Борисов угодил на г-жата (Нинова) всички капризи: Дебат няма да има!

Ако ГЕРБ останат втори на вота – минават в опозиция, отсече той
2 мар 2017 09:07,
342
Борисов угодил на г-жата (Нинова) всички капризи: Дебат няма да има!
Колаж: Dnes.bg

Дългочаканият дебат между лидерите на двете основни политически партии у нас – ГЕРБ и БСП, няма да има.

"Дебат с госпожата няма да има. Вчера я чаках. Угодих й на всички капризи, тя ме разиграва. Вече програмата ми е наредена - по два дена на ден", отсече доскорошният премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той разкри, че е бил готов на всички варианти, но... По метода на елементарните преобразувания Борисов обясни, че след като твърдиш, че си спечелил изборите, не може да се правиш, че нямаш нищо общо със служебния кабинет.

Още по темата

"Защо те бягат и защо не искат да кажат кои министри ще изпълняват тази фантастична програма, която имат?", поинтересува се Борисов.

"Правихте 2 дни студиа, ние се готвихме, разбрахме се, съгласихме се двата щаба за "мач в две полувремена" – експертите - кандидати за министри от двете партии, втората част – само аз и г-жа Нинова на 4 очи, по 45 минути. Говорих с нея най-джентълменски по телефона. Тя каза: "Не!", продължи Борисов и попита: "От какво ни е страх да си покажем хората, които ще изпълняват програмите?” Казах на Нинова, че от моя страна ще участват Томислав Дончев, Влади Горанов, Екатерина Захариева и Лили Павлова. Не са скандалджии", настоя той.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че единствените, с които би започнал преговори за съставяне на правителство, са Реформаторският блок и Патриотите.

"И те в своите изказвания посочват доста добри неща, които сме направили. Ако се постигне такъв вариант, първите, с които ще седнем да разговаряме, са те", поясни той.

Борисов определи като манипулация и лъжа твърденията, че формацията на Веселин Марешки е "обгрижвана от ГЕРБ", за да може да се превърне в патерица, която да подкрепи евентуален бъдещ кабинет.

"Нищо общо няма между ГЕРБ и партията на Марешки. С "Воля" не можем да направим коалиция, защото принципите ни са различни", категоричен бе той пред Нова тв.

"Моето истинско притеснение е какво ще се случи след 26 март, защото трябва да се измине една много трънлив пътека, за да се състави правителство. Ще има нужда и от нормални хора в опозиция", коментира още Борисов и бе категоричен, че ако ГЕРБ са втори на изборите, остават в опозиция.

"Народът ще си е избрал друг първенец" - така той аргументира избора си да не опитва реализация на втория мандат, ако ГЕРБ не е с най-много гласове.

Бойко Борисов все пак настоя, че е важно да се направи стабилно управление за следващите година и половина, поне докато мине председателството ни на ЕС.                                                                                                                                                      

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
6
 
8
 
! Отговори
БОКОто преди 7 години
Съвсем друга е причината Б.Б. да не посмее да води дискусия на 4 очи с К.Нинова: непомерната жажда за власт контрастира на ниското умствено, културно и професионално ниво на пожарникаря от Банкя. Той не може да покаже на поне средно културно ниво какво е свършило неговото правителство и какво възнамерява да подобри, та да не се налага да прекрати пердсрочно и третия си мандат. От предишния му кабинет добри министри бяха Дончев,Рашидов, Танева, Павлова (отчасти).Другите - некадърници и несретници
138
5
 
15
 
! Отговори
погр ебален агент преди 7 години
Другарю Борисов, участвай в дебата! Покажи, поне един път в живота си, че си мъж! Че не те е страх!
137
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""Правихте 2 дни студиа, ние се готвихме, разбрахме се, съгласихме се двата щаба за "мач в две полувремена" експертите - кандидати за министри от двете партии, втората част само аз и г-жа Нинова на 4 очи, по 45 минути. Говорих с нея най-джентълменски по телефона. Тя каза: "Не!""Хайде сега червените шушумиги да млъкнат.
136
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ГЕРБ останат втори на вота минават в опозиция, отсече той-----------Ох, успокойх се. Реших че,Тиквата(Да се свети името МУ) ако загуби изборите, Земята ще спре да се върти и ще се окажем откъм тъмната страна.Ура, ЩЕ СЕ ЖИВЕЕ!
135
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Тиквата не дебатираИмаше един-единствен дебат със Станишев преди години, който изглежда не помните, но пък и Борисов едва ли иска да си го спомня.
134
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щенията на Борисов просто показват неистовата му нужда от параван, зад който да се скрие при първия неудобен въпрос. Просто ще протегне ръка и ще каже: "Давам думата на ..." А той ще застане отстрани и ехидно ще се подсмихва. Може и да изръкопляска, нали се вижда като режисьор на постановката... Жал ми е, че има толкова много загубеняци, които ще гласуват за подобна фигура... Но както е казано "козата сака пръч"...
133
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно е да си лидер, основател на партия, друго - партийна секретарка. Кой кого ще надвика не е толкова важно - какво ще бъде направено за тази страна - това е от значение.
132
6
 
22
 
! Отговори
Антон преди 7 години
Някой да е виждал Тиквун на дебат до сега? Аз не съм. Въждал съм го само да обяснява на "МАТРИАЛА", колко е кофти и колко БАЦЕ сам по себе си е велик. Парите събирани от данъци, той ги дава в еднолично число сякаш са от майка му. Когато е в телевизионно студио или дава интервю, се кара на журналистите ако не задават правилните въпроси. Лесно става агресивен ако не му отърва. Какъв дебат чакате от подобен човек?
131
5
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Абе какво стана с онези 240 милиона дето Цв.Василев ги дал на човека на Борисов. Защо всички се умълчаха по този въпрос.И Гриша Ганчев го потвърди този разговор между Борисов и Василев и Василев си го каза в прав текст по телевизиите.
130
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 146Бил си само на фантазия.
129
7
 
19
 
! Отговори
Тиквата = Доган преди 7 години
ГЕРБ станаха еднолично управлявана партия-фирма. Няма идеология, няма мисъл за развитие на България. Има само пари и подчинение на Запада. Слушаш западняците, те те подкрепят и си затварят очите за престъпленията, които вършиш. Цената е, че се отказваме от външна политика и развитие на собствена икономика. Но какво му пука на Тиквата за това? Той си прави милиардите от "инфраструктура", разпределя "порциите" и се държи като шеф на мафията. Тиквата е новия Доган!
128
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре бе Борисов бил страхливец, а защо Нинова не е приела офертата му за 45мин предване един срещу друг? Защото не и стиска нали, вие червените само знаетет да лаете отстрани иначе за нищо не ставате!
127
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще дам съвет на PR-ите им, ако искат да предизвикат интереса на публиката, вместо дебат( нещо което се прави от хора умеещи да говорят И ДА СЛУШАТ, а въпросните не могат), да организират боксов мач със залагания.Гаранция, че всички телевизии ще счупят рейтингите по гледания.Съветът ми е напълно безплатен..DТакъв съм, си добричък...Айде, умната, ако не-русата.
126
7
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Оставете го на мира човечеца.Нали ви "дебатира" с Викторчо и колежката му. Искате дебат ,ето ви дебат веднага ви го поднесоха по Нова телевизия -ама да не си мислите,че това е телевизията на Борисов.
125
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди промените не бе задължително да се член на БКП. Познавам трима бивши офицери от ДС, които никога не ставали членове на БКП.
124
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да си добър лидер и водач без да е необходимо да се надвикваш на пазара в Мизия.
123
3
 
10
 
! Отговори
Циник до смЕх преди 7 години
И ти си прав - ама там е трагедията ! От 300 партии..."ако им повдигнем черджето" 90 % всички са - метастази на червените.И какво "избираме"? От 3те по-дългият!
122
7
 
12
 
! Отговори
:) преди 7 години
Мутран Пинокио Тикварев се надява на Патриотите и Магарешки да му съберат достатъчно шарани, за да може да управлява в "коалиция" с тях. Гласувайки за Магарешки, гласуваш директно за ГЕРБ. "Патриотите" са малко по-независими, но и те са пудели на мафиота Тиквун.
121
6
 
13
 
! Отговори
реалист преди 7 години
ГЕРБ и те се превърнаха в икономичека структора като ДПС. Всики разпределения на поръчки подсказва това. За КТБ и санирането няма да говоря.
120
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние ти знаем и министрите кой колко струва,така че,не са ни интересни,знаем те и теб каква опозиция си-неприсъствие в парламента(за това,за което сме те избрали и за което ти плащаме)и последващи размирици,провокирани от теб на едни "умни и красиви",които си осребриха трамбоването по жълтите павета.Това си ти.Познаваме те вече много добре и като управляващ и като опозиция.Нищо ново не можеш да ни предложиш.