Нинова за ДПС: Два пъти сгрешихме, трети път – няма!

"Ще правим принципни коалиции, не само за власт"
22 мар 2017 14:23, Анисия Иванова
114
Нинова за ДПС: Два пъти сгрешихме, трети път – няма!
Снимка: БСП

Ще правим принципни коалиции, а не просто за властта, настоя в Шумен лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя заяви, че тъй като често се задават въпроси и пришиват БСП и ДПС в бъдеща коалиция, трябва да се прави разлика.

"Нашите коалиции с ДПС винаги са били публични и явни и ние сме си понесли последиците за това. Тези на Борисов винаги са скрити и задкулисни. Защото сме си понесли последиците и сме си взели урока, ще им кажа – два пъти сгрешихме, трети път няма да го направим", отсече лидерката на Столетницата.

Корнелия Нинова бе категорична, че това не са само думи и празни обещания.

"Доказах като лидер, че трябва да се правят чисти, прозрачни и принципни коалиции", подчерта тя, цитирана от пресцентъра на партията и.

Тя припомни, че Бойко Борисов се е опитал да се дистанцира от ДОСТ и да убеди хората, че няма да се коалира с тях.

"Няма как да ни убедите, господин Борисов, защото ДОСТ беше създадена и регистрирана по ваше време. ДОСТ агитираше открито и в Турция, и в България за подкрепа за Цецка Цачева на президентските избори, и докато се отричахте от ДОСТ, Томислав Дончев и консултант на ДОСТ бяха засечени на общи разговори. Не приемаме това лицемерие. ДОСТ е бъдещият партньор, който ГЕРБ си отглежда за парламента", подчерта лидерката на БСП.

Тя коментира, че Борисов се е отрекъл и от ДПС, но той е управлявал задкулисно с тях.

"В 43-то НС най-важните решения за България се взеха с гласовете на ДПС", каза Нинова.

Председателят на БСП поясни, че по волята на членовете на партията, БСП е тръгнала на преговори с АБВ, но когато са започнали да се договарят с ГЕРБ и реформатори по места, тя е имала смелостта да се изправи и да каже: "Край. Дотук с тази коалиция, защото тя би била безпринципна".

Корнелия Нинова припомни още, че когато е било взето решение да се промени БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ е имала смелостта да каже: "Край с партии, които са в тази коалиция само заради субсидиите и за да използват БСП, но да правят своя политика, различна от тази на коалицията и да ни използват като ракетоносител за свои интереси".

Лидерът на БСП заключи: "И в държавата ние ще правим само почтени съюзи, публично пред целия народ, с принципни разбирателства вътре, а не коалиции за власт".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
6
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "***": Сещаш ли се кого повтаряш?"Мене пък най-ми харесва да напопържам някого. Отлеква ми н'ам как на душата." Едва ли ще се сетиш, защото сигурно си бягал от часовете по литература.
61
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Националните интереси на България, както и на почти всички съседи на мордор, могат да се обобщят с:Колкото по-далеч от разззия, толкова по-добре!
60
4
 
15
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха-ха преди 7 години
Коалиция Лява България - Десен Джоб
59
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пффф, и остава да се коалирате с ДОСТ, та да не се коалирате с ДПС!
58
11
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "Станой от Ахелой": В политиката има национални интереси, които ти се виждат като "разкрачено положение" защото повтаряш Плевнелиев, който, където му дадяха думата, все говореше против Русия, и с това служеше на чужди интереси във вреда на България. От това се разграничаваше дори бат'ти Бойко, който се кланя и на Ердоган, и на Меркел, и на хамериканците.
57
4
 
12
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
Като гледам снимката- около буля Нела все "младежи" се събрали-половината я остискат до изборите,я не...
56
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До risk assessor.Биха направили и с дявола стига да вземат властта....опа те вече са правили.Биха взривили църква с хората в нея.Биха избили колкото е нужно българи, стига да услужат на матушка разия.
55
3
 
7
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
Щом няма да прави коалиция с ДПС, значи ще прави с ОФ И ВОЛЯ на Марешки!
54
3
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "Кака Пенка": За акъла ти ли става думата как'Пенке? Покажи го, да го видят хората.
53
5
 
13
 
! Отговори
а няма ли преди 7 години
мили хора... помним! или : всички сме грешни! И да е ясно : 2 пъти като са те таковали, значи си к..ва, или оне наивна! Значи и 3и не е изключен.
52
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баце никаква власт няма да види повече.Някой да го беше карал да подава оставка.Ами като не му се работи на ***,да си гледа магнолиите.Един премиер все пак управлява държава,а не селски хоремаг.Какво значи това негово *** ми,дойди ми.Днес не ми се управлява,а утре пък ми се е доуправлявало пак.Тоя неандерталец срам няма ли,та разиграва само народа с прищевките си.И си играем на избори в сряда и петък.Я марш в Банкя.
51
12
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "Станой от Ахелой": Как си Станойчо, пак ли взе думата. Истината, цялата истина, и нищо друго освен истината.А всичкото, което си написал, се върти около Крим (който наистина е руски, независимо от това кой го признава и кой - не) и около паметника на Тодор Живков.И затова ли правим парламентарни избори - заради Крим и заради паметник на Тодор Живков (ако го има изобщо).Това са опорните точки на бат'ти Бойко, но той е човек с пожарникарско образование, не може да надскочи себе си.
50
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моляя вее, само не гласувайте за гроп, бсп, дпс и патриотите(скачения съд на дпс). За друга партия която искате.
49
12
 
13
 
! Отговори
МЕСТАН, БОСТАН преди 7 години
Всуе Гербаджийска сво...ч на бунището на историята. Скоро. Много скоро
48
8
 
9
 
! Отговори
МЕСТАН КАЗА преди 7 години
че БОЙКО правил хубаво кафе...
47
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истинският лидер на БСП е Ахмед Доган !!!!!!!
46
8
 
23
 
! Отговори
блага вест преди 7 години
Два пъти сбърка но от третия път забременя.
45
2
 
3
 
! Отговори
was преди 7 години
До ognyanz 18 12:06, 03 декември 2016, mediapool.bg
44
4
 
9
 
! Отговори
Спомени от ДСБ преди 7 години
Изобщо колко има този лузер на лузерите Радан К...../ 1 ПРОЦЕНТ ХВАЩА ЛИ ИЛИ И СВЕТЛЬО ВИТКОВ ИМА ПОВЕЧЕ.
43
13
 
24
 
! Отговори
20 МИЛИАРДА преди 7 години
изпапка за нула време, и накрая за капак с тая програма за саниране - разбирай оглозгване на държавни пари от свои фирми. Докато санират построеното от комунистите ще минат 200 години. Като оставим настрана въпроса, че не е справедливо за едни държавата да дава, за други не. Ама кой ти мисли за това. Важно е да има повод за лапане на държавни пари. Те гербаджиите така разбират държавата - труп , който като хиени да оглозгват