Експериментът Dnes: Подлезите – изпитание за майки с колички

Лесно ли е да се придвижваш с малко дете в столицата?
31 мар 2017 14:37,
31

В рубриката "Експериментът Dnes" ще проверим как се отнасят минувачите с майките с бебешки колички в София.

Свободно ли се придвижват родителите с деца в столицата, какви са най-големите предизвикателства пред тях по пътя им към спирката или градинките и осигурен ли е достъпът до подлезите?

Вижте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
x преди 7 години
Под вещото ръководство на кметицата София си остана мизерен, *** ориенталски град, фрашкан с бездомни и домашни кучета. Единствената гордост - метрото - беше построено благодарение на шапка европейски пари. Като изключим това всичко друго е оставено на самотек.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами тия майки, 90% дошли от село да продължават да избират Борисов и Фандъкова.
26
2
 
6
 
! Отговори
Пепи преди 7 години
Мамите вместо да си губят времето по разни форуми,да разберат колко е междуосието на подлезите в София.А не после некой друг да им е крив.Аре стига вече с тия глупости.
25
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 7 години
Само да допълня, че куклата тежи 100г, а едно дете 10-15 кг, и дори и да пасват колелцата, наклоните са толкова големи, че да се задържи количката е дооооооста трудно.
24
1
 
1
 
! Отговори
Майка с количка преди 7 години
До Анонимен - бих ви поканила да пробвате с бебро в ръце и с количката. Просто се избира маршрут, който заобикаля подлеза...или носиш детето в раница
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами не знам, ама е доста по-правилно, всяка грижовна майка да си вземе бебето в ръце, докато преминава по стълби и въобще като пресича. Това на снимката е много по-опасно от носенето на ръце. Количката и да я пусне - майната и, но бебето си остава в нея.
22
2
 
1
 
! Отговори
Американ преди 7 години
ДСело на големите специалисти родени от комунизма..
21
1
 
7
 
! Отговори
Орлин Стефанов преди 7 години
По-голяма измислица от релси с наклона на стълбищата е трудно да се измисли. Не може да мине нито детска, нито инвалидна количка. Да не говорим за возене на куфар с колелца. Има и някои подлези с рампи, но са по-скоро изключение. А трябва да са абсолютно правило: плавен наклон, който да започва и свършва по-далеч от края и началото на стъпалата. И да не прекъсва при междинните площадки. Тогава би се постигнала достатъчно полегата рампа и без отделни ръкави, изграждането на които е трудно...
20
1
 
0
 
! Отговори
Polka преди 7 години
ai...Garelov s invalidna kolichka, ako se naloji da se pusne ottam, ili Desito s invalidna kolichka...?! Auuuuuuu....
19
1
 
2
 
! Отговори
ХМ преди 7 години
Община Варна - ако си инвалид с количка , не можеш да припариш вътре, отстрани на централните стъпала има една рампа, но след това пак стигаш до 2 стъпала. Входа за граждани е една тясна врата, едвам вкарах детската количка, а какво остава за инвалидна количка.
18
1
 
2
 
! Отговори
ХМ преди 7 години
Ами Кадастрална служба - Силистра, адрес Ул. ИЛИЯ БЛЪСКОВ 1, ет.3. На трети етаж, стръмни стълби, в сградата НЯМА асансьор. Тези *** толкова ли не можаха да намерят една едноетажна сграда за целта. Явно не им пука.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един въпрос до подлез-майсторите:В повечето подлези, въпросните "релси" за колички са поставени и от двете страни, като че ли майки с деца в колички и инвалиди в колички се точат непрекъснато във върволица и от двете страни!Заради тези релси стават неизползваеми парапетите. Възрастни хора и такива с временни травми не могат да достигнат до парапетите, дори и да протегнат ръка!Толкова акъл ли се иска да се поставят релси за колички от едната страна, а от другата страна да има използваем парапе
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То да бяха само подлезите добре, но и тротоарите, улиците които се налага да пресичаш, избутаните кофи баш на ъгъла, за да миже поредния тарикат да паркира и т.н. Разбираме, че фандъчката одавна е тикала количка ама нали за всеки "проект" има проектанти, консултанти, фън шуй дизайнери- айде малко по-професионално да се работи, защото парите са като за изпълнение в Швейцария или поне в Австрия.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само за майките с колички ли? А за майките просто с малки деца - как ги висват за ръце или под мишница и на ръце, което почти гарантира спъването! А за възрастните хора, за болните, за по-тежичките, на които движението е мъчително, спират на 2-3 стъпала?! Да не говорим, доколкото тук таме има скосени тротоари за инвалидни колички и за инвалиди, в какво безбожно, престъпно състояние са? Що за садизъм, или просто безмисловност, необразованост на отговорни общинари и фирми-изпълнители.
14
0
 
17
 
! Отговори
Sgt.Pepper преди 7 години
Ами я погледнете моста на Перловска река при бившия стадион "Юнак" (по продължение на ул. "Паренсов"), по който се предполага, че майките ще влизат в Болисовата градина! Строиха го няколко месеца,, и точно го отвориха, видяха, че няма нищо за колички. И какво измислиха? Затвориха го за еще месец, и върху стъпалата изляха бетон, който да ги заравни!По това нещо може да мине само алпинист, но Фандъкова се е отчела с "улеснения достъп за майки с колички", а и средствата са усвоени от когото трябва.
13
0
 
2
 
! Отговори
пп преди 7 години
хайде приятни почивни дни, леле модито се е заблиеял некаде :)
12
1
 
4
 
! Отговори
лл преди 7 години
днес един час висях заради вас на орлов мост защото тиквата гледал експеримента за бус лентите и решили ушевите да блокират цялото движение
11
2
 
1
 
! Отговори
U rina zoo преди 7 години
Podleza pod orela li e?! :-) ili pod lavovete?! :-)
10
0
 
1
 
! Отговори
Le stylo преди 7 години
*** trite zvezdi v nomer 1 -- razbirai bg sachinitel i ili prepisvach na vesti, laji i sluhove s lichno vinagi negativno otnoshenie i lichna vinagi negativna ocenka v kontroliranata ot usa vodna, vazdushna, zemna teritoria na sever ot TR i GR.
9
1
 
10
 
! Отговори
:) преди 7 години
Еее все на баницата мекото значи искат. Само на километър по-надолу има подлез с отделна рампа, през който може да се пресече. След още един има пак, къде са се разбързали тия майки с колички. В София е така - всеки подлез е с индивидуално, но еднакво неработещо винкелно решение, несъвместимо с всички колички на пазара.

Спонсорирани публикации