Радан Кънев: Дясното сгреши като се разедини... и хвърли оставка

Все пак бил доволен – фактът, че БСП няма да управлява, е добра новина
Обновена: 27 мар 2017 12:52 | 27 мар 2017 12:50, Камелия Цветанова
237
Радан Кънев: Дясното сгреши като се разедини... и хвърли оставка
Снимка: Булфото, архив

Радан Кънев призна загубата на изборите и подаде оставка като лидер на ДСБ, а също и като председател на "Нова република".

Още по темата

Той се извини на 300-те хиляди български избиратели, които няма да са представени в 44-ото НС.

"Сигурно няма да ми простят. И аз не бих простил. Предложих лидерите на десните партии да направим крачка назад, тогава пак нямаше да сме депутати, но 300 хиляди души щяха да имат своето представителство. Язък за амбициите. Вярвам, че отвъд тях обединението предстои", заяви Кънев.

И макар че вече няма да е партиен лидер, той предупреди, че остава в политиката.

Радан Кънев поздрави ГЕРБ за победата и коментира, че "фактът, че БСП няма да управлява, е добра новина за България".

Според него оставката му като партиен лидер е една от нужните стъпки да обединение в дясно, но и всяка формация в дясно трябва да направим своя анализ за отговорността от  резултатите на вота.

"Нашето разделение изпрати десетки хиляди избиратели да гласуват за ГЕРБ, за да спрат комунистите, а ако бяхме заедно щяхме да сме неоспорим фактор в 44-тия парламент. Загубата от това, че не се явихме заедно е огромна, огромна за избавителите, за тези които искат България да се променя, а сега тези, които искаме това ще гледаме сградата, в която се променя България отвън и ако някой си мисли, че пак ще стане с улични парформънси, няма да стане", обобщи Радан Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
5
 
! Отговори
кел файда преди 7 години
Радане-е-е-е-е, Радане, да повтаряш очевидното не е никакво достойнство, това хората го знаят откакто се разцепихте. Позор и за теб и за всички Ви, които не намерихте воля за компромис и не се обединихте в името на България.
117
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До П.ПетровВзимай тромбата и беж пред Министерски съвет да защитаваш гражданското общество и европейския избор, какво филосовстваш тука!
116
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вадете вувузелите, гадно ли ти е, че *** остана на второ място и пак ще правите като вятъра, докато умните и красивите си живеят живота (защото техните пари са си пари и днес, и утре, и при всякакъв строй)
115
1
 
1
 
! Отговори
Любопитен преди 7 години
До АнонименЯ малко факти? Дай пример? Да не бъркаш ГЕРБ с Доган и Костов? Реформаторите Иванов, Кънев и пристаналия на Местан ги удавиха. Иначе си влизаха в парламента с процент близък до "патриоти" и ДПС.
114
2
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
До Вадете вувузелите,Драги, нагледен пример си колко *** е българския народ !
113
1
 
4
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Вие на хитрото еврейче акъл недейте да давате.Той отдавна си е направил първия милион !
112
4
 
4
 
! Отговори
Рубли нет преди 7 години
До ХА-ХА-ХА ! Ех как боли загубата! Целият народ е крив днес! Няма победа - няма рубли!
111
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Рамадане", ГЕРБ тотално Ви открадна "синята идея", няма Ви вече, няма Ви заради лакомията и властолюбието, което проявиха Лукарски и Москов. Ако не бяхте влезли в предишното управление с ГЕРБ като РБ, сега щяхте да сте ПЪРВА политическа сила, а ГЕРБ 3-та. През управлението на ГЕРБ трябваше да се борите единствено за истини реформи и срещу корупцията. Кога ще разберете, че ваш враг е точно ГЕРБ, а БСП е идеологичният Ви противник?
110
5
 
5
 
! Отговори
Вадете вувузелите, преди 7 години
демокрацията е в опасност!Ужаааасссс! Сега ще гледаме 300 дни "пърформънси" като миналия път, когато тия останаха извън играта. Имаше даже една групичка циркаджии, дето затвориха СУ. 10 партиики, 20 лидера, 50 коалиции, подкрепяни от НПО-та, граждански движения и пр. И всички се представят като цвета, елита....
109
6
 
17
 
! Отговори
СДС преди 7 години
Радан си свърши работата, усмихна се и си отива. Същият като КОстов - разцепи десницата и се ската.
108
3
 
20
 
! Отговори
Striker преди 7 години
Радан сам си е виновен. Интелигентната алтернатива на ГЕРБ трябваше да е една, а не 200 партии! С кандидати като Кунева, Каназирева - ами сори, Радане. Не гласувах за вас, а за ГЕРБ, защото не искам БСП да е на власт!
107
1
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
До Непредставен, 102И аз си го помислих това, че се явиха отделно на изборите заради субсидията, но мисля, че това беше ход в бъдещето. Защото народът е много, ама много *** и ще осъзнае, че БСП,ДПС,ГЕРБ, партиите на олигарсите са едно и също старо зло -БКП-ДС , едва, когато ножът опре до кокала, като 1997-***, т.е. когато парите свършат. 2 или 5% не биха им дали реална власт за съдебна реформа и борба с корупцията.До година , две нови избори. Коалиция БСП,ГЕРБ е невазможна, защото би означавало падане на маските и край на театъра!
106
2
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Разделението в България вече не е на леви и десни, а на умни и прости.Очевидно простите са болшинство.Затова и десните, които по принцип са интелигентни хора няма да имат представителство в новия парламент.Там ще се намърдат мутрите и простаците. Факт !Народът ни просто харесва такъв типаж хора и политици.У нас да си умен и интелигентен отдавна е недостатък.Бай Радан го усети на гърба си. Останалите десни също.Ще лазите пред Тиквата или парламент няма да видите. Това е положението у БГ-то
105
1
 
9
 
! Отговори
Въпрос преди 7 години
И кой го раздели? Иван Костов и неговото протеже нещо да не развалиха?
104
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам колко трябва да си смотЪн за да разбереш че точно ти съсипа така нареченото от вас дясно!ГЕРБ доказаха какво могат и хората ги подкрепиха!
103
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
До АнонименКолкото му наредят! Има още за крадене! Докато не остане жив българин!
102
5
 
18
 
! Отговори
Чао! преди 7 години
Кое дясно? Сбирка мишоци с мераци да си уреждат некадърните роднини на държавен пост. Ос.ан.а кампания от още по-некадърни синчета и дъщерички на ДСБари, които се представят за ПРи. Не разбрах за кое дясно по-точно говори това човече. Ще липсват само на Костов, но той си ги е избирал такава глуповата и нахъсана шайка безделници
101
7
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
До АнонименТрябваше да не се съюзявате с ГЕРБ - още тогава предадохте десните. Не трябващше преди това да влизате в съюз с Миглена Куневата формация... Чудно ли е, че десните не ви вярват!
100
12
 
11
 
! Отговори
:) преди 7 години
Уникален лузър. Ако беше се разграничил по-рано от Тиквун, Пръмова, Москов и Лукарски, щеше да е в Парламата.
99
0
 
1
 
! Отговори
Vangelis Stavros преди 7 години
До НепредставенАбсолютно прав си за Иванов, но същото трябва да направят Зеленогорски, Кунева, Лукарски и Москов.

Спонсорирани публикации