Близкоизточен вирус погубил Роро, медик се съмнява за денга

Водещият се обърнал с лодка на рафтинг, глътнал вода
2 мар 2017 09:00,
53
Близкоизточен вирус погубил Роро, медик се съмнява за денга
Снимка: Facebook

След няколкодневно боледуване миналия петък почина популярният телевизионен водещ Радослав Кавалджиев, по-известен като Роро. Като причина за смъртта му беше посочен неизвестен близкоизточен вирус.

Той беше приет в болница, след като се върна от двуседмична почивка на остров Бали.

Още по темата

Руми Иванова, близка приятелка на Роро, коментира, че дни преди той да влезе в болница, се чула с него, а той действително й казал, че е зле: "А той не се оплакваше... Щом го каза, значи наистина е зле. С него споделяхме не само, че работим в една и съща медия, а и че и аз като него не пия лекарства", сподели тя пред Нова тв.

По думите й една от причините за трагедията е доста нелепа, от един инат той да не вземе навреме мерки.

Тя разказа още, че по време на рафтинг в Бали паднал от лодка, което го стресирало допълнително.

"Около 30 секунди е бил под вода. И все си мисля, че всякакви вируси може да има в тази вода", допълни Лара Златарева.

Доц. Д-р Атанас Мангъров, специалист по инфекциозни болести заяви, че "ако пътувате в Бали, може да се мисли за някоя от тропическите трески или на първо място денга".

По думите му болестта се предава от ухапвания на комари. Инкбукационният период бил именно две седмици.

Той разкри, че "тъй като в нашата част на света тези болести ги няма, понякога е проблем тук да се направи и изследване за такова нещо". "Няма тестове. Но и да се направят, понякога не може да се повлияе", обобщи експертът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
36
 
! Отговори
dmx преди 7 години
Хората не ходят на лекар, защото здравната ни система е един нелеп и унизителен кошмар със съмнителна ефективност. Идете в произволна болница и се огледайте. Всички ходят с някакви бележки, лекарите непрекъснато попълват някакви отчети, всички са в нарушение, няма информация за нищо, чакането с часове е норма.
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да пренебрегваш официалната медицина означава ,че си здрав като бик.Това е преди всичко изключително здравословен начин на живот.Градските хора в по голямата си част са с много изнежен организъм.Как ще се лекуват без лекарства не ми е ясно.---Точно. В природата човека бяга и лловува цял ден за да изгради здрав организъм и силен имунитет. И въпреки това в природата оцелява най-силния от няколко. Изнежените градски хора хич да не си въобразяват, че са някакви корави диви вълци.
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Недоверието в здравната ни система,невъзможността и да помогне на болните адекватно кара хората да търсят алтернативи,което е страшно.Простудите бяха най-честата причина за посещенията ми при лекар.Никаво спасение.Пооправя се и отново влошаване.Мислех си ,че трябва да се примеря.Наложи ми се да бъда по дълго в Австрия.Аптекарка ми изписа лекарства и ме опъти как да се лекувам.Оттогава проблемът ми изчезна.Това наричам лекарска помощ,та дори и от аптеките.Като че ли и лекарствата им са уникални.
13
3
 
31
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
От каквото и да е починал Роро - без значение. Отиде си човека и това е... Колкото и да ровят и търсят причината за смъртта му, няма полза, няма да го върнат. Дано е на по добро място.... ще те помним приятелю, почивай в мир....
12
5
 
31
 
! Отговори
Crow преди 7 години
Лалугер ти чакай съвсем да те събори болестта, лекувай се сам няколко дена, върви последния момент на лекар и после нека българското здравеопазване да ти е виновно! Хубав човек е Роро, но не е трябвало да чака толкова след, като се е почувствал зле. Много хора в България не си правят редовните изследвания, чакат съвсем да се влошат и тогава хайде на лекар. Вярно е, че не високо нивото на здравеопазването, вярно е и, че хората нямат средства да се лекуват, но добрите лекари отидоха в чужбина...
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съгласен съм с колегата! Повечето онлайн медии са просто едни копирачи и преводачи. Кадърните български автори, особено младите, ги отегчават с отговора "ние за статии не плащаме". Защо им са автентични анализи, след като могат просто да копират или превеждат чужди заглавия?
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да пренебрегваш официалната медицина означава ,че си здрав като бик.Това е преди всичко изключително здравословен начин на живот.Градските хора в по голямата си част са с много изнежен организъм.Как ще се лекуват без лекарства не ми е ясно.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"и аз като него не пия лекарства"---Май това е разковничето.
8
23
 
20
 
! Отговори
Лалугер преди 7 години
Заглавието на новината трябва да е СК*АПАНО БЪЛГАРСКО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ погуби пореден български живот !!! Деградацията е пълна сред това съсловие на убийци в бели престилки ! Те само се правят на УМНИ и че знаят много а всъщност нищо незнаят и повечето са лекари като са си взели изпитите с корупция или по шуробаджанашкият метод ! От опит говоря ... за над 5 години ходене по кожни лекари 1000 лева назад и увредена имунна система от КОРТИКОСТЕРОИДИ които все предписват ! Почивай в мир РОРО !
7
0
 
26
 
! Отговори
Смях преди 7 години
Копирате съдържанието на смешните си статии като невидели. Нямате ли читави редактори по тия некадърни медии? Абсолютно същото съдържание, 1:1 го има поне в още 2-3 статии на други медии. Поне проверете къде се намира о-в Бали!
6
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знаех че Бали се намира в Близкия изток!?
5
1
 
15
 
! Отговори
пътник преди 7 години
До онбашията"Прекият" полет до Катар от поне 2 години не минава през Букурещ, а си отива съвсем директно в Катар. Явно отдавна не сте пътували, сигурно спомените ви са още от старото им летище, а не от в пъти по-голямото ново.
4
3
 
7
 
! Отговори
вярно е за Сл.бряг преди 7 години
до 2През миналия август най-голямата помпена станция преля отходни води в реката до почивната станция на Министерски съвет и се наложи другаря Борисов спешно да звъни на шефа на ВиК !
3
17
 
5
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
До Анонименако наистина е от пътуването (напълно възможно), най-вероятното място на заразяване е летището в катар, доста е претоварено и хората са нагъчкани, има повече народ накуп отколков цялия остров бали, и са от все краища на света. аз гледам да го избягвам, отделно че "прекия" полет към катар минава през букурещ, където се кибичи цял час.
2
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
извод : и на бали си е като на слънчев бряг - отходни канали колкото искаш - и все в морето.
1
7
 
6
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
денгата има други симптоми

Спонсорирани публикации