Борисов: Българите гласуваха за Радев, получиха Герджиков

Ако сме първи на изборите, ще направим кабинет, обеща той
Обновена: 19 мар 2017 14:03 | 19 мар 2017 14:00, Анисия Иванова
188
Борисов: Българите гласуваха за Радев, получиха Герджиков
Снимка: БТА

Българите гласуваха за промяна, гласуваха за президента Румен Радев, а получиха Огнян Герджиков. Това каза по време на среща с великотърновската общественост председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Вчера разбрах, че правителството всъщност е на ГЕРБ. Президентът Румен Радев каза, че това е негово правителство. По метода на елементарните преобразувания, ако Радев е назначил правителство, а правителството е на ГЕРБ, а ГЕРБ сме ние, това означава, че президентът Радев е нашият президент“, допълни Борисов.

Той припомни, че до момента БСП е влизало в управлението два пъти: единият път, когато ГЕРБ спечели изборите, но мандатът взе БСП, и втори път – след президентските избори.

"Те твърдяха, че кандидатът им е независим, а го отчетоха като победа. Ако ГЕРБ е първа политическа сила сега, ще се постараем да направим правителство“, заяви Борисов.

Той припомни, че при среща с бизнеса в Берлин президентът Румен Радев е завил, че България е стабилна държава, че има ръст на икономиката с 3,5%, че се отчита най-ниската безработица за последните 10 години – 7%, че има нулева инфлация, най-нисък външен дълг и 14 млрд. лева фискален резерв.

"Това е техният президент. Колежката му от друга страна казва: "Те разсипаха България“. Не само, че няма дефицит - има излишък. Ние само за месец януари сме оставили 860 милиона лева излишък. А повишението на учителските заплати е 350 милиона лева на година. Тоест ние само за януари сме си оставили пари за следващите две години и половина и 14 млрд. лева фискален резерв. Хайде към тези 14 млрд. да прибавим още 6,3 млрд., които вие българските граждани, наричайки се най-бедните в Европа, бяхте принудени заради грешни гласувания в последните години да плащате. Как няма да сте бедни като платихте 6,2 млрд. в посока Вашингтон и Москва. 3,7 млрд. в първия месец платихме за КТБ, която при управлението на БСП и Пламен Орешарски падна. Не случайно Орешарски отиде да води президентската битка от името на ДПС, а уж мандата бе на БСП. Финансовият министър сега е водач на листа на ДПС“, каза още Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ах, Надя, ти Надя... наистина ли си мислиш, че бате ти Боико е независим политик?АМИ ЧЕ КАИШКАТА МУ Я ДЪРЖИ ИВО ПРОКОПИЕВ И КОМПАНИЯ.Самият Боко си призна в момент на просветление, че правителството му е редено от Иво Прокопиев!!!
43
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A за указа за разселване на ,,бежанците '',за ширещата се престъпност ,за увеличаване цената на водата до ,,пределно поносими стойности '',за невъзможността да се увеличат пенсиите ,за пръстовите отпечатъци в болниците ,за продължаващото пълнене на учебниците с ,,европейски ценности '' и всякакви други глупости , какво ще кажеш ,,вожде'!?'
42
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЩЕ СЕ СПЪНЕМ ЛИ ТРЕТИ ПЪТ В ЕДНА И СЪЩА ТИКВА???
41
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червените *** начело с конника без глава да мълчат! Достатъчно! Герб говорят с факти и са доказани!
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надя, ти пък ако си мислиш че има независим политик си от глу.., там както си го написала.
39
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЛАСУВАТЕ ЗА ГЕРБ И ПОЛУЧАВАТЕ МИЗЕРНА ПЕНСИЯ И НИСКА ЗАПЛАТА.ПРИ ГЕРБ БЪЛГАРИЯ СТАНА НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА В ЕВРОПА, С НАЙ-НИСКИ ДОХОДИ, С НАЙ-ГОЛЯМА КОРУПЦИЯ, С НАЙ-ГОЛЯМ ГРАБЕЖ. ДОРИ И ПРИ ИВАН КОСТОВ НЕ СЕ КРАДЕШЕ ТОЛКОВА БЕЗОГЛЕДНО, А ТОЙ БЕШЕ МАЙСТОР НА ОБИРДЖИЛЪКА.
38
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 41, да ти дам факти, че повече от 1/2-та проекти ги печелят гербави фирми и такива на дпс. Тва простото ни закачи още няколко млрд. заеми, които потънаха незнайно къде. Наруши редица международни норми и спогодби, като екствадира бежанци в турция, само и само за да угоди на господаря си. А къде са обещаните от гроп осъдени политици м ? ... не ни е толкова къса паметта. темата за ктб да я почваме ли ? Не на последно място е проекта южен поток, който пак така покорно се прекрати
37
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ли ще правиш кабинет? Нали вече два пъти го прави...Горката Тиква не случи на народ...Къде в друга държава мин . пред. са хвърля оставката, защото е обиден на народа за избора му на президент? КЪДЕ? Тикво, ти се държиш по бетер и от дете в яслите.ПОРАСНИ , СМИРИ СЕ И ПОНЕ ВЕДНЪЖ се замисли дали вината не е в теб.Умните хора търсят вина първо в себе а после в другите, на неудачниците все другите са им виновни. Повръща ми се от вас от всички.
36
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В 2009-2010 ГОДИНА ПРИ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ БЕШЕ ЗАПОВЯДАНО НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ФИРМИ, МИНИСТЕРСТВА, ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ, ОБЩИНИ И ПР. ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ ДА ВНЕСАТ ПАРИТЕ СИ В КТБ.ЧРЕЗ КТБ СЕ УПРАВЛЯВАШЕ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ. ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ПОЛУЧИ ЗВАНИЕТО БАНКЕР НА ГОДИНАТА И ПОМНИТЕ, КОЙ МУ ВРЪЧИ НАГРАДАТА.
35
3
 
26
 
! Отговори
Некъв кестен преди 7 години
Баце, а като хората гласуваха за теб какво получиха - Куневица. Айде тихо
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
смИшник... 2/3 от казаното не е вярно
33
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Факти. Факти. Факти.От русофили и БСП чуваме само обиди и помия,но никога Факти какво са направили през времето,което им дадохме заплатите да управляват. Това е. Без факти сте просто едни популисти с желание за власт. Нищо повече.
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов, тук не е опитно поле. Опитните полета бяха едно време в училище, ама ти от къде да ги знаеш тези неща.
31
1
 
8
 
! Отговори
Мехико преди 7 години
Гласувайте за мен на следващите избори и обещавам да изхвърля Баце от политическия борд заедно с турските партии,махане на мин.заплата и въвеждане законно на мин.доход под който дори и държавата да няма право да дава каквито и да е пари,премахване на плоския данък, тотално измитане на олигархията и корупцията барабар с ЕРП-тата,концентрация на едрия бизнес в страната а не само в София,модерно образование,забрана за производство на храни *** и въвеждане на задължителни стандарти и т.н.
30
1
 
18
 
! Отговори
Димо преди 7 години
Ти си го направи умишленно, като избра Цецка за кандидат. Човек безкрайно мразен и некадърен. После сам си подаде оставка, без никой да ти е искал. Имаш ли въобще един завършен мандат??? Стига само си ревал. Не е мъжко.
29
0
 
9
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
e какво да каже президента в Берлин , че сме окаяни и по добре бизнес в Бг никога, ама това е стила на герберските евродепутати които плюят по държавата си в европарламента и по разни комисии
28
5
 
1
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Герджика е левият на Тиквуня ...
27
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЗИ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ГОЛЕМИ ГЛУПОСТИ. ДОБРЕ, ЧЕ ВОДИ СЪС СЕБЕ СИ КАНДИДАТ МИНИСТРИТЕ СДИ, ЧЕ ДА ПОЗАМАЖАТ ГЛУПОСТТА НА ШЕФА СИ.
26
0
 
21
 
! Отговори
ББ преди 7 години
Абе, май подцених ***'треяла!
25
2
 
7
 
! Отговори
Бай Колю преди 7 години
Чудя как може герб и бсп, дето са доказани егоисти и негодници, да са с най-високи проценти? Народе!?!?

Спонсорирани публикации