Герджиков за изборите: Емисарите с торбите са тръгнали

Няма да излъчим еврокомисар, да го направи редовният кабинет, каза той
5 мар 2017 12:57, Анисия Иванова
75
Герджиков за изборите: Емисарите с торбите са тръгнали
Архив: Булфото

Вече имаме сигнали за купуване на гласове в Северозападна България. Това каза служебният министър-председател Огнян Герджиков пред БНР.

"Всяка седмица събирам МВР, всички служби, за да се отчитат всяка седмица какво става – проверки по места, мобилизации. Това е една от амбициите ни - да направим едни честни и прозрачни демократични избори, доколкото е възможно. Много съм амбициран да покажем, че можем да осъществим такива избори. До мен вече стигат сигнали, че на места са тръгнали емисарите с торбите. Съответните служби са информирани и инструктирани", каза той.

По време на мандата на служебното правителство се случват добри неща, каза още служебният премиер.

"Едно от нещата, с които се гордея, е готово постановление, което в момента е в съгласувателна процедура, с което се намалява фискалната тежест върху бизнеса. Става дума за Агенцията по вписванията, където таксите не бяха съобразени с разходите, които са необходими за съответното действие и се получаваха в много големи диспропорции едни скрити данъци.Това ще бъде една свежа глътка въздух особено за дребния и средния бизнес.

В момента една работна група прави нещо също много полезно за намаляване на бюрократичните пречки. За да не трябва да обикаляте от гише на гише като цветарка за едно нещо, а просто с едно подаване на заявление в една служба, да е задължение на държавната администрация да извърши всичко необходимо и накрая да получите резултата, към който се стремите", обясни той.

Служебният премиер съобщи, че е получил сигнали за нарушения при изпълнение на Националната програма за саниране.

"Става дума за злоупотреба с парични средства. изключително некачествени материали се влагат на завишени цени. За всичко това ще бъдат сезирани съответните органи“, посочи Герджиков.

Според него основното е дали изборите ще бъдат проведени прозрачно, честно и демократично.

"Дали се гласува чрез машини или така както досега сме гласували - това не може да бъде решаващо. Ако някой реши да оспори изборите заради това, че няма машини, то има орган който се произнася - това е Конституционният съд. Вътрешното ми убеждение е, че те ще се произнесат, че няма да има опорочаване на изборите“, допълни проф. Герджиков.

Относно излъчването на български еврокомисар, проф. Герджиков коментира: С президента Радев постигнахме съгласие за следното – до изборите няма да излъчим еврокомисар, но след изборите, ако не може веднага да се състави кабинет, тогава вече не трябва да се чака и трябва да излъчим български еврокомисар. Ако се състави правителство, тогава нека редовният кабинет да направи това.

"Изненадам съм защо в предишния кабинет тогава не направиха необходимото да излъчат еврокомисар. Имаха 3 месеца да направят това", добави той.

Служебният премиер съобщи, че се предвижда съвместно заседание на част от българския с румънския кабинет, за да се обсъдят част от двустранните отношения, и проблемите, свързани с еврочленството ни.

"Това вероятно ще се осъществи в първите дни на месец април. Планираме го да стане на самата р. Дунав на един кораб", разкри проф. Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
1
 
! Отговори
Tasi преди 7 години
И с торбички и без - кучето си лае керваньт вьрви. Ни референдум минава, ни демокрация. Както и да се гласува - все тая. Вижте ги същите образи, същите благи приказки, същият апетит към народната трапезария - парламента с 240 гладници, милиони лева субсидии, администрация, привлвгии, лафове.Едно и също. Най-беден народ най много милионери. За 27 г - НИЩО. Само - Кой ще е в парламента , кой ще "усвои" Евр. пари. Та ний сме си виновни. Пак гласувай и се надявай хе хе хе ха ха ха ДО кога?????
47
1
 
1
 
! Отговори
Bubu преди 7 години
Браво, хареса ми последният абзац. Оставам с надеждата неназованият кораб да се казва Титаник. До Каприо може да не се качва тоя път.
46
1
 
1
 
! Отговори
А кои емисари преди 7 години
Искат от Герджиков да влезем в еврозоната и колко са му обещали. Да каже това, и да видим Корнелия дали ще го подкрепи, защото това е също търговия с нашите спестявания!
45
1
 
1
 
! Отговори
Fokus преди 7 години
Ami chudesno - sofiiskata fondova borsa moje da mradne nagore...:-)
44
3
 
3
 
! Отговори
бай Иван преди 7 години
Онзи от горе ще ви смени и вас продажни мекерете на госпожата ***
43
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Червена ***!!!
42
9
 
4
 
! Отговори
учуден преди 7 години
Гепджиков смени областните управители проправи път и тръгнаха емисарите с торбите и червени байрячета.
41
1
 
7
 
! Отговори
ФЪОРГ преди 7 години
А, имаме сигнали за купуване на гласове в Северозападна България- САМО ТАМ ЛИ?АМИ КЪРДЖАЛИ?И С КАКВО СЕ КУПУВАТ ГЛАСОВЕТЕ?С ПАКЕТИ ХРАНА.ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КООООЛКО СМЕ ЗЛЕ!!!
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еврокомисаркята ще бъде Елена Поптудорова, *** Ниньова или Миеглена Пръмова. И трите са лява ръка - десен джоб.
39
4
 
9
 
! Отговори
До 53 преди 7 години
Не, че съм му политически привърженик, но ти имаш ли представа, че Герджиков е най-добрия специалист по Търговско право в България ( всепризнат )...бил станал професор през комунизма ?!?!Абе ***, ти какъв успя да станеш и през комунизма, че и през капитализма?
38
2
 
6
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
Г-н служебен Премиер, подсказахте, че еврокомисаря ще бъде жена, ако е във Вашия мандат. Гледайте да натресете пак г-жа Кунева,че има още ядрени реактори за закриване, или Кристалина Георгиева. Не правете тази грешка, МОЛЯ Ви !
37
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато един "премиер" говори на диалект, срича и е мека китка, станал "професор" по времето на Живков, когато президент е фуражка без мозък, сричащ изречения, написани от ченгета, родени в истанбул, тогава е време да им се изплюеш в сурата
36
6
 
16
 
! Отговори
Байфидан преди 7 години
Герджиков, мръсен продажен ***, и на теб ще ти намерят колая.
35
5
 
7
 
! Отговори
изнервен преди 7 години
До 48 анонимник. Много думи и нищо. Като е сложен там САМО ЗА ДА ОРГАНИЗИРА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ, значи това трябва да прави. Не само да констатира и да мрънка. За чистките нямам думи, но както е казано - всичко се връща, с лихвите.
34
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко сте некомпетентни всички, които пишете Герджика да ходил да ги спре. Ами сам да хукне с една пушка ли? Учили ли сте нещо по право в часовете си 10-и клас. Ако няма работеща съдебна система, за да бъдат привлечени като обвиняеми нарушителите, ако няма безпристрастно работещи полицейски шефове, как да се спрат купувачите на гласове? Нали затова управляващите направиха всичко възможно съдебната реформа да не се случи. Герджиков уволни някои от най-корумпираните, а всички ревнаха как можело...
33
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герджиков е искрен в желанието си, убеден съм, познавам го още като преподавател в университета - много почтен и коректен във всичко човек, без комплекси, страхотно уважение от студентите. Но в момента е сам и никой няма да го остави да бъде така, както той желае.
32
3
 
20
 
! Отговори
никой преди 7 години
Ами като са тръгнали емисари спри ги, вземи им торбите.
31
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех, Герджиков, такива като теб в политиката ни няма, а ако се появи някой случайно, е за малко. Една птичка пролет не прави. Ти си тръгваш и идват пак познатите муцуни да скубят - било то ГЕРБ, било то БСП или някои от техните патерици - Реформатори, патриотари, Марешки... Аз ще гласувам, но не и за гореизброените. Ако гласувам за тях, заслужавам си ***.
30
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странно звучат приказките на Герджиков че най-после щял да направи честни избори. Това означава ли че последните избори за президент не са били честни и за това спечели Радев?Аман от премиери дето се бият в гърдите. Май Бойко зарази всички с тая болест.
29
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
скапан червен *** премиер

Спонсорирани публикации