolbov преди 2 години
Прав е патколога че народа търси национален и социален реванш на Изток но той е невъзможен докато в Москва управляват корумпирани ренегати на КАК С. Когато там се появят лидери като Сталин Че Гевара тогава ще правим завой.Сега от трън та на глог.
73
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 30 години транзитираме руски газ по 25-30 млрд куб м, някой от Вас да е спечелил нещо от това? Аз не, а и не познавам някой, който да е спечелил
72
3
 
1
 
! Отговори
Колега по какво преди 2 години
от съседната маса трол ли?
71
6
 
11
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 години
До КОГАТО НЯМА АРГУМЕНТ

Няма място за да ти се обясни подробно. Южен поток бе вреден за България, само това мога да ти кажа. колегата се е опитал да ти даде малко данни. А вашите аргументи са -"Като не искате Южен поток-купувайте от Турция". Това аргумент ли е?
70
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-мраза руснак да ме убеждава колко ще спечеля като правя бизнес с него, сещам се как убеждаваха Украйна за базата в Севастопол, колко ммого са щели да спечелят, е спечелиха)
69
4
 
3
 
! Отговори
УТОЧНЕНИЕ преди 2 години
800 млн са ОБЩО ЛИХВИТЕ За целия период 25 години, а не всяка година. Нещо трябва да върнат обучение за 5 клас в сорокските кръжоци
68
1
 
3
 
! Отговори
800 МЛН за 10 МЛРД преди 2 години
за 25 години не са много, ако е вярно. Това са нормални лихви за такъв дълъг период. Само да кажа, че когато теглих заем от всички НЕБЪЛГАРСКИ ЗАПАДНИ БАНКИ у нас за 25 години щях да върна ДВОЙНО. А за 500 млн годишни такси, значи за 20 години земът сам щеше да се изплати.
67
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП подготвя поредния обир на България, чрез заробващи договори за непотребни нам енергийни мощности. Идването им на власт ще е пагубно.